Nicuşor Constantinescu şi Adrian Gâmbuţeanu, acuzaţi de ucidere din culpă şi abuz în serviciu Preşedintele CJC se lăuda că face 7 kilometri de autostradă cu roaba. La Ivrinezu nu s-a putut? (galerie foto)

Lacrimi, durere şi indignare. Ieri a fost condus pe ultimul drum Daniel Niţescu, tânărul care a murit luni noapte într-un incendiu devastator în Ivrinezu Mare. Oamenii spun că nu a avut nicio şansă şi se tem că, dacă va mai exista o situaţie similară, rezultatul va fi acelaşi. Localnicii din Ivrinezu se consideră batjocoriţi şi ignoraţi de cei care sunt însărcinaţi să le conducă destinele.

Situaţia oamenilor de ale căror destine este în parte responsabil l-au determinat să ia măsuri extreme pe şeful administraţiei locale. Ieri, primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia o plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi abuz în serviciu faţă de Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi faţă de Adrian Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri - instituţie subordonată CJC. Potrivit primarului independent de la Peştera, tânărul care a decedat în incendiul de la Ivrinezu Mare ar fi putut fi salvat dacă autospeciala de pompieri ar fi ajuns mai repede la faţa locului. Însă, din pricina stării deplorabile a drumului judeţean 223B, drum care face legătura între centrul de comună Peştera şi satul Ivrinezu, intervenţia salvatorilor a fost îngreunată. „Dacă DJ 223B, aflat în responsabilitatea RAJDP, instituţie subordonată CJC, s-ar fi aflat într-o situaţie normală de exploatare, autorităţile statului ar fi parcurs distanţa între cele două localităţi în circa 5 minute, faţă de cele 40 de care au avut nevoie în prezent. Or, timpul este vital când vorbim despre salvarea unor vieţi omeneşti, dar şi diminuarea pierderilor materiale. Această degradare se datorează indiferenţei culpabile a celor doi făptuitori, care, în loc să îşi ducă la îndeplinire atribuţiile de serviciu, s-au mulţumit să rămână indiferenţi la numeroasele demersuri efectuate de noi pentru repararea acestei artere de circulaţie rutieră“, a declarat ieri primarul Valentin Vrabie în contextul unei conferinţe de presă. „Aceeaşi situaţie de pericol, soldată cu numeroase pagube materiale, s-a înregistrat şi cu ocazia inundaţiilor din anul 2013, când, din cauza a drumului impracticabil, autorităţile statului au avut aceiaşi reacţie întârziată“, a mai precizat primarul comunei Peştera.
Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa a încercat să ia legătura şi cu preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, şi cu directorul RAJDP, Adrian Gâmbuţeanu, pentru a vedea cum răspund faţă de acuzaţiile care li se aduc, însă aceştia nu ne-au răspuns.

Oamenii spun că necazul ar fi putut să ia proporţii şi mai mari, întinzându-se şi la alte gospodării dacă nu ar fi intervenit prompt serviciul comunitar voluntar pentru situaţii de urgenţă, sub comanda viceprimarului Tudorel Grosu. „Au trecut zeci de minute de când domnul vice a anunţat incendiul prin 112 şi până când a venit autospeciala de pompieri încărcată cu apă. Trei sferturi din casă arsese de tot. Au ajuns foarte târziu şi numai din cauza drumurilor, care ne omoară cu zile“, a declarat un consătean al tânărului decedat, care a încercat să intervină în momentul izbucnirii incendiului.
Cumnatul victimei, cu lacrimi în ochi, a declarat că ruda sa ar fi putu ieşi cu viaţă din incendiu dacă ar fi beneficiat de condiţiile minime şi decente de trai, pe care le-au cerut chiar şi în faţa aleşilor judeţeni la mitingul de luna trecută. „Din cauza drumului, maşina de 40 de tone a pompierilor, încărcată cu apa, nu poate să meargă cu asemenea viteză încât să ajungă în timp util. Căzuse deja podina, casa era veche. Daca drumul era făcut, poate că avea măcar şansa de a scăpa cu viaţă. Unii au miliarde, îşi fac operaţii în America, încearcă să îşi salveze viaţa... viaţa lor este mai presus decât a altor oameni?“, a declarat cu indignare şi lacrimi în ochi ruda tânărului decedat.

