Nicolae Ciucă, cu prilejul Zilei Instituţiei Prefectului "Faptul că am trecut cu bine iarna s-a datorat și implicării tuturor celor care lucrează în prefecturi"

Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Instituţiei Prefectului.


Responsabilitatea asumată de prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea Guvernului în teritoriu, ci și crearea unui liant executiv între stat și comunitate, precum și asigurarea echilibrului între misiunea administrativă și cea politică, pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii de calitate., se arată în conținutul mesajului transmis de premier. 

Vă prezentăm în continuare conținutul integral al mesajului: 

O administrație apropiată de societate și care lucrează pentru cetățeni înseamnă nu doar ideea de bază, ci și misiunea asumată de autoritatea statului celebrată astăzi - instituția prefectului.

Responsabilitatea asumată de prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea Guvernului în teritoriu, ci și crearea unui liant executiv între stat și comunitate, precum și asigurarea echilibrului între misiunea administrativă și cea politică, pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii de calitate.

În ultimii ani, împlinirea acestui angajament a fost o provocare continuă pentru prefecții României. De la rolul dinamic și decisiv în gestionarea pandemiei, mobilizarea cu empatie a resurselor și colaborarea eficientă cu societatea civilă pentru asigurarea unui cămin refugiaților ucraineni, până la managementul crizelor cauzate de fenomene extreme, au demonstrat tenacitate, profesionalism și cunoașterea comunității din care fac parte.

În aceeași măsură, raportarea informată și precisă la realitățile din teritoriu privind infrastructura școlară, sanitară sau de transport a contribuit la derularea unor măsuri aplicate și eficiente pe termen lung.

Faptul că am trecut cu bine iarna, în pofida crizei energetice, că milioane de cetățeni beneficiază de sprijin pentru plata facturilor și de alte forme de sprijin destinate persoanelor vulnerabile, că unitățile școlare sunt îngrijite și renovate, toate acestea au fost și sunt posibile prin implicarea tuturor celor care lucrează în prefecturi.

Comunitățile ale căror autorități colaborează fără sincope sunt cele care se dezvoltă, ai căror locuitori prosperă, devenind modele de bună practică la nivel național. Un rol esențial în acest echilibru îl joacă și instituția prefectului, modernă și adaptată nevoilor din teren, de al cărei sprijin discret și investit cu toată puterea guvernamentală trebuie să beneficieze cetățenii și comunitățile locale.

Astăzi de ziua dumneavoastră, stimați prefecți, subprefecți și funcționari din prefecturi, vă urez ca votul de încredere primit din partea Guvernului să fie validat și prin performanțele realizate în slujba cetățenilor din teritoriu!


La mulți ani și mult succes în misiunea de a realiza proiecte valoroase pentru dezvoltarea comunităților și pentru cetățeni!

Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 354

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 407

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 848

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 655

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1207

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 738

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 357

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 577

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 945

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 588

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1185

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 570

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 692

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 768

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 753