O grupare paramilitară a ocupat, conform scenariului exerciţiului Spring Storm 17, plaja de la Capul Midia (video)

În perioada 16-22 martie, aproximativ 1200 de militari români şi americani vor participa la Exerciţiul bilateral româno-american Spring Storm 17, organizat de Forţele Navale Române,  în raioane maritime ale Mării Negre şi în zona de litoral de la Capul Midia. Exerciţiul cuprinde acţiuni complexe de apărare a litoralului românesc şi a zonelor urbane, cu sprijin naval, terestru şi aerian.

Astăzi, 18 martie, au fost programate secvenţele de debarcare a detaşamentelor de infanterişti marini români şi americani de la bordul navei americane de desant USS Carter Hall (LSD-50). Pe mare, forţele de debarcare vor fi atacate de navele purtătoare de rachete Zborul și Lăstunul, iar fregata Regele Ferdinand, corveta Contraamiral Macellariu şi dragorul maritim Slt. Lupu Dinescu au avut de simulat sprijinul acţiunilor de desant şi de respingere a atacului. Secvenţele aeriene vor fi asigurate de două avioane MIG 21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române.

La manevre au participat un elicopter Puma Naval, o ambarcaţiune rapidă pentru scafandri, un detaşament de scafandri EOD şi o companie a Batalionului 307 Infanterie Marină. În plus, Forţele Aeriene Române asigură un elicopter Puma şi un avion SPARTAN C 27, Forţele Terestre trimit un pluton de infanterie, două transportoare blindate de recunoaştere, iar Garda de Coastă intervine cu o navă de patrulare. Partenerii americani participă şi cu o companie de infanterie marină şi o echipă de suport logistic a Forţelor Navale ale SUA din Europa.

Luni, 20 martie, sunt programate lansări de rachete antiaeriene STINGER, trageri cu obuziere de 82 mm şi cu armamentul de infanterie, în Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA) de la Capul Midia.
Obiectivul principal al Exerciţiului Spring Storm 17 este creşterea interoperabilităţii dintre militarii români şi americani, precum şi perfecţionarea deprinderilor militarilor în conducerea şi executarea unei operaţii întrunite amfibii. Exerciţiul face parte din Planul de activităţi al Parteneriatului strategic româno-american şi se înscrie în cadrul măsurilor NATO de asigurare a securităţii colective a aliaţilor în zona Mării Negre.                        

Sursa foto-video: Facebook Forţele Navale Române

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Final de exercițiu militar internațional în Dobrogea. Sute de oameni din Forțele Navale, Forțele Aeriene și de la Brigada 9 Mecanizată

15 Mar 2018 2266

Desfășurare amplă a forțelor NATO, la Capu Midia pentru apărarea litoralului românesc. Sute de militari au participat la exercițiu (galerie foto)

13 Mar 2018 2069

Exercițiu internațional. Ca în filme va fi pe plaja de Capu Midia. Forțe de desant, grupări paramilitare ostile, focuri de armă, nave și aeronave

12 Mar 2018 4508

De azi Exercițiu militar internațional pe Marea Neagră și în Dobrogea. Circa 2000 de militari. Forțe navale impresionante. Cât durează. Cine participă

05 Mar 2018 3543

Peste 1.700 de militari români și străini vor participa la exercițiul Spring Storm 18 în Marea Neagră

02 Mar 2018 1896

Lansări de rachete antiaeriene Stinger (video)

20 Mar 2017 3402

Asalt pe plaja de la Capul Midia! (video)

19 Mar 2017 4367

Exerciţiu militar româno-american la Capul Midia

14 Mar 2017 2658