Nicolae Ciucă de Ziua Protecției Civile „Responsabilitatea cu care salvatorii își fac datoria reprezintă și un exemplu de omenie“

Premierul Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marţi, un mesaj de Ziua Protecţiei Civile din România.

În cadrul mesajului transmis, Ciucă transmite că succesul misiunilor desfăşurate trebuie susţinut prin asigurarea corespunzătoare a logisticii specifice, iar Guvernul va continua alocarea de fonduri pentru dotarea la standardele necesare. Premierul spune că după efortul aproape supraomenesc din perioada pandemiei, când şi-au desfăşurat activitatea aproape la foc continuu, profesioniştii din structurile de protecţie civilă au dat dovadă de aceeaşi dedicare în acţiunile de sprijin pe care România le-a desfăşurat ca răspuns la criza umanitară a refugiaţilor din Ucraina, dar şi în misiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din Grecia şi Franţa, de anul trecut, şi, cel mai recent, salvarea de vieţi după cutremurul devastator din Turcia.Vă prezentăm în continuare conținutul integral al mesajului:

“Îi sărbătorim astăzi pe salvatorii de vieți din structurile protecției civile din România - pompieri, medici, paramedici, asistenți, salvamontiști, salvamari, piloți și întregul personal tehnic care gestionează intervențiile și misiunile de urgență civilă.

Sunt mereu la datorie și uneori își riscă propria viață, dând dovadă de foarte mult curaj și profesionalism.

Le mulțumim acestor eroi și îi apreciem pentru ceea ce fac pentru românii care ajung, din nefericire, în situații care le pun viața sau bunurile în pericol. Grija față de semeni, manifestată în acțiunile de zi cu zi, este ceea ce a făcut ca de la înființarea primelor structuri de protecție civilă în țara noastră, în urmă cu 90 de ani, lucrătorii acestei instituții să se bucure de aprecierea întregii societăți.

Succesiunea de provocări fără precedent cu care ne confruntăm de câțiva ani, în România și în lume, a implicat permanent misiuni dintre cele mai dificile pentru salvarea de vieți. După efortul aproape supraomenesc din perioada pandemiei, când și-au desfășurat activitatea aproape la foc continuu, profesioniștii din structurile de protecție civilă au dat dovadă de aceeași dedicare în acțiunile de sprijin pe care România le-a desfășurat ca răspuns la criza umanitară a refugiaților din Ucraina.

Responsabilitatea cu care salvatorii își fac datoria reprezintă și un exemplu de omenie, apreciat atât în țară, cât și în străinătate, în urma unor misiuni dificile la care au participat și echipe din România, cum au fost cele de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia și Franța, de anul trecut, și, cel mai recent, salvarea de vieți după cutremurul devastator din Turcia.

Provocările în activitatea salvatorilor nu se termină niciodată, însă succesul misiunilor desfășurate trebuie susținut prin asigurarea corespunzătoare a logisticii specifice, iar Guvernul va continua alocarea de fonduri pentru dotarea la standardele necesare.


Le mulțumesc dragilor noștri salvatori și întregului personal din domeniul protecției civile pentru tot ceea ce fac, le urez succes și să se întoarcă cu bine din misiuni!”

Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primul ministru Nicolae Ciucă „Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ și să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice“ (VIDEO)

26 May 2023 440

Ce mesaj a transmis premierul Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

25 May 2023 394

Premierul Nicolae Ciucă „Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul“

24 May 2023 455

Premierul, Nicolae Ciucă „Am convocat mâine o întâlnire cu sindicatele, la Guvern“

20 May 2023 663

Premierul Nicolae Ciucă Totul în materie de securitate s-a rescris şi trebuie revizuit în regiunea Mării Negre din cauza războiului din Ucraina (VIDEO)

18 May 2023 415

Studiu mediaTRUST Miniștrii PSD au dominat media în luna aprilie

17 May 2023 588

Președintele PNL Nicolae Ciucă, despre rotativa guvernamentală „Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic, în afară de rămânerea în protocol.

16 May 2023 759

Premierul Nicolae Ciucă „Cu prilejul Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, onorăm memoria şi suferinţele acelor români care au înfruntat regimul comunist“

14 May 2023 501

Premierul Nicolae Ciucă „Prim-ministrul Coreei de Sud a agreat colaborarea în ceea ce priveşte deschiderea noilor reactoare 3 şi 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă“

10 May 2023 772

Premierul Nicolae Ciucă Suma propusă prin proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare este de 5 miliarde de lei

09 May 2023 626

Premierul Nicolae Ciucă, despre rocada guvernamentală. „Cu certitudine vor fi modificări, inclusiv la actualii membri ai Cabinetului “

08 May 2023 527

Premierul Nicolae Ciucă „Serviciul de Protecţie şi Pază împlineşte astăzi 33 de ani de la înfiinţare“

07 May 2023 570

Rocada guvernamentală va avea loc la finalul lunii mai

07 May 2023 705

Anunț important al premierului Nicolae Ciucă despre programul de susţinere a refugiaţilor ucraineni (VIDEO)

04 May 2023 759

Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, întrevedere cu președintele Asociației de prietenie România - Japonia, Ichiro Aisawa

02 May 2023 699