O piesă a ei a câștigat locul 1 la Festivalul de la Mamaia. Este ziua unei celebre cântărețe „Azi este ziua mea, dar vârsta este irelevantă“ (video)

  • Astăzi este ziua de naștere a Andreei Bălan.
  • Artista a împlinit 35 de ani.
 

Azi este ziua mea, dar vârsta este irelevantă.

Mai bine iți spun câte întâmplări minunate am trăit, câte inimi am iubit, câte locuri superbe am văzut, cât de mult am contat și contez în viețile celor dragi, dar mai ales iți pot spune, cât de mult am suferit, ce lecții am învățat, de câte ori m-am ridicat atunci când viața m-a pus la pământ și de câte ori am luat-o de la capăt și am mers mai departe cu zâmbetul pe buze.

Viața nu este despre cifre, ci despre emoții, trăiri, lecții și mai ales despre iubire, este mesajul postat pe pagina de Facebook a cântăreței de ziua ei de naștere.


Andreea Georgiana Bălan s-a născut la data de 23 iunie 1984 la Ploiești și este o cântăreață română de muzică pop și dance.

A debutat în televiziune în anul 1994, în cadrul programului Ba Da, Ba Nu, urmând ca doi ani mai târziu să-și lanseze primul album, Amețiți de fum. A devenit cunoscută ca membră a duetului Andrè, în cadrul căruia a activat între anii 1998 și 2001 și a lansat 7 albume. A influențat tinerele prin moda platformelor, denumite generic „șenile”, a codițelor, a fustelor mini și a sânilor evidențiați cu sutiene push-up. Formația a primit în 2002 patru discuri de platină și unul de aur pentru cele 1.500.000 de exemplare ale albumelor vândute.

După destrămarea formației Andrè, lansează pe 23 iunie 2002 primul album solo, Te joci cu mine. De atunci a lansat încă 5 albume și 20 de videoclipuri. În 2007 participă la emisiunea Dansez pentru tine, unde se clasează pe locul 1.

Alături de același partener, Petrișor Rudge, participă și la varianta internațională a emisiunii, care s-a desfășurat în Mexic, unde a terminat pe locul al doilea. Este printre cele mai bine vândute artiste din România din punctul de vedere al concertelor din 2008 până în prezent, fiind clasată în top 3 și este recunoscută ca având cele mai spectaculoase show-uri din România, îmbinând cu succes muzica și dansul, prezentând adevărate spectacole de revistă înfățișate în peste 10 schimbări de costume. A colaborat, printre alții, cu Connect-R, Keo sau Puya.

În vara anului 1999 apare piesa „Liberă la mare”, un cântec semnătură al grupului.

Piesa a fost interpretată cu mai multe ocazii, inclusiv la Festivalul de la Mamaia, unde a câștigat locul 1 la secțiunea „Șlagăre”, devenind astfel cele mai tinere soliste care au câștigat trofeul.


La sfârșitul aceluiași an, apare albumul Noapte de vis, pe care este inclus hitul, fiind promovată piesa „Noapte de vis (Moșule, ce tânăr ești)”, de această dată cu un videoclip.

„Noapte de vis” a fost numită pe locul 16 în clasamentul „Top 20 după '90”, o ierarhie organizată de Kiss FM și revista Click, bazată pe voturile publicului,  iar în 2008, „Liberă la mare” a fost clasată pe locul 29 în topul realizat de televiziunea U intitulat „Top 100 melodii care au rupt România în două”.

Bălan a fost cooptată pentru a participa la sezonul al treilea din emisiunea-concurs Dansez pentru tine, difuzată pe Pro TV în primăvara anului 2007.

 Evoluția perechii de-a lungul emisiunii a fost aclamată de public și juriu,clasându-se în final pe locul 3.Echipa a participat la „Liga învingătorilor”, un sezon dedicat special celor mai bune echipe din istoria concursului, ce a avut loc în primăvara anului 2008, câștigând primul loc.

În urma apariției în emisiunea-concurs Dansez pentru tine, cariera acesteia a luat-o pe o pantă ascendentă.

Între cele două ediții, artista a fost selectată de Pro TV pentru a participa la varianta internațională a emisiunii Dansez pentru tine, intitulată Dancing Around the World.

Aceasta a avut loc în Mexic, iar Bălan a participat alături de Petrișor Rudge, partenerul ei din timpul emisiunilor Dansez pentru tine.

Perechea s-a clasat pe locul 2, după țara gazdă, și s-a bucurat de o popularitate mare printre publicul mexican,primind un contract de la EMI Music pentru a înregistra un album.

Bălan a fost printre cele mai bine vândute artiste din România din punctul de vedere al concertelor din 2008 până în prezent, în ambii ani fiind clasată în top 3. În 2011 a susținut peste 150 de concerte.

Pe 28 iunie 2009, un nou single, „God” a fost lansat în exclusivitate pe Kiss FM.

„Trippin” (2010) a devenit unul din cele mai populare extrase pe single ale artistei,[41] devenind primul hit de top 40 al acesteia în Romanian Top 100 din ultimii cinci ani.

 Bălan a interpretat piesa „Trippin” în cadrul mai multor evenimente, inclusiv finala Miss Universe România 2010  și la a noua ediție a Romanian Music Awards.

Cântecul conține elemente ale muzicii dance combinate cu elemente ale muzicii popcorn, un stil muzical difuzat intens la radiourile românești în acea perioadă. Bălan a declarat că a abordat acest gen pentru a rămâne relevantă în industria muzicală.

Piesa „Like a Bunny” a fost lansată pe 13 mai 2011 pe contul său YouTube, fiind interzisă minorilor din cauza imaginii folosită pentru promovare, care o prezenta pe Bălan în costum de baie, amintind de o vedetă Playboy.  Pe 8 iunie 2011, a lansat „Loving” în colaborare cu Andra, Connect-R și Puya.

În octombrie 2011 susține faptul că nu se gândește la o reunire a formației Andrè, pentru că nu s-ar mai putea ocupa de cariera solo.  În 2012 lansează single-ul „Money Love”, a cărei promovare a fost una indecentă.

Susține mai multe spectacole, printre care Dancing Show, Bunny Show, Beach Party și Christmas Party.[38] În octombrie 2012 lansează cel de-al douăzeci și cincilea videoclip din carieră, „Mă doare fără tine”.

În august 2013, în cadrul Carnaval Show, Andreea Bălan lansează piesa „Things u do 2 me”, în colaborare cu Mike Diamondz. Susține constant concerte prin țară.


Sursa foto: Facebook/ Andreea Bălan

Sursa video: Youtube/ Andreea Bălan

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Andreea Bălan, după stopul cardiac "Puteam să nu mai fiu acum dacă nu se acționa imediat "

06 Mar 2019 2745

Costi Ioniță pregătește un proiect alaturi de Shaggy, Sean Paul, Mohombi și Faydee

22 Aug 2014 4367

Ce o așteaptă pe Simona Halep la turneul de la New Haven

19 Aug 2014 1837

BBC îl alătură pe Gică Hagi fotbaliștilor Rabbi Howell și Eric Cantona

19 Jun 2014 2528

Simona Halep, în finala de la Roland Garros

05 Jun 2014 2174