Nicolae Ciucă - Executivul va acţiona „responsabil" pentru continuarea procesului de modernizare a RomânieiPremierul Nicolae Ciucă afirmă că a făcut evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului pe baza a zece criterii obiective, iar „stabilitatea echipei de miniştri" oferă garanţia că Executivul va acţiona „responsabil" pentru continuarea procesului de modernizare a României.
 

„Am avut stabilitatea politică şi susţinerea Coaliţiei de Guvernare, a Parlamentului şi a preşedintelui României, care au făcut posibil să asigurăm românilor siguranţă, protecţie, iar ţării, angajarea pe drumul dezvoltării", a declarat, luni, Ciucă, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.


El a precizat că a făcut evaluarea de etapă a miniştrilor pe baza a zece criterii obiective "raportate la aşteptările cetăţeanului şi societăţii româneşti".
 

„Susţinerea românilor este fundamentul pe care putem construi mai departe, iar stabilitatea echipei de miniştri oferă garanţia că vom acţiona în continuare responsabil pentru atingerea obiectivelor cetăţenilor noştri şi pentru continuarea procesului de modernizare a României", a adăugat premierul.


Stadiul îndeplinirii Programului de Guvernare, a menţionat şeful Guvernului, a fost corelat eforturilor de a asigura finanţarea măsurilor luate din surse interne şi externe.

„Am monitorizat cu atenţie şi m-am bucurat să constat ca fiecare membru al Cabinetului a abordat cu multă seriozitate angajamentul de îndeplinire a ţintelor, jaloanelor şi reformelor din PNRR, ceea ce ne oferă şansa accesării acestui mecanism de finanţare european.

Aceeaşi importanţă am acordat-o atragerii celorlalte fonduri europene puse la dispoziţia României prin Cadrul financiar multianual 2014-2020 şi pregătirii proiectelor pentru finanţarea din actualul exerciţiu financiar. Modul în care resursele naţionale şi europene au fost utilizate în beneficiul oamenilor şi dezvoltării comunităţilor este un alt criteriu care a stat la baza evaluării echipei guvernamentale", a punctat premierul.


Prim-ministrul a evidenţiat importanţa respectării, pentru fiecare membru al Guvernului, a criteriilor de integritate şi de transparenţă, "valori fără de care nicio politică guvernamentală nu ar avea credibilitate".
 

„Avem datoria morală şi responsabilitatea de a veni în faţa cetăţenilor şi a le prezenta onest ce am făcut până acum şi ce ne-am propus în continuare. Am făcut-o şi o voi face de fiecare dată (...)

În cele şapte luni de mandat, în contextul dificil binecunoscut, am reuşit să progresăm social, economic şi să consolidăm statutul nostru în plan internaţional, pentru că am avut capacitatea de a acţiona coerent şi coordonat ca echipa guvernamentală angajată să protejeze interesele cetăţenilor români şi ale României", a mai spus Nicolae Ciucă. 


Premierul a subliniat „puterea solidarităţii şi unităţii statelor europene şi membre NATO", făcând referire la invazia rusia de pe teritoriul Ucrainei. 
 

„Consolidarea statutului României de stat european şi euro-atlantic, puternic ataşat valorilor democratice şi respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale, a rămas în toată această perioadă o linie de efort căreia i-am adăugat obiectivul de a pregăti procesul de aderare la OCDE", a mai arătat Ciucă.


Potrivit premierului, un obiectiv important asumat de Guvern este obţinerea independenţei energetice a României şi transformarea ţării într-un factor de securitate energetică în regiune.

Premierul susţine că „am trecut împreună peste criza sanitară, am stabilizat criza energetică, iar acum gestionăm şi avem sub control efectele pe care România, asemenea multor state, le resimt ca urmare a războiului din Ucraina".

Totodată, prim-ministrul afirmă că România a înregistrat cea mai mare creştere economică între statele membre ale Uniunii Europene în primul trimestru al acestui an, investiţiile străine directe crescând cu 34% în primele patru luni ale acestui an comparativ cu anul trecut, ceea ce „validează încrederea investitorilor în economia naţională şi confirmă măsurile luate de Guvern".

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciucă, mesaj de Ziua Tineretului „Ceea ce apreciez la tinerii noştri este motivaţia puternică pentru performanţă şi inovaţie“

12 Aug 2022 413

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă convocat pe tema acordării unui ajutor umanitar Franței

11 Aug 2022 477

Premierul Nicolae Ciucă „Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcționări a serviciilor publice“

11 Aug 2022 383

Nicolae Ciucă Guvernul va aproba o hotărâre prin care sunt asigurate fondurile necesare dragării Dunării (VIDEO)

10 Aug 2022 336

Nicolae Ciucă, după accidentul rutier grav din Bulgaria "Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla"

06 Aug 2022 708

Nicolae Ciucă, de Ziua Naţională de comemorare a victimelor Holocaustului împotriva rromilor "Democraţia, pacea şi stabilitatea, valori pentru care trebuie să luptăm"

02 Aug 2022 376

Premierul Nicolae Ciucă, la „Săptămâna Haferland”, eveniment ce sărbătorește diversitatea culturală, prin promovarea tradițiilor sașilor din România

31 Jul 2022 498

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită oficială în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Jul 2022 764

Premierul Nicolae Ciucă participă la un exercițiu militar în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța

29 Jul 2022 780

Premierul Nicolae Ciucă „Este Ziua Imnului Național al României, o sărbătoare a conșțiinței și unității noastre naționale“

29 Jul 2022 431

Premierul Nicolae Ciucă „Rata de absorbție a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania“

27 Jul 2022 637

Premierul Nicolae Ciucă „Aniversăm, astăzi, 160 de ani de la înființarea serviciului diplomatic al României“

27 Jul 2022 591

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu ambasadorul Israelului la București, David Saranga

26 Jul 2022 528

Premierul României, la reuniunea consorțiilor universitare românești. Ce subiecte au fost dezbătute

25 Jul 2022 468

Premierul Nicolae Ciucă „Ultimii câțiva ani au reprezentat o adevărată piatră de încercare pentru oamenii din structurile Poliției de Frontieră“ (VIDEO)

24 Jul 2022 424