Primarul comunei Peştera se vede neputincios în faţa unei astfel de situaţii şi face tot ceea ce îi stă în putinţă să le aline puţin din suferinţa celor care au rămas pe drumuri şi cu un gol imens în suflet. „Le vom reconstrui casa din temelii şi îi vom sprijini cu tot ceea ce au nevoie. Cei care sunt votaţi şi puşi într-o funcţie de conducere au această datorie de a căuta soluţii, de a face totul spre binele şi bunăstarea comunităţii lor, fie că vorbim despre o comună, un judeţ sau o naţiune întreagă. Viaţa tuturor oamenilor valorează la fel, fie că vorbim despre un om de rând, fie că vorbim despre cineva dintr-o familie înstărită“, a declarat primarul Valentin Vrabie. De asemenea, gospodarul-şef de la Peştera se declară indignat de felul în care preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu se contrazice singur cu privire la situaţii similare. „În urmă cu trei ani, Constantinescu se arăta indignat de faptul că ministrul Transporturilor de la acea vreme nu a reuşit să termine Autostrada A2, drum despre care el zicea atunci: «Dacă mă lăsau, mergeam cu roaba şi tot făceam câte 7 kilometri pe an» Or, acum, aceeaşi distanţă de 7 kilometri, cât desparte satul Ivrinezu de Peştera, nu mai poate fi făcută la fel?!“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1549

Rusia-Ucraina Papa Francisc îndeamnă la găsirea unei soluţii diplomatice la doi ani de la invazia rusă

25 Feb 2024 766

Farul Constanța Lacrimi de mic suporter! Povestea băiețelului care a emoționat întreaga Românie la meciul cu Dinamo (GALERIE FOTO)

15 Feb 2024 2448

Știri Constanța Afaceristul Doru Aita a murit

06 Feb 2024 5827

Decese în sport Constanța 2023 „După ce și-a serbat ziua, a plecat, lăsând îndurerate și cu multe lacrimi soția, mama și fiica!“

20 Dec 2023 2400

Jurământul Militar de la Academia de Poliție. O explozie de emoții și sentimente! (FOTO)

28 Oct 2023 1115

S-a lăsat cu lacrimi Valentin Vrabie, prima conferință de presă, la Medgidia, după condamnarea definitivă (LIVE TEXT+VIDEO)

12 Oct 2023 2071

Doliu la Farul Constanța S-a stins din viață fostul fotbalist Dorel Zamfir

06 Oct 2023 5388

Eroii nu mor niciodată! Au trecut zece ani de la moartea a doi militari din Forţele Navale căzuţi în Afganistan. Unul era din judeţul Constanţa

22 Sep 2023 1129

Știri Constanța Femeia însărcinată, proprietara mașinii furate din Cumpăna de către șoferul urmărit în trafic la Constanța, în lacrimi (FOTO+VIDEO)

21 Sep 2023 21123

„Doamnelor și domnilor, vă rog, ridicați-vă pentru Imnul Național al României!“ Lacrimi de fericire pentru Amalia Niță. Campioana europeană de la CSM Constanța! (GALERIE FOTO + VIDEO)

05 May 2023 2712

Preotul care „mișca inimile până la lacrimi” In memoriam Nicolae Paveliu, întemeietorul a trei biserici la Constanța

11 Feb 2023 1891

Revista Zări Alb Astre Poveste de Crăciun

04 Jan 2023 967

Campionatul Mondial din Qatar Maroc, prima selecționată africană care ajunge în semifinale la CM. Cristiano Ronaldo, în lacrimi (GALERIE FOTO)

11 Dec 2022 1420

Județul Constanța, în doliu! S-a stins din viață Paul Andreescu, fost deținut politic

18 Nov 2022 8104