Nicolae Ciucă, cu prilejul Zilei Instituţiei Prefectului "Faptul că am trecut cu bine iarna s-a datorat și implicării tuturor celor care lucrează în prefecturi"

Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Instituţiei Prefectului.


Responsabilitatea asumată de prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea Guvernului în teritoriu, ci și crearea unui liant executiv între stat și comunitate, precum și asigurarea echilibrului între misiunea administrativă și cea politică, pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii de calitate., se arată în conținutul mesajului transmis de premier. 

Vă prezentăm în continuare conținutul integral al mesajului: 

O administrație apropiată de societate și care lucrează pentru cetățeni înseamnă nu doar ideea de bază, ci și misiunea asumată de autoritatea statului celebrată astăzi - instituția prefectului.

Responsabilitatea asumată de prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea Guvernului în teritoriu, ci și crearea unui liant executiv între stat și comunitate, precum și asigurarea echilibrului între misiunea administrativă și cea politică, pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii de calitate.

În ultimii ani, împlinirea acestui angajament a fost o provocare continuă pentru prefecții României. De la rolul dinamic și decisiv în gestionarea pandemiei, mobilizarea cu empatie a resurselor și colaborarea eficientă cu societatea civilă pentru asigurarea unui cămin refugiaților ucraineni, până la managementul crizelor cauzate de fenomene extreme, au demonstrat tenacitate, profesionalism și cunoașterea comunității din care fac parte.

În aceeași măsură, raportarea informată și precisă la realitățile din teritoriu privind infrastructura școlară, sanitară sau de transport a contribuit la derularea unor măsuri aplicate și eficiente pe termen lung.

Faptul că am trecut cu bine iarna, în pofida crizei energetice, că milioane de cetățeni beneficiază de sprijin pentru plata facturilor și de alte forme de sprijin destinate persoanelor vulnerabile, că unitățile școlare sunt îngrijite și renovate, toate acestea au fost și sunt posibile prin implicarea tuturor celor care lucrează în prefecturi.

Comunitățile ale căror autorități colaborează fără sincope sunt cele care se dezvoltă, ai căror locuitori prosperă, devenind modele de bună practică la nivel național. Un rol esențial în acest echilibru îl joacă și instituția prefectului, modernă și adaptată nevoilor din teren, de al cărei sprijin discret și investit cu toată puterea guvernamentală trebuie să beneficieze cetățenii și comunitățile locale.

Astăzi de ziua dumneavoastră, stimați prefecți, subprefecți și funcționari din prefecturi, vă urez ca votul de încredere primit din partea Guvernului să fie validat și prin performanțele realizate în slujba cetățenilor din teritoriu!


La mulți ani și mult succes în misiunea de a realiza proiecte valoroase pentru dezvoltarea comunităților și pentru cetățeni!

Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Nicolae Ciucă „Dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă este o investiţie necesară viitorului României“ (VIDEO)

09 Jun 2023 422

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Învățătorului „Trecem acum printr-un moment de răscruce pentru învățământul din România, de care depinde viitorul copiilor noștri“

05 Jun 2023 464

Ce mesaj a transmis Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer

04 Jun 2023 477

Premierul Nicolae Ciucă „Ordonanţa de urgenţă de astăzi schimbă radical modul de salarizare în educaţie“ (VIDEO)

01 Jun 2023 644

Guvernul anunță că va crește salariile profesorilor! Iată cu cât

31 May 2023 883

Primul ministru Nicolae Ciucă „Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ și să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice“ (VIDEO)

26 May 2023 499

Ce mesaj a transmis premierul Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

25 May 2023 436

Premierul Nicolae Ciucă „Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul“

24 May 2023 492

Premierul, Nicolae Ciucă „Am convocat mâine o întâlnire cu sindicatele, la Guvern“

20 May 2023 704

Premierul Nicolae Ciucă Totul în materie de securitate s-a rescris şi trebuie revizuit în regiunea Mării Negre din cauza războiului din Ucraina (VIDEO)

18 May 2023 452

Studiu mediaTRUST Miniștrii PSD au dominat media în luna aprilie

17 May 2023 620

Președintele PNL Nicolae Ciucă, despre rotativa guvernamentală „Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic, în afară de rămânerea în protocol.

16 May 2023 803

Premierul Nicolae Ciucă „Cu prilejul Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, onorăm memoria şi suferinţele acelor români care au înfruntat regimul comunist“

14 May 2023 542

Premierul Nicolae Ciucă „Prim-ministrul Coreei de Sud a agreat colaborarea în ceea ce priveşte deschiderea noilor reactoare 3 şi 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă“

10 May 2023 808

Premierul Nicolae Ciucă Suma propusă prin proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare este de 5 miliarde de lei

09 May 2023 653