O nouă contestație la achiziția municipalității pentru amenajarea unui garaj pentru CT BUS pe strada Industrială nr.4

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 624/C11/564 la contestația nr. 11/06.03.2023, transmisă prin e-mail și înregistrată la CNSC de SC INTERGROUP ENGINEERING SRL, cu sediul social în municipiul București, împotriva documentației de atribuire elaborată de Primăria Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul licitației deschise organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Serviciul de Elaborare documentație tehnico-economică (studii de teren - geotehnic și
topografic, studiu de trafic, SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, altele, cerere de finanțare) aferentă obiectivului de investiții «Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructurii aferente-garaj CTBUS»”.
 
Prin încheierea nr. 657/C11/564 din 10.03.2023, Consiliul a respins, ca rămasă fără obiect, cererea de suspendare a procedurii formulată de SC INTERGROUP ENGINEERING SRL în contestația depusă în contradictoriu cu Primăria Constanța.
 
Astfel, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a respins, ca nefondată, contestația depusă de SC INTERGROUP ENGINEERING SRL.
 
Împotriva deciziei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.

Primăria Constanța cumpără servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice.

Este vorba despre serviciul de elaborare documentație tehnico–economică (studii de teren - geotehnic și topografic, studiu de trafic, SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT si DE, altele, cerere de finantare) aferentă obiectivului de investiții „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructurii aferente-garaj CT BUS”.

Garajul CT BUS ar urma să fie amenjat pe strada Industrială nr.4, pe locul fostului depou de tramvaie.

Proiectul tehnic de executie (PTE), se va realiza în 6 faze, dupa cum urmează:


1. Faza I. Elaborarea studiilor de teren – geotehnic și topografic și studiului privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată pentru creșterea performanței energetice
2. Faza II. Elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor/acordurilor solicitate prin Certificatul de urbanism

3. Faza III – Elaborarea studiului de fezabilitate
4. Faza IV - Elaborare proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC) și proiect de organizare a execuției lucrărilor (POE)
5. Faza V – Elaborare proiect tehnic de execuție (PTE)
6.Faza VI – Prestarea serviciului de asistență tehnică din partea proiectantului.


Potrivit Caietului de sarcini, noua costrucție va avea următoarele zone funcționale: zona funcțională pentru gararea autobuzelor electrice; spălătorie; zonă funcțională întreținere și reparații autobuze; zonă funcțională birouri și cabină poartă.

Valoarea totală estimată a achiziției fără TVA este de 3.340.000 lei fără TVA.

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Vergil Chitac, primar al municipiului Constanța; Rusu Ionuț, viceprimar al municipiului Constanța; Cocargeanu Florin – Daniel, viceprimar al municipiului Constanța; Ovanesian Felicia, administrator public; Fulvia Antonela Dinescu, secretar municipiu-Consiliul local Constanța; Georgeta Gheorghe, director executiv adjunct Direcția generală economico- financiară; Oana Dobre, șef serviciu Financiar buget; Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate; Daniela Ilie, inspector serviciul Contabilitate; Alin Cezar Vintilă, director executiv Direcția logistică; Andreea Drăgan, director executiv adjunct Direcția logistică; Nilghiun Manea, șef serviciu achiziții publice; Viorica Ani Merla, director executiv Direcția dezvoltare și fonduri europene; Carmina Popescu, director executiv adjunct Direcția dezvoltare și fonduri europene; George Lupașcu, șef serviciu pregătire și implementare proiecte POR; Niculae Stânga Noni Adrian, șef serviciu dezvoltare și management proiecte și Filip Marian, șef biroul urmărire și execuție lucrări.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 03.04.2023 ora 15.00 în SEAP.

Menționăm că pe portalul achizițiilor publice a mai fost înregistrată la începutul acestei luni o contestație care vizează aceeași procedura inițiată de municipalitate.

CITEȘTE ȘI:

Cerințe restrictive Procedura de achiziție organizată de municipalitate pentru amenajarea unui garaj și achiziția de autobuze electrice pentru CT BUS, atacată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce decizii a dictat CNSC în cazul licitației organizate de Baza Logistică Navală „Pontica" Constanța?

06 Jun 2023 392

CNSC a anulat rezultatul procedurii unei achiziții publice inițiate de DRDP Constanța

06 Jun 2023 468

Euro Construct SA a reușit să anuleze la CNSC mai multe loturi dintr-o licitație organizată de „CFR Călători" SA - SRTFC Constanța

03 Jun 2023 607

Contractul de delegare colectare şi transport deşeuri din Medgidia, constestat. CNSC a decis anularea raportului procedurii de atribuire

02 Jun 2023 660

Decizie CNSC Achiziție directă organizată de Universitatea Ovidius, trimisă pe masa judecătorilor de la Tribunalul Tulcea

01 Jun 2023 785

Proiectul de modernizare a căii ferate pe tronsonul Portul Constanța - Valu lui Traian, contestat. CNSC obligă CFR SA să modifice parțial documentația

19 May 2023 806

Asocierea de firme condusă de afaceristul Corneliu Dragomir a atacat la CNSC contractul de modernizare a drumurilor din comuna Ghindărești, județul Constanța

05 May 2023 870

Delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor în județul Constanța, lotul 3, contestată la CNSC. Una dintre companii se află în sfera de interes a familiei liderului PSD, Ion Dumitrache!

02 May 2023 1024

Licitația organizată de Primăria Constanța pentru dezinfectanții din școli, pe masa Curții de Apel. CNSC a obligat municipalitatea să reevalueze ofertele primite (DOCUMENT)

22 Apr 2023 881

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a soluționat o contestație la o achiziție organizată de administrația Chițac. Ce măsuri a dictat Consiliul?

11 Apr 2023 606

Licitație organizată de UM 02022 Constanța (Baza Logistică Navală), contestată la CNSC

28 Mar 2023 697

Licitația pentru pază la locațiile Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, constestată la CNSC!

28 Mar 2023 818

Cerințe restrictive Procedura de achiziție organizată de municipalitate pentru amenajarea unui garaj și achiziția de autobuze electrice pentru CT BUS, atacată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (DOCUMENT)

08 Mar 2023 1092

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor obligă Spitalul județean Constanța să reevalueze o procedură de achiziție publică

01 Mar 2023 874

Licitația pentru reamenajarea a zece locuri de joacă din municipiu în atenția CNSC. Prinsă din nou în off-said, Primăria Constanța, obligată să reevalueze oferta unui SRL

10 Feb 2023 938