O altă firmă controlată de Sorin Strutinsky face un pas înapoi



Cunoscutul om de afaceri Sorin Strutinsky, parte a „tripletei de aur“ Mazăre - Constantinescu - Strutinsky, cunoscut drept trezorierul tandemului, operează o serie de schimbări în companiile pe care le controlează. După ce una din firmele sale veterane – Conpress Advertising – a intrat în faliment, mai multe societăţi unde apare numele său au început să opereze unele schimbări. De pildă, Difpres SRL, M&D Farers Invest SRL, North Bridge Energies SRL, G Point Outdoor Advertising & More SRL sunt şi ele în insolvenţă, iar Direct Turism şi Tutun şi Ziare SRL sunt doar două dintre firmele care şi-au schimbat administratorii.
 
Potrivit datelor din Monitorul Oficial al României din 27 august 2014, în urma Adunării Generale a asociaţilor societăţii Nou Consult SRL s-a decis schimbarea structurii societăţii.
Astfel, asociatul persoană juridică Mediapress Investment SRL a ieşit din firmă, cedând cele 1.019 părţi sociale către Mira Press SRL, care acum deţine 99,04% din numărul particiaţiilor (1.238 părţi sociale) şi 11 părţi sociale către Vîljoi Paul Marius, care astfel ajunge să deţină 0,96% din capitalul social. Nou Consult SRL este o companie cu sediul în Oşorhei, judeţul Bihor, înfiinţată în anul 2005 şi care are ca obiect de activitate „Comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate“, numărând 14 angajaţi.

Vin ai noştri, pleacă ai noştri

Dar cine sunt asociaţii, cei care au frâiele afacerii în mâini?!? Unul dintre pionii principali în firma este nimeni altul decât Sorin Strutinsky.  În Mediapress Investment SRL, societatea cu sediul în Craiova care a ieşit din afacerea Nou Consult, asociaţi persoane fizice sunt Sorin-Gabriel Strutinsky, Rodica Antoniu şi Paul Marius Vîljoi, cel din urmă având şi calitatea de administrator al firmei. Asociaţi persoane juridice în firmă sunt A.B.C. Press SRL, Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL şi Mira Pres SRL. Obiectul de activitate este acelaşi: „Comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate“.

Interesant este însă că firma Mediapress Investment SRL, principalul distribuitor de ziare din Craiova – un fel de Tutun şi Ziare autohton – a rămas fără contractul de la Primăria municipiului Craiova, condusă de primarul PSD, Lia Olguţa Vasilescu. Astfel, în reuniunea Consiliului Local Craiova din luna martie, s-a clarificat că această societate a încălcat prevederile contractuale prin faptul că a mărit suprafaţa chioşcurilor de la 2 mp la 6 mp, comercializând nu doar materiale de presă – aşa cum prevedea contractul prelungit în 2010, ci şi produse din tutun şi băuturi răcoritoare.

 Sorin Strutinsky, reîncărcat

În SC Mira Pres SRL, asociat persoană fizică apare „eternul” Sorin Strutinsky, alături de aceiaşi Rodica Antoniu şi Paul Marius Viljoi. Administrator al societăţii este un anume Daniel June. La rândul său, Mira Pres SRL apare, conform datelor disponibile la Registrul Comerţului, în calitate de asociat în Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL. Asociat persoană fizică în această din urmă societate este Paul Marius Vîljoi, iar administrator, Remus Felecan. Previzibil sau nu, Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL are ca domeniu de activitate comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate.

 Vîjloi, magistrat proaspăt la Judecătoria Constanţa

Şi ultimul, dar nu cel din urmă, Paul Marius Vîljoi are şi el legături din mai multe părţi cu trezorierul tandemului Mazăre-Constantiescu, Sorin - Gabriel Strutinsky, alături de care apare în societăţile A.B.C. Press SRL din Ploieşti, Mediapress Investment SRL din Craiova şi în Mira Pres SRL din Hunedoara. Potrivit datelor din Registrul Comerţului, Vîjloi Paul Marius mai apare ca asociat şi în SC Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL din Cluj Napoca, Mediagsm SRL din Dolj, Mediapress Argeş SRL, Mediapress Investment Vâlcea SRL, Mediapress Olt SRL, Nou Consult SRL din Bihor şi P&S Expert SRL din Dolj care apare ca fiind în insolvenţă, sub incidenţa legii 85/2006, precum şi în V&P Consulting din Craiova, care apare radiată din Registrul Comerţului. În cea din urmă firmă, asociaţi apar Vîjloi Paul Marius şi Vîjloi Leonardo Marius. Din declaraţia de avere a celui din urmă reiese că este căsătorit cu Georgeta. Soţii Leonardo Marius şi Georgeta sunt părinţii Andreei Ileana, care a fost recent numită în funcţia de judecător la Judecătoria Constanţa, după ce a activat din 2012, un timp, ca avocat stagiar în Baroul Dolj, fiind intrată în profesie din 2011.

Vâjloi Paul Marius, partenerul de afaceri al lui Sorin Strutinsky, a fost căsătorit până în 2010 cu magistratul Vîjloi Daniela, judecător la Curtea de Apel Craiova. Paul Marius şi Daniela au divorţat în 2010.  Coincidenţa de nume nu poate fi întâmplătoare, mai ales că, potrivit vrajitorul.eu, Daneila Vîjloi şi Leonardo Marius Vîjloi locuiesc în Craiova pe aceeaşi stradă.
Paul Vîjloi, fostul soţ al Danielei Vîjloi figurează ca administrator în Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL din Cluj, Mediagsm SRL din Dolj, Mediapress Argeş SRL şi Mediapress Olt SRL.
 
Citeşte şi:

„Schimbarea la faţă“ din „tripleta de aur“: Modificări majore în firmele controlate de Sorin Strutinsky
 

Imperiul se clatină: Mai multe societăţi la care Strutinsky este acţionar au intrat în faliment
 
Adio, Conpress Advertising!: Firma veterană a lui Strutinsky a intrat în faliment

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, în faliment! Dosarul, amânat la tribunalul Constanța

25 Mar 2024 543

Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky, verdict în așteptare la Curtea de Apel Constanța! Deliberările au fost prelungite

26 Feb 2024 551

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1102

Final de proces în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

28 Jan 2024 743

Firma deținută de Adriana Strutinsky, fosta soție a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, la judecată cu Protecția Consumatorilor. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanța

27 Jan 2024 996

Falimentul Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct) amânat pentru luna mai 2024

25 Jan 2024 896

Curtea de Apel Constanța, termen în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

08 Jan 2024 647

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1428

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1076

Justiție Constanța Dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky, amânat pentru la anul!

24 Nov 2023 762

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

23 Nov 2023 4679

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1353

Primăria Constanța a pierdut în procesul în care solicita aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris!

10 Oct 2023 1117

Primăria Constanța, la judecată cu inculpații din dosarul Polaris! Proces cu o miză de aproape 40 de milioane de euro. Pronunțarea, azi

08 Oct 2023 2596

Municipiul Constanta cere aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris! Judecătorii Curții de Apel, în pronunțare

29 Sep 2023 3149