Nu vom mai intra cu maşinile în zona peninsulară! Primăria Constanţa introduce un sistem de blocare şi monitorizare a accesului!

 

Accesul în zona peninsulară din Constanţa se va face controlat, anunţă Primăria municipiului Constanţa, care a lansat un apel public pentru consultare de piaţă privind „Achiziţie şi implementare sistem integrat de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa”.
 
Potrivit anunţului, Primăria vrea să achiziţioneze şi să implementeze un sistem de blocare a accesului cu bolarzi (ficşi şi retractabili) în 11 puncte de acces din zona peninsulară, care să permită intrarea autovehiculelor riveranilor şi a maşinilor de intervenţie (salvare, pompieri, poliţie etc.), de aprovizionare sau de utilitate publică, prin diferite metode (telecomandă, cod QR, card de acces). Întregul sistem ar trebui să cuprindă şi un echipament pentru monitorizarea video a punctelor de acces, cu cel puţin o cameră de supraveghere pentru fiecare punct, centru de control şi comandă a sistemului integrat de acces şi supraveghere, servicii de mentenanţă şi timpii de efectuare a intervenţiilor în caz de defect, precum şi instruirea personalului în vederea utilizării sistemului implementat.
 
Primăria solicită ca sistemul să permită extinderea punctelor de acces, modul de acces la sistem să se poată realiza pe bază de user şi parolă, iar câştigătorul licitaţiei trebuie să se ocupe şi de realizarea proiectului tehnic, de  obţinerea autorizaţiilor de construcţie şi a avizelor necesare şi de racordarea sistemului de acces la reţeaua de energie electrică.

Cum trebuie să arate bolarzii retractabili?

Bolarzii retractabili vor avea următoarele caracteristici: dimensiuni orientabile - diametrul 160 mm - 230 mm, înălţime (deasupra solului) 500 - 700 mm; vor fi accesorizaţi cu o serie de elemente precum semafoare, unităţi de control, carduri de acces, telecomenzi, senzori protecţie (care opresc acţionarea acestora atunci când în preajma lor sunt detectate vehicule), vor avea un ciclu de utilizare intensivă, protecţie termică antivandalism, timp de închidere-deschidere mai mic de şapte secunde, rezistenţă ridicată la impact, rezistenţă ridicată la condiţii de umiditate şi salinitate ridicată. Bolarzii ficşi (stâlpi) vor avea un design identic cu bolarzii retractabili şi rezistenţă ridicată la impact.
 
Sistemul de supraveghere a punctelor de acces va avea următoarele caracteristici: camere de filmare pe timp zi şi de noapte, rezistenţă antivandalism, rezistenţă la mediul salin, rotative. De asemenea, va permite stocarea imaginilor pentru 60 de zile.

Primăria Constanţa solicită opinia furnizorilor cu privire la soluţia tehnică a sistemului şi preţul acestuia. Operatorii economici interesaţi pot să trimită propunerile până pe 14 octombrie, iar consultările se vor încheia la data de 19 octombrie. Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferta de preţ în vederea determinării valorii estimate, cu respectarea celor precizate în anunţ, pe adresa de e-mail cmangra@primaria-constanta.ro, la sediul din Constanţa, strada M. Kogălniceanu, sau pe fax, la numărul 0241.488.176.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fani

05 Oct, 2016 09:28

Mai ieftin este sa continuati cu sistemul folosit deja,anume 11 cabine si 11 agenti de paza (nu secreti ) !!

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Mihai Viteazu cumpără echipamente TIC (DOCUMENT)

18 Mar 2024 420

Firme „de casă” în județul Constanța Primăria Cogealac, contracte directe cu două companii apropiate arhitectului șef de la Primăria Corbu (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 572

Licitații Constanța Primăria Băneasa alocă aproximativ 400.000 de euro pentru execuția lucrărilor la centrul de colectare prin aport voluntar (DOCUMENT)

18 Mar 2024 417

Afaceri Constanța Primăria Eforie vrea să vândă nouă terenuri. Licitația va avea loc în aprilie

18 Mar 2024 505

Jean Paul Tucan va dezmembra în trei loturi un teren de circa 13.000 mp, situat în Constanța

18 Mar 2024 524

Primăria Constanța anunță vânzarea unui teren de pe strada Industrială

18 Mar 2024 324

Continuă procesul de reorganizare a circulației rutiere în cartierul Tomis Nord din Constanța!

18 Mar 2024 479

Licitații publice Constanța Încă un contract atribuit director către Synesis Partners SRL

18 Mar 2024 302

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța cumpără mobilier pentru Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocârlia (DOCUMENT)

17 Mar 2024 449

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. Stadiul dosarului

16 Mar 2024 600

Cumpărări directe O firmă, controlată de Constantin Emilian Calotă, consilier local la Sectorul 2 București, a semnat un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENT)

16 Mar 2024 543

Primăria Murfatlar cumpără de la CNC Romcenter SRL stații de autobuz pentru proiectul „Smart City Murfatlar“! (DOCUMENT)

16 Mar 2024 566

Cumpărări directe Constanța SC Apă Canal Proiect SRL, contract de 110.000 lei cu Primăria Năvodari (DOCUMENT)

16 Mar 2024 459

Vergil Chițac - „Candidez pentru al doilea mandat de primar al Municipiului Constanța“

15 Mar 2024 971

Florin Mitroi, candidat PNL la CJ Constanța! Iulia Iurea, actualul viceprimar, viitor candidat la primăria Valu lui Traian

15 Mar 2024 997