Noi detalii despre fetiţa de 5 ani în urma transplantului de ficat. Anunțul reprezentanților IC Fundeni

ICF, foto: Facebook/ Institutul Clinic Fundeni

Starea fetiţei de 5 ani cu insuficienţă hepatică operată la Institutul Clinic Fundeni este "în ameliorare", stabilă, fiind încă intubată, informează, luni, un comunicat de presă al unităţii medicale.


Potrivit sursei citate, pacienta este sedată, "încă intubată şi ventilată mecanic, dar în proces de încercare a desprinderii" de pe aparatul de respiraţie.


Reprezentanţii IC Fundeni afirmă că ficatul pacientei este funcţional, iar analizele sunt în ameliorare.
 

"Este hemodiafiltrată continuu şi a primit postoperator două şedinţe de plasmafereză terapeutică. Ficatul este funcţional, analizele sunt în ameliorare. Evoluţia lent favorabilă se datorează statusului de denutriţie al pacientei, severităţii bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgenţă şi unor infecţii virale din antecedentele recente care au impact imunologic şi hematologic", mai afirmă aceeaşi sursă.


Totodată, fetiţa este cu un tratament medicamentos complex, care cuprinde medicaţie imunosupresoare, antibioprofilaxie şi antibioterapie complexă, "primeşte nutriţie enterală şi parenterală" şi sesiuni de kinetoterapie pasivă.


Transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică a fost realizat cu succes în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni, starea acesteia fiind stabilă, anunţa duminică Ministerul Sănătăţii.


Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".
 

"În acest weekend, consecutiv apariţiei suspiciunii unei hepatite fulminante de etiologie neprecizată la un copil de 5 ani, a apărut necesitatea efectuării unui transplant de urgenţă pacientului pediatric. Ca o consecinţă a creşterii continue din ultima perioadă a numărului de donatori, prin eforturile susţinute ale coordonatorilor de transplant şi kdp din spitalele aflate în Programul Naţional de Transplant, cât şi ale coordonatorilor regionali şi naţional - dr. Victor Zota, dr. Oana Pitea, dr. Raluca Neagu-Movilă - au existat 3 donatori aflaţi în moarte cerebrală pe teritoriul ţării noastre", menţionează Agenţia Naţională de Transplant într-un comunicat.


Potrivit sursei citate, o grefă hepatică a fost adusă în Centrul de Chirurgie Hepatică şi Transplant - Institutul Clinic Fundeni, unde o echipă, coordonată de directorul centrului de transplant, prof. dr. Irinel Popescu, a partiţionat grefa în două fragmente hepatice.Fragmentul de dimensiuni mai reduse a fost transplantat receptorului pediatric de o echipă mixtă, condusă de prof. dr. Vladislav Braşoveanu, având în componenţă şi specialişti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii "Grigore Alexandrescu", printre care şi conf. dr. Laura Bălănescu, viitoarea coordonatoare a centrului de transplant pediatric hepatic "Grigore Alexandrescu".


ANT afirmă că fragmentul de dimensiuni mai mari a fost transplantat unui receptor adult de către o echipă condusă de medicul Doina Hrehoreţ.


Totodată, echipa condusă de prof. dr. Horaţiu Suciu a transplantat cu succes o grefă cardiacă unui receptor pediatric, în cadrul centrului de transplant cardiac al Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.
 

"La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Spiridon" Iaşi s-a transplantat o grefă hepatică de către echipa condusă de prof. dr. Cristian Lupaşcu, iar în cadrul compartimentului de transplant renal al Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon" Iaşi au fost transplantate două grefe renale, de către echipa coordonată de prof. dr. Adrian Covic. De asemenea, în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj au fost transplantate patru grefe renale unor pacienţi cu insuficienţă renală, de către echipa coordonată de conf. dr. Florin Elec", afirmă ANT.Sursa: Agerpres 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poezia zilei Transplant - Valentina Popescu

04 Jun 2022 497

Fetiţa de 5 ani transplantată hepatic la Insitutul Clinic Fundeni a murit

18 May 2022 2610

Starea fetiţei transplantate hepatic la Institutul Clinic Fundeni este critică

16 May 2022 927

Transplantul hepatic la fetița de 5 ani cu boala Wilson și insuficiență hepatică s-a făcut cu succes. Anunțul Ministerului Sănătății

01 May 2022 872

Târgu Mureş O adolescentă de 16 ani a beneficiat de primul transplant de cord din acest an

30 Apr 2022 1382

Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă a fost transferată la Institutul Fundeni pentru transplant

29 Apr 2022 716

Ziua Națională a Transplantului Ministerul Sănătății a terminat protocoalele și ghidurile de practică medicală standardizate în domeniul transplantului

15 Apr 2022 572

Poezia zilei Transplant - Valentina Popescu

12 Mar 2022 541

Ministrul Educației Ce elevi vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului doi (DOCUMENT+VIDEO)

10 Mar 2022 952

Iași Cinci pacienţi au fost salvaţi de organele donate de copilul de doi ani, intrat în moarte cerebrală

21 Feb 2022 906

Eroină după moarte. Eleva accidentată mortal în Satu Mare a salvat trei vieți. „A reușit până în ultimul moment să fie înger pentru alții”

20 Feb 2022 1168

Operație de prevelare de organe la Spitalul Județean Suceava. Cum a decurs intervenția

12 Feb 2022 1102

Apel umanitar O tânără studentă, diagnosticată cu o boală rară are nevoie de sânge. Unde se poate dona

07 Jan 2022 1393

Medicii legiști au descoperit cauza morții Mihaelei Galani, reprezentanta Gemelli Shoes. Ce indică raportul IML

05 Jan 2022 8120

23 decembrie 1888. Pictorul Vincent van Gogh își taie o parte din urechea stângă

23 Dec 2021 814