O piesă de mobilier neancorată, expusă într-un magazin din București, a lovit un copil

foto: ANPC

Un copil în vârstâ de aproximativ 6 ani a fost rănit, după ce o piesă de mobilier neancorată, expusă într-un magazin din sectorul 2 al Capitalei, s-a înclinat și l-a lovit, informează sâmbătă, 21 mai, ANPC. 

Agenții din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) au fost sesizați vineri după-amiaza, 20 mai, despre incident și, deplasați la locul solicitării, aceștia au descoperit că „una din ușile unui dulap neancorat era desprinsă și poziționată între perete și partea laterală a dulapului. La momentul deschiderii celeilalte uși, aceasta s-a înclinat și a lovit copilul” .

Potrivit sursei citate, au intervenit și reprezentanți ai Poliției Locale sector 2 și ai Secției 8 Poliție Judiciară, alături de comisarii CPCMB, constatând că „un copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani fusese vătămat, în incinta magazinului, din cauza neancorării pieselor de mobilier expuse spre vânzare”. 

Totodată, comisarii CPCMB au găsit și alte corpuri de mobilier expuse spre comercializare neancorate, care prezintă același pericol de accidentare.

Ca urmare a celor întâmplate, comisarii au dispus imediat ancorarea tuturor corpurilor de mobilier existente în magazin, care pot pune, astfel, în pericol viața și siguranța consumatorilor și oprirea temporară a prestării serviciilor.

„Dat fiind că este necesară o cercetare amănunțită a condițiilor de comercializare și a modului în care sunt respectate, de către magazin, drepturile consumatorilor, controlul va continua în zilel următoare. În același timp, reprezentanții poliției au deschis un dosar penal în acest caz”, precizează ANPC.

Conform Agerpres, copilul a intrat în sala de operaţii, prezentând un traumatism cranian, fiind necesară internarea în sala de neurochirurgie, cu fractură, El va rămâne la spital.  


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Comandamentul 1 Mai – Sărbători Pascale va monitoriza activitățile comerciale din zonele turistice din țară

18 Apr 2024 471

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 850

Justiție Constanța Soluția magistraților în procesul dintre Profi Rom Food SRL și Comisariatul Regional Pentru Protecția Consumatorului Regiunea Sud-Est

15 Apr 2024 422

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 672

Verificări ANPC pentru pregătirea minivacanței de din luna mai în zonele turistice din România

03 Apr 2024 463

Amenzi în valoare de peste 45.000 de lei aplicate de ANPC pentru pui cu Salmonella. Ce au găsit comisarii la Penny și Metro

01 Apr 2024 657

ANPC Loturi de pui provenite din Polonia și Ungaria au fost retrase de pe piaţă după ce s-a depistat salmonela

31 Mar 2024 479

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 902

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2200

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 3790

ANPC anunță că va controla produsele de post, în perioada următoare

17 Mar 2024 638

Justiție Constanța Eden Travel Partner SRL firmă din Constanța, solicită anularea unui proces verbal de contravenţie ANPC

16 Mar 2024 678

Amenzi și oprirea temporară a patru stații ale Lukoil, după controale ale ANPC. Ce nereguli au fost depistate

14 Mar 2024 881

Anunțul ANPC Cerinţele necesare pentru ca un produs să poată fi numit românesc ar putea fi stabilite printr-un act normativ

13 Mar 2024 628

Acțiune de control în mai multe stații ale OMV Petrom! Ce nereguli au găsit comisarii ANPC (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 866