O pierdere grea în lumea muzicală a României. Un mare dirijor, răpus de COVID-19


Soprana Daniela Vlădescu, directorul Teatrului „Oleg Danovski” din Constanța, a anunțat, în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de Facebook, trecerea în neființă a dirijorului Camil Marinescu, la doar 56 de ani.

„O mare tristețe așternută în sufletele tuturor celor ce l-au cunoscut și au avut șansa să colaboreze cu maestrul Camil Marinescu.
Dumnezeu sa ii poarte sufletul spre Odihna veșnică!
Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”.

 

"Iubitul meu frate, Camil Marinescu
Din păcate după o lupta de trei săptămâni cu virusul Covid-19 , iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi la ora 6 am.
Îmi cer scuze dar nu pot să-mi exprim durerea sau sa comunic , dacă nu răspund la mesaje va rog frumos sa ma scuzați
Dumnezeu să-l odihnească in Pace!!!
R.I.P"

 
De la vârsta de nouă ani, Camil Marinescu a învățat să cânte la fagot. A studiat apoi la Academia de Muzică din București fagotul, compoziție, orchestrație și cor. Dirijatul l-a studiat cu Constantin Bugeanu, Mihai Bredicianu și Cristian Mandeal. În Franța a studiat la Pierre Dervaux. A fost distins cu premiul Ionel Perlea.
În 1991 Camil Marinescu devine dirijor permanent al operei din București. În același timp a fost numit în 1993 dirijor la Filarmonica de Stat din Iași. A fost de asemenea invitat să conducă numeroase orchestre și case de operă din țară și străinătate.
Repertoriul lui Camil Marinescu a cuprins piese simfonice, opere și balete din repertoriul clasic-romantic și o mare parte din piesele importante ale secolului XX.
 
Sursa foto: radioromaniacultural.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.