Actualitate

Noi controale ale Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat“ Constanța la imobilele pe care le are în administrare (galerie foto)


• S-a constatat că mulți dintre locatari nu au respectat prevederile contractuale
 
Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a continuat și în această perioadă controalele la imobilele din fondul locativ de stat, pe care le are în administrare.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mulți dintre locatari nu au respectat prevederile contractuale.

Printre neregulile descoperite se numără întreținerea defectuoasă a spațiilor, pricinuirea de stricăciuni locuințelor, dar și faptul că unii dintre chiriașii Regiei nu au achitat cu rea-credință chiria, sau prin comportamentul lor au făcut imposibilă conviețuirea pentru alți locatari.

Potrivit prevederilor contractuale, în cazul suprafețelor locative cu destinația de locuință, chiriașii pot modifica sau pot aduce îmbunătățiri imobilelor numai cu acordul scris și în condițiile stabilite de RAEDPP Constanța. Nerespectând această clauză, unii dintre ei au înlăturat elementele de rezistență ale clădirilor, periclitând astfel integritatea structurală a imobilelor.

Avem un caz deosebit de grav, în care unul dintre chiriași a îndepărtat buiandrugul de la intrarea în spațiu - acel element de rezistență orizontal peste golul de ușă, fapt ce a dus la surparea intrării. O altă problemă cu care ne confruntăm este cea a construcțiilor ridicate abuziv. Mai mulți chiriași au construit diverse extinderi și anexe improvizate fără a avea acordul RAEDPP Constanța și fără o autorizație de construcție. Spre exemplu, și-au mansardat locuințele cu construcții ușoare, realizate din orice fel de materiale au avut la îndemână, care au devenit adevărate focare de infecție, a precizat directorul RAEDPP Constanța, Florin Gheorghe.


În consecință, Regia a demarat procedura de corespondență cu Serviciul Disciplină în Construcții și Afișajul Stradal din cadrul Poliției Locale Constanța.

După caz, unii dintre chiriașii Regiei care nu au respectat prevederile contractuale au fost anunțați că li se vor rezilia contractele, iar ceilalți au fost notificați că, pentru a li se prelungi contractele de închiriere, trebuie să aducă locuințele la condiții bune de exploatare, prin efectuarea de lucrări de igienizare a spațiilor deținute.

În caz contrar, și în cazul celor din urmă, RAEDPP Constanța va proceda la întocmirea documentațiilor în vederea formulării de acțiuni în instanțele de judecată, având ca obiect evacuarea din imobile.

Precizăm faptul că RAEDPP are dreptul să verifice modul în care chiriașii respectă obligațiile asumate prin contract cu privire la folosirea și întreținerea locuințelor pe care le are în administrare, chiriașii având obligația de a permite accesul reprezentanților Regiei pentru a efectua aceste verificări, se arată într-un comunicat al RAEDPP Constanța.


Sursa foto: RAEDPP Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAEDPP Constanța Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie și-a redeschis porțile

25 Sep 2020 610

Anunț RAEDPP Constanța Țara Piticilor își deschide porțile mâine, 19 septembrie 2020

18 Sep 2020 606

Primăria Constanța redă strălucirea clădirilor vechi, aflate în administrarea municipalității. Ce spune directorul RAEDPP

11 Sep 2020 549

RAEDPP Constanța Gravity Park și-a deschis porțile. Accesul se va face pe bază de programare

07 Sep 2020 585

Târg caritabil, la Constanța, pentru salvarea vieții unei fetițe

19 Aug 2020 964

RAEDPP Constanța Activitatea de relații cu publicul și audienţe rămâne suspendată

15 Jun 2020 692

Coronavirus 166 de noi cazuri de îmbolnăvire și 17 decese, înregistrate

15 Jun 2020 854

Se caută partener pentru noua construcție care va lua locul Galeriilor Soveja din Constanța

11 Jun 2020 761

Casieriile RAEDPP Constanța, închise luni

05 Jun 2020 840

RAEDPP Constanța Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie își schimbă fața

13 May 2020 1190

RAEDPP Constanța Programul piețelor agroalimentare a fost extins

28 Apr 2020 1258

RAEDPP Constanța. Programul piețelor și al casieriilor în perioada sărbătorilor Pascale

16 Apr 2020 1364

Constanța De mâine, în piețele agroalimentare administrate de RAEDPP se va comercializa carne de miel pentru Sărbătorile Pascale

09 Apr 2020 23457

Acţiuni continue de igenizarea pieţelor efectuate, în Constanţa, de RAEDPP (galerie foto)

29 Mar 2020 1353

RAEDPP Constanța recomandă chiriașilor și colaboratorilor efectuarea plăților prin transfer bancar

26 Mar 2020 1014