Nicolae Ciucă, de Ziua Justiției „Provocarea este să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin MCV“

Nicolae Ciucă, foto: Facebook/ Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă interează, în mesajul transmis de Ziua Justiţiei, că el crede în obiective precum justiţia în slujba cetăţeanului şi un sistem modern, eficient, accesibil şi de calitate, care pot fi sprijinite prin PNRR.


"Provocarea este să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi să demonstrăm că justiţia română funcţionează sută la sută pe principiile spaţiului de justiţie al Uniunii Europene", se arată în conținutul mesajului transmis de premier.


Conținutul integral al mesajului: 
 

Marcată în fiecare an în prima duminică a lunii iulie, Ziua Justiției subliniază rolul actului de justiție, al partenerilor instanțelor de judecată și al tuturor oamenilor legii în consolidarea statului de drept.

Discuțiile purtate recent cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra Jourová, care au vizat și progresele înregistrate de România în implementarea recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, ne încurajează să continuăm demersurile pe care le facem pentru reformarea sistemului de justiție.

Provocarea este să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și să demonstrăm că justiția română funcționează sută la sută pe principiile spațiului de justiție al Uniunii Europene.

Justiția în slujba cetățeanului și un sistem modern, eficient, accesibil și de calitate, adaptat nevoilor societății și mediului de afaceri - sunt obiective în care cred și pe care echipa guvernamentală și le-a asumat prin Programul de Guvernare.


Avem posibilitatea să le susținem acum inclusiv prin proiecte care vor primi finanțare de la bugetul Uniunii Europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Respectul față de lege, adevărul, apărarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățeanului, imparțialitatea, integritatea și independența corpului judecătoresc și a tuturor celor aflați în slujba legii sunt valori care trebuie să primeze într-un sistem de justiție adaptat transformărilor profunde petrecute în ultimele trei decenii în societatea românească.

La mulți ani Justiției române și tuturor care își desfășoară activitatea în acest domeniu!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Averea deputatului Stelian Ion, fost candidat la Primăria Constanța și fost ministru al Justiției (DOCUMENTE)

10 Sep 2023 1446

Ministerul Afacerilor Externe sărbătorește Ziua Internațională a Justiției Penale. Ce altă realizare a mai fost celebrată

17 Jul 2023 668

Mesajul președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție cu ocazia Zilei Justiției 2023

02 Jul 2023 856

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Justiţiei. Mesajul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

03 Jul 2022 772

ZIUA LIVE. Stelian Ion, despre legile siguranței naționale „Deteriorează grav democrația. Alegerile devin de formă”! (VIDEO)

10 Jun 2022 1484

ZIUA LIVE. USR „SRI vrea să obțină o putere similară cu Securitatea lui Ceaușescu"

09 Jun 2022 1561

ZIUA LIVE. Propunerile USR pentru pachetul legilor securității naționale

08 Jun 2022 1559

25 aprilie. Ziua Justiției Militare

25 Apr 2022 1196

Mesaj dur al fostului ministru al Justiției, Stelian Ion de Ziua Națională – „ România, poate nu vei scăpa definitiv de lichele și infractori, dar ai alături de tine o armată de oameni onești”!

02 Dec 2021 2809

ZIUA LIVE. Ce cazuri se judecau la Mangalia în urmă cu mai bine de un secol

28 Oct 2021 2027

ZIUA LIVE. Despre istoria justiției din Dobrogea

26 Oct 2021 2086

25 octombrie 2021 - Ziua Europeană a Justiţiei Civile!

25 Oct 2021 1265

ZIUA LIVE. Stelian Ion, fostul ministru al Justiției -„Nu am simțit mare susținere din partea președintelui Iohannis”

08 Oct 2021 2272

Florin Cîțu, de Ziua Justiției „Fără o justiție independentă nu poate exista democrație liberală consolidată“

04 Jul 2021 1253

Mesajul președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție cu ocazia Zilei Justiției 2021

04 Jul 2021 1182