Actualitate

O femeie subofițer de la Capu Midia, câștigătoarea concursului „Cel mai bun dintre cei buni”

Premieră la concursul “Cel mai bun dintre cei buni” organizat de Forțele Aeriene Române la Capu Midia! O femeie subofițer a reușit să spargă barierele de gen și să îi detroneze pe militarii bărbați în competiția care s-a desfășurat timp de cinci zile la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană (C.N.I.Ap.AA) de la Capu Midia, județul Constanța.

Sergentul Gabriela Bogzoiu, angajat în cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană s-a clasat pe locul I la categoria subofițeri, fiind pe podium alături de maistrul militar clasa a IV-a Răzvan Burlacu de la Baza 95 Aeriană din Bacău care a câștigat locul I  la categoria maștri militari și de fruntașul Păiuși Tudor de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, care s-a clasat pe primul loc  la categoria soldați gradați profesioniști.

Militarii femei și bărbați au trecut prin opt probe de foc, atât teoretice, cât și practice. Membrii comisiei de evaluare le-au testat cunoștințele acumulate legate de armament, de unele tipuri de aeronave, de regulamente, legi și tradiții militare, dar și pregătirea sportivă și cunoașterea limbii engleze.

Proba surpriză a constat într-un set de întrebări care au vizat  atât elemente de comandă și control ale Alianței Nord Atlantice (NATO) cât și elemente care țin de organizarea internă a Armatei României și pe care concurenții, 31 la număr, au trebuit să le aștearnă pe hârtie într-o ordine firească și fără greșeală, astfel încât să obțină maximum de puncte.

“Obiectivul concursului a fost acela de a descoperi cel mai complet dintre militari, cel mai bine pregătit profesionist al Forțelor Aeriene Române. Totodată am dorit să descoperim pe lângă partea de pregătire profesională și partea umană, cunoștințele acestora cu privire la arhitectura unei bune instrucții, apartenenței la un sistem de valori pe care se bazează orice armată”, a declarat la finalul competiției plutonierul adjutant principal Daniel Sîmpetru, subofițerul de comandă al Statului Major al Forțelor Aeriene Române și președinte al Comisiei de Evaluare a concursului.

Câștigătorii au primit diplome din partea membrilor comisiei, a comandantului Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, col. Viorel-Eugen Bitan, dar și din partea reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale care au fost invitați în calitate de observatori.

Este al zecelea an când Statul Major al Forțelor Aeriene Române organizează concursul “Cel mai bun dintre cei buni” la nivelul unităților sale.

Sursă foto: Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Ziua Aviaţiei Române și a Forţelor Aeriene

19 Jul 2020 456

MApN 90.000 de măști de protecție au ajuns în Spania, cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

03 May 2020 730

Misiune specială a Forţelor Aeriene Române. Români repatriaţi din Japonia. Măsuri deosebite de protecţie

22 Feb 2020 1173

Misiune specială pentru Forțele Aeriene Române. Astăzi a avut loc repatrierea a doi români care au venit din Wuhan, China

09 Feb 2020 1091

Campanie de promovare a carierei militare în cadrul Forțelor Aeriene Române. Care este perioada vizată

31 Jan 2020 697

Campanie de promovare a carierei militare în cadrul Forțelor Aeriene Române. Când și unde va avea loc

16 Jan 2020 539

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române, ​cu o aeronavă de tip C-27J Spartan

05 Jan 2020 1056

Forțele Aeriene Române „Cel mai bun dintre cei mai buni” militari, desemnat la Capu Midia (galerie foto)

29 Oct 2019 766

Pompieri, silvicultori și militari, la exercițiul ForFirEx 2019

23 Sep 2019 700

Militari români din Forțele Terestre și Forțele Aeriene, la Zilele NATO în Cehia

19 Sep 2019 551

Ceremonia de certificare NATO a detașamentului Canadian la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (galerie foto)

13 Sep 2019 926

Programul complet de Ziua Marinei, la Constanţa. Spectacol pe mare, în aer şi la sol

15 Aug 2019 2430

Piloți și tehnicieni de bord, exerciţii de antrenament la Capu Midia (galerie foto+video)

19 Jul 2019 771

Poza care face cât o mie de cuvinte O parte a litoralului românesc fotografiată dintr-un avion militar

17 Jun 2019 6373

Campanie de promovare a carierei militare în cadrul Forțelor Aeriene Române la Liceul din Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

19 Mar 2019 871