O constănţeancă a ales să-şi micşoreze stomacul într-un spital din Iaşi

Pe data de 19 mai, în cotidianul „Buna ZIUA Iaşi“, a fost publicat articolul cu titlul „Nu se mai simţea femeie. Un medic din Iaşi a făcut intervenţia chirurgicală care a transformat-o“.

În articol se povestea despre o pacientă de 65 de ani, din Constanţa, care a mers, anul trecut, la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, pentru a scăpa de o parte din cele 139 de kilograme. „După zeci de diete şi zile de înfometare, s-a hotărât să-şi taie stomacul, pentru a începe un nou stil de viaţă. A plecat singură cu trenul de la Constanţa, fără să spună că va intra direct în sala de operaţie. Cea mai grea a fost ziua petrecută la Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), când simţea că pierde orientarea în timp şi în spaţiu“, scrie cotidianul Buna ZIUA Iaşi (http://www.bzi.ro/nu-se-mai-simtea-femeie-un-medic-din-iasi-a-facut-interventia-chirurgicala-care-a-transformat-o-foto-434956).
Întrebările pe care ni le-am pus au fost: De ce pacienta nu a ales Spitalul Judeţean Constanţa? De ce a plecat tocmai la Iaşi pentru a-şi micşora stomacul? Are mai multă încredere în medicii ieşeni decât în cei constănţeni?. În pofida investiţiilor realizate în unitatea sanitară din Constanţa de către Consiliul Judeţean, care se ridică la ordinul milioanelor de euro, pacienta a ales să se opereze la Iaşi. Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Mihnea Avram, a precizat că şi în unitatea sanitară constănţeană se fac astfel de operaţii. „Aceste operaţii nu sunt decontate de Casa Judeţeană de Asigurări, de aceea pacientul trebuie doar să achiziţioneze instrumentarul de unică folosinţă, care costă circa 2.000 de euro“, ne-a explicat dr. Mihnea Avram.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A murit unul dintre cei mai mari medici ai României

27 Jun 2014 3030