Nicolae Ciucă, la începerea noului an şcolar Prin noile legi ale educaţiei, Guvernul îşi propune să readucă învăţământul românesc în top

Premierul Nicolae Ciucă , foto: Facebook/ Guvernul României Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul transmis cu ocazia începerii noului an şcolar, că, prin noile legi ale educaţiei, Guvernul îşi propune să readucă învăţământul românesc în top, pentru că avem o generaţie tânără cu mare potenţial. 

Copiii şi tinerii români au dovedit că ştiu şi sunt dornici să facă performanţă, iar responsabilitatea factorilor decizionali, este să le ofere condiţiile pentru a se dezvolta în domeniile în care se simt cei mai buni.

Mesajul integral al premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu ocazia începerii noului an școlar
 
„Începe astăzi un nou an școlar, moment încărcat cu emoții și speranțe atât pentru elevi, cât și pentru dascăli și părinți, care, firesc, își doresc pentru copii cele mai bune condiții de învățământ pentru a le pune în valoare calitățile și a le asigura tuturor șanse egale în viață.

Ultimii ani au fost o provocare majoră pentru întreg învățământul românesc, pandemia obligând întregul sistem la o adaptare neașteptat de rapidă la era digitală. Minusurile care au ieșit la iveală în acel context în ceea ce privește capacitatea de modernizare a învățământului românesc încercăm să le corectăm printr-o nouă abordare a sistemului educațional din România, iar schimbările pe care le-am considerat necesare, cel puțin în acest moment, se reflectă în noile legi ale educației pregătite la nivelul Guvernului.

Ceea ce ne propunem prin aceste legi este să readucem învățământul românesc în top, pentru că avem o generație tânără cu mare potențial. Copiii și tinerii români au dovedit că știu și sunt dornici să facă performanță, iar responsabilitatea noastră, ca factori decizionali, este să le oferim condițiile pentru a se dezvolta în domeniile în care se simt cei mai buni. Prin modificările pe care le propunem în materie de învățământ preuniversitar, actul educațional trebuie să țină cont de potențialul și aptitudinile elevului, pentru a-i oferi fiecăruia șansa ca drumul pe care și-l va alege în viață să fie cel în care poate performa.

Ne dorim să oferim fiecărui copil dreptul la educație. Pentru ca niciun elev să nu fie lăsat în urmă am dezvoltat programele destinate reducerii abandonului școlar și susținerii copiilor din medii defavorizate. Pentru reducerea decalajelor în nivelul de pregătire avem în vederea introducerea unor programe care să ajute la consolidarea cunoștințelor.

Atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus prin Proiectul ”România educată” necesită așezarea învățământului românesc pe principii noi care să asigure accesul la educație de calitate și să valorifice potențialul uman al României. Ca prim-ministru, rămân ferm angajat pentru concretizarea soluțiilor de sprijin pentru învățământul românesc, inclusiv prin alocarea fondurilor de care este nevoie.  

Un rol extrem de important în acest proces revine și personalului din sistemul de învățământ. Avem multe exemple de oameni dedicați misiunii pe care și-au ales-o în viață, de a forma generațiile tinere, iar munca lor vedem deseori cum este răsplătită cu performanțe obținute de elevii lor în competiții de anvergură internațională.

Le mulțumesc pentru contribuția pe care o are fiecare dintre ei la recunoașterea învățământului românesc în lume, profesori și elevi deopotrivă!


La început de an școlar, vă urez, dragi elevi, succes și note bune!

Profesorilor le doresc ca activitatea didactică să le aducă cât mai multe satisfacții, iar pe părinți îi asigur că educația rămâne pe lista de priorități a acestui Guvern.”
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Nicolae Ciucă Guvernul va aproba continuarea Programului „Noua Casă“ (VIDEO)

26 Jan 2023 400

Premierul Nicolae Ciucă, la Iași „Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor“ (VIDEO)

24 Jan 2023 437

Premierul Nicolae Ciucă „Unirea Moldovei cu Țara Românească sub același domnitor este un exemplu autentic de unitate a voinței românilor“

24 Jan 2023 445

Anchetă în urma accidentului mortal de la Complexul Energetic Oltenia. Declarațiile premierului Nicolae Ciucă (VIDEO)

18 Jan 2023 456

Nicolae Ciucă, de Ziua Culturii Naționale- „Omagiez memoria tuturor creatorilor români din toate timpurile“

15 Jan 2023 382

Ciucă a făcut anunțul De când vor putea fi folosite tichetele pentru plata facturilor la energie

11 Jan 2023 697

România a devenit a 19-a cea mai complexă și sofisticată economie a lumii! Anunțul premierului Ciucă

11 Jan 2023 565

Premierul a discutat cu reprezentanţii Romgaz despre punerea în producţie de noi sonde

10 Jan 2023 530

UPDATE. Jurnalistul Căutiş anunță „sentința definitivă ce impune DNA-ului să ancheteze pe primarul din Limanu“!

10 Jan 2023 1056

16 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Ce mesaj a transmis premierul Ciucă

01 Jan 2023 726

Ciucă salută preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către Suedia. Ce mesaj a postat pe Twitter

01 Jan 2023 705

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj la finalul anului 2022. „Am traversat, împreună, unul dintre cei mai grei ani din ultima vreme“

31 Dec 2022 614

De la 1 ianuarie, Guvernul nu mai prelungește măsura de compensare cu 50 de bani a preţului la carburant

28 Dec 2022 1176

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă Încurajăm investițiile sud-coreene în producerea energiei verzi și tehnologiilor digitale

23 Dec 2022 717

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu omologul său din Republica Coreea, Han Duck-soo

21 Dec 2022 540