O ploaie de câteva ore a dat peste cap tot județul Constanța. Străzi și gospodării inundate, trafic blocat și copaci căzuți (galerie foto+video)

Avertizarea meteorologilor, care au anunțat că județul Constanța se va afla sub cod galben și cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ s-a adeverit ieri și, în doar câteva ore a transformat străzi întregi atât din municipiul Constanța, cât și din localitățile județului în adevărate răuri. De la miezul nopții până în jurul prânzului, meteorologii au emis mai multe avertizări now casting cod portocaliu de vreme rea ce au vizat județul Constanța. Turiștii speriați de condițiile meteo s-au grăbit să plece din stațiunile din sudul litoralului și astfel s-au creat ambuteiaje pe