„Nu văd altă destinație decât fier vechi” LIVE TEXT. Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, discuții despre sistemul feroviar din Portul Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

Marcel Ciolacu, foto: ZIUA de Constanța

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor continuă vizita, aflându-se în Portul Constanța.
 
Cei doi susțin o declarație comună de presă privind sistemul feroviar din Portul Constanța.

Conferința de presă a fost deschisă de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Suntem la a doua descălecare în Portul Constanța. Deja Guvernul, din fondul de rezervă a primului-ministru a alocat o sumă pentru Portul Constanța"

„Este evident un efort pe care trebuie să îl facă foarte rapid statul român. Am văzut deja că CFR Marfă, cu toată situația grea, au reușit dublul! Din 180 de vagoane au ridicat dublu. Au eliberat 36 de linii"

„Mă bucur mult. Nu e prima oară când o spun. Atât eu, cât și prim-ministrul Nicolae Ciucă să tragem la aceeași căruță și să punem Statul Român și interesele României pe primul loc"

„Săptămână viitoare o să fac o deplasare în Ucraina unde mă voi întâlni cu omologul meu, cât și cu primul ministru sau președintele"

"Mulțumesc mult domnului ministru al Transporturilor, care va veni cu multe lămuriri tehnice pentru perioada următoare"

Cuvântul a fost luat de Sorin Grindeanu, care este de părere că în ultimele trei săptămâni s-au întâmplat lucruri bune. 


Întrebat despre valorificarea vagoanelor rămase în Portul Constanța, Sorin Grindeanu spune „daca nu pot fi transportate, este clar ca starea lor este proastă”.

„Nu văd altă destinație decât fier vechi”, este de părere ministrul.

„Viitorul ne duce pe transport verde, pe investiții. Este necesar având în vedere prioritățile Uniunii Europene"

„În plus față de ce a apus domnul președinte Ciolacu. Aș relua o idee spusă mai devreme. Urmare a vizitei cu trei săptămâni aproximativ s-a luat decizia rapid în coaliție. Săptămâna trecută s-au alocat 200 milioane din Fondul de Rezervă. Jumătate din această sumă pe procedura de urgență pentru reabilitarea a 35 de linii din cele 97 sau 98 nefolosite. Putem în mod rapid să le reabilităm. Diferența pentru demararea procedurilor pentru a reabilita diferența de 60 și ceva de linii. În trei săptămâni s-au întâmplat lucruri bune"

„Cei de la ANAF au sechestru pe vagoane. O să avem zilele viitoare o discuție. Cele 350 de vagoane rămase în Portul Constanța din 700 să poată să fie valorificate rapid și linile să fie eliberate"

„Din cele 35 de linii, 30 au fost eliberate. Mai sunt 5 ocupate. O să punem în valoare creșterea capacității Portului Constanța pe cale ferată"

„Portul Constanța trebuie să fie prioritate pentru România. Vor mai urma investiții în perioada următoare"

„Toate cele 700 de vagoane erau sub sechestru. De fapt, sunt mii de vagoane. Nu doar din Port. Din cele 357 de vagoane, să fiu mai precis, au putut fi transportate. Celelalte nu pot fi momentan transportate", a adăugat ministrul Grindeanu.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Sorin Grindeanu Reparațiile la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galați, în plină desfășurare (VIDEO)

29 Jun 2022 335

Accident rutier cu două victime în Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Jun 2022 2996

Ministrul Transporturilor, după vizita din Emiratele Arabe Unite „Portul Constanța oferă o serie de avantaje logistice importante pentru investitori“ (GALERIE FOTO)

22 Jun 2022 494

UPDATE. Ministrul Sorin Grindeanu „Au început lucrările de reparații la infrastructura feroviară din incinta Portului Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Jun 2022 555

Începe procesul minorului acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu, din Constanța

14 Jun 2022 1023

Hotărâre definitivă în cazul minorului acuzat de incendierea blocului de pe Grindeanu

04 Jun 2022 2384

Afirmațiile ministrului Grindeanu privind autostrada A8

30 May 2022 616

Ministrul Sorin Grindeanu speră că toți kilometri de autostradă asumați prin PNRR vor fi realizați până în anul 2026

28 May 2022 1040

Ministrul Sorin Grindeanu Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Bacău-Pașcani

25 May 2022 659

Are sau nu are discernământ?! Minorul acuzat de incendierea blocului de pe Grindeanu, supus unei expertize psihiatrice. Ce s-a stabilit

21 May 2022 1706

Pas important pentru creșterea gradului de confort și de siguranță rutieră în România! Vizată și Autostrada A 2 București-Constanța

18 May 2022 645

Ministrul Transporturilor Anunțul de participare la licitația pentru achiziţionarea trenurilor electrice, trimis spre publicare

13 May 2022 585

Scos din arest și dus la instanță Ce le-a cerut judecătorilor minorul acuzat de incendierea blocului de pe Grindeanu (MINUTĂ)

07 May 2022 1851

37 autoturisme și 94 apartamente, distruse Ce riscă minorul trimis în judecată pentru incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu

05 May 2022 1576

Exclusiv! Copil, trimis în judecată Final de anchetă în cazul incendierii blocului de pe strada Nicolae Grindeanu

04 May 2022 1993