Nicolae Ciucă „În luna octombrie avem în vedere să înaintăm Comisiei Europene a doua cerere de plată din PNRR“

Premierul Nicolae Ciucă , foto: Facebook/ Guvernul RomânieiGuvernul trebuie să susţină în continuare ''foarte serios'', la nivelul fiecărui minister, îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi are în vedere să transmită Comisiei Europene cea de-a doua cerere de plată în luna octombrie, a declarat, vineri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

El a transmis mulţumiri preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru avizul favorabil acordat joi primei cereri de finanţare a României din PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro.

"Această avizare pozitivă a primei cereri de plată se datorează faptului că am reuşit să îndeplinim ţintele şi jaloanele care erau în lista de obiective asumate. Este o activitate pe care Guvernul trebuie să o susţină în continuare şi o susţină cât se poate de serios. Sunt obiective şi sarcini pe care le-am discutat de fiecare dată şi vom continua să le discutăm în procesul acesta de îndeplinire a jaloanelor şi ţintelor, fiecare minister este responsabil pentru îndeplinirea acestora. Şi, avem în vedere ca, în luna octombrie, să putem să înaintăm cea de-a doua cerere de plată şi în felul acesta să ne asigurăm că la nivelul Guvernului avem îndeplinite cerinţele de coerenţă a aplicării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este foarte important să vorbim despre aceste subiecte şi este foarte important să ţinem agenda guvernamentală la nivelul fiecărui minister în parte pe lista de priorităţi cu aceste obiective", a subliniat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern., scrie Agerpres.ro. 


Potrivit prim-ministrului, până acum, sumele din fondurile europene şi din investiţii străine directe ating "aproximativ 15 miliarde de euro".

"În această situaţie dificilă, atât din punct de vedere securitar, cât şi din punct de vedere economic, aceşti bani ne ajută să menţinem economia funcţională şi ne ajută să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am asumat prin PNRR şi anume întreg procesul de reformă şi modernizare a României, concomitent cu asumarea guvernamentală pentru îndeplinirea obiectivelor legate de accedarea noastră la OCDE", a completat Nicolae Ciucă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă de Ziua Bucovinei „Astăzi este sărbătoarea mândrei și dulcei Bucovine, un moment de suflet al tuturor românilor bucovineni”

28 Nov 2022 397

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, mesaj cu prilejul Zilei Internaționale de luptă împotriva violenței asupra femeilor

25 Nov 2022 423

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj după publicarea raportului referitor la implementarea de către România a acquis-ului Schengen

23 Nov 2022 695

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă „Am primit cu satisfacție raportul privind România din cadrul MCV, prezentat de Comisia Europeană“

23 Nov 2022 458

Prima ședință comună a Guvernelor României și Spaniei, găzduită la Castellón de la Plana

22 Nov 2022 506

Guvernul s-a înțeles! Cu cât ar urma să crească pensiile de la 1 ianuarie 2023

22 Nov 2022 1224

Premierul Nicolae Ciucă „La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare“

19 Nov 2022 579

Nicolae Ciucă „Suntem pregătiţi să ne îndeplinim responsabilităţile şi să facem parte din Schengen“

16 Nov 2022 506

Premierul Nicolae Ciucă „Mâine vom avea o întâlnire tripartită la Guvern pentru a discuta mărirea salariului minim“ (VIDEO)

15 Nov 2022 564

Premierul Nicolae Ciucă Consumatorii casnici care consumă peste 255 Kwh vor beneficia de preţul de 1,3 lei (VIDEO)

11 Nov 2022 782

UPDATE. Nicolae Ciucă Hotărâri care vizează continuarea lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanţa şi Galaţi, adoptate de Guvern (VIDEO)

09 Nov 2022 613

Premierul Nicolae Ciucă „Avem nevoie de hidrocentrale, sunt bani ai României care au fost investiţi“

03 Nov 2022 870

Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră despre plafonarea preţului la lemnele de foc (VIDEO)

02 Nov 2022 506

Nicolae Ciucă, mesaj de condoleanțe după tragedia de la Seul Guvernul României este alături de Republica Coreea şi de poporul sud-coreean

30 Oct 2022 603

Nicolae Ciucă Securitatea alimentară şi cea energetică sunt prioritare în perioada viitoare (VIDEO)

30 Oct 2022 568