Actualitate

Nu au mai fost modificări din 1985 Staţia de pompare apă de incendii de la Unitatea 1 şi 2 de la Cernavodă, reabilitată şi modernizată (document)

Compania SN Nuclearelectrica SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare pentru elaborarea unui aviz de mediu necesar proiectului „Reabilitare şi modernizare Staţie de Pompare Apă de Incendiu (SPAI) la CNE Cernavodă Unitatea 1 şi Unitatea 2”.
 
Prin acest proiect vor fi înlocuite echipamente de pompare, robineţi de izolare, robineţi de reţinere cu clapă, robineţi acţionaţi, aparatură de comandă şi control cu cablurile aferente, dar se vor face şi modificări ale sistemului pentru conformitatea cu standardele americane NFPA20 - 25, care vor facilita testările periodice funcţionale, precum şi optimizarea globală a instalaţiei. Tot pentru conformitatea cu standardele NFPA se va instala un sistem de stingere de incendiu cu sprinklere în camera motopompei de apă la incendiu. Motopompa de incendiu va fi înlocuită complet cu un echipament similar modern, mai fiabil, cu rezervor de motorină asociat de 702 l, cu pereţi dublii.
 
Este de aşteptat ca lucrările de retehnologizare la sistem, precum şi exploatarea lui să aibă un impact favorabil asupra mediului, prin creşterea siguranţei în alimentare a consumatorilor conectaţi la această staţie.
 
Staţia de Pompare de Apă de Incendiu (SPAI) a fost proiectată şi construită la nivelul anilor 1985-1987, astfel încât majoritatea componentelor necesită înlocuire din cauza gradului mare de uzură fizică, lipsa pieselor de schimb devenind cronică. Cablurile de comandă şi alimentare cu energie electrică cu dulapurile aferente sunt îmbătrânite şi necesită înlocuire. Proiectul iniţial a ţinut seama numai de standardele româneşti de la acea vreme, între timp impunându-se o aliniere la standarde americane ca NFPA-20-25 şi datorită cerinţelor grupului de asigurători pentru CNE, dar şi unor organisme internaţionale, toate ducând la necesitatea modificării şi îmbunătăţirii proiectului.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de componente pentru staţiile de respirat, achiziţionate de CNE Cernavodă (document)

10 Jan 2019 464

Avarie RAJA la Cernavodă. Ce zonă este afectată. Când se va relua furnizarea apei potabile

23 Oct 2018 265

SN Nuclearelectrica SA - CNE Cernavodă cumpără o unitate de monitorizare a temperaturii (document)

15 Oct 2018 541

Ce firmă se va ocupa de igienizarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă (document)

27 Sep 2018 630

Ministerul Energiei are în plan finalizarea Grupurilor 3 și 4 de la Centrala Nucleară din Cernavodă (document)

22 Sep 2018 1963

Avarie RAJA pe Șoseaua Națională din Cernavodă. Centrala Nucleară afectată de lipsa apei potabile

09 Aug 2018 1169

Centrala Nucleară de la Cernavodă a achiziţionat reactivi chimici (document)

08 Aug 2018 1271

Anchetă ITM cu privire la accidentul de la Mircea Vodă în care a murit un angajat al CNE Cernavodă

28 Jul 2018 929