Noi idei prin care poți vinde mai mult, printr-un magazin online, în 2022



În ultimii doi ani, s-a tot discutat despre închiderea unor magazine și comercianți cu amănuntul eșuați. Unii ar spune că în comerțul cu amănuntul în timpul pandemiei au fost foarte multe probleme grave, însă au existat și o serie de afaceri profitabile, pentru cei care și-au construit magazine online. 

Internetul a făcut posibil ca mulți oameni de afaceri și companii să concureze chiar și pe piețele internaționale, prin vânzarea acelorași produse și bunuri, prin magazinele online. Multe afaceri din comerțul electronic au avut succes în ultimii ani. Vânzările online au crescut în această perioadă, în pofida faptului că pandemia de COVID-19 a adus un număr mare de restricții și interdicții. Criza creată, care a lovit comerțul și centrele comerciale, a adus o oportunitate pentru e-commerce. Prin urmare, vânzările online au avut mai mare succes, piața online s-a dezvoltat într-un ritm destul de impresionant.

Pandemia a dus la schimbări rapide și la o creștere a vânzărilor în mediul online. Numărul de comenzi online pentru produse individuale s-a amplificat, în mod inimaginabil. Cele mai căutate produse au fost cele alimentare, de sănătate și frumusețe, cărți, multimedia, produse electronice etc.

În ziua de azi, există multe soluții de punere în practică, de creare magazin online. Realizarea de magazine online cu ajutorul unor oameni profesioniști oferă numeroase avantaje de luat în calcul și anume:
  • Sunt cele mai bune, pentru că în proiectare se folosesc instrumente care necesită anumite abilități noi, pe care le au doar oamenii experimentați 
  • Toate folosesc cea mai bună platformă de e-commerce disponibilă
  • Sunt astfel create încât să satisfacă toate cerințele clienților
  • Timpul de implementare este întotdeauna scurt
  • Oferă rezultate vizuale mai avansate – în ceea ce privește grafica, textele, designul general, etc.

Cum poți vinde mai mult în 2022?


Potrivit sondajelor de opinie, peste 90% dintre comercianții cu amănuntul, din toate sectoarele de activitate, au aplicat strategii de preț pentru a-și crește vânzările la produse și servicii. Reducerea prețurilor atrage fără îndoială clienții, însă această strategie trebuie aplicată în mod adecvat. Prin urmare, sfaturile unor comercianți cu privire la acest aspect sunt următoarele:
  • Planificarea vânzărilor și a reducerilor în magazinul online se face cu atenție, pentru atingerea obiectivelor
  • Implementarea reducerilor nu se face la întâmplare, ci conform unui scop (cum ar fi de exemplu reducerea stocului de produse în exces, sau atragerea unui număr mai mare de clienți)
  • Aplicarea de oferte și promoții condiționate
  • Aplicarea de reduceri și oferte se face pe baza preferințelor unor clienți și a istoricului de achiziții
  • Implementarea unor limite și condiții pe care clienții trebuie să le îndeplinească pentru a putea beneficia de anumite oferte sau reduceri
  • Și momentul aplicării reducerilor este important.
Din cauza pandemiei de COVID-19, mai multe firme se confruntă și cu lipsuri de forță de muncă, pentru că unii angajați au renunțat la job-uri sau au refuzat să lucreze pentru salarii mici. Patronii au fost nevoiți să-și plătească angajații mai mult sau să-și deschidă magazine online. Asta a dus însă și la creșterea prețurilor la produse, mai ales în ultimul an.

În 2022, firmele vor trebui să facă câteva schimbări pentru a-și crește vânzările. Un factor cheie de diferențiere va fi sustenabilitatea propriilor produse, mărci, articole pe care patronii le vând în magazinele fizice și online. Ei vor trebui să investească și în ambalaje durabile, dar și în metode de producție și realizare.

Obiceiurile de cumpărare pe care consumatorii le dezvoltă acum, se vor păstra probabil și în următorii ani. Ținând cont de acest aspect, ar trebui de înțeles că în 2022 este momentul ideal să vă deschideți un magazin online, dacă nu ați făcut asta până acum, pentru a vă crește vânzările. Internetul a eliminat restricțiile teritoriale și a deschis șansa comerțului global. Prin urmare, să vindeți online poate fi idee foarte bună în acest an. Vânzările online sunt o adevărată industrie care poate crea și oportunități importante de dezvoltare și deci obținerea de profit ridicat.

Rentabilitatea unei asemenea decizii în afaceri este mare, iar riscul de investiție este relativ scăzut. Deschiderea unui magazin online nu este costisitoare și poate aduce multe avantaje – cum ar fi de pildă generarea unui profit mai mare. Cu un magazin online și munca profesională va deveni o adevărată plăcere, iar veniturile vor crește, mai ales dacă veți reuși să oferiți produse și servicii de calitate superioară pentru clienți.


Sursa foto: pexels.com
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elefant Online SA, ce deține celebrul magazin online elefant.ro, a intrat în insolvență! (MINUTĂ)

08 Feb 2024 1249

Elefant Online SA cere să intre în insolvență! Firma deține celebrul magazin online elefant.ro

02 Feb 2024 1210

Atenție ce cumpărați de pe internet! Produse contrafăcute comercializate prin intermediul unui magazin online (GALERIE FOTO)

17 Oct 2023 975

Anunțul făcut de Horia Constantinescu, la Tulcea Numărul magazinelor online se va reduce la jumătate. Care vor fi obligațiile proprietarilor

26 Apr 2023 1139

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1211

Cum optimizați viteza de încărcare a unui magazin online WooCommerce

09 Mar 2022 1532

Febra Black Friday 2021! Câți dintre români intenţionează să cumpere cel puţin un produs. Ce spun cercetătorii

09 Nov 2021 1357

Școala de Iarnă GPeC Online 24-28 feb. 2021 Cursuri intensive de E-Commerce și Digital Marketing

11 Feb 2021 2959

Sondaj de opinie Este mersul la cumpărături un risc în această perioadă?

18 Jan 2021 3222

Au început înscrierile la Școala de Vară GPeC cursuri online de E-Commerce & Digital Marketing pentru a avea un magazin online de succes

28 Jul 2020 2544

„Uniți și solidari!“ FC Farul, în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în lupta contra coronavirusului

23 Mar 2020 1889

DIICOTPercheziții la o societate comercială care ar fi comercializat cannabis prin intermediul unui site online

13 Mar 2020 1643

O tânără a comandat un telefon mobil de ultimă generație. Incredibil ce a găsit în cutia aparatului

01 Feb 2019 2359

Ce tricicletă se potrivește copilului meu? - recomandările oferite de Nichiduță

08 Jan 2019 2593

Black Friday 2018. Ce ar trebui să știi înainte să te apuci de cumpărături. Despre returnare și garanție

10 Nov 2018 1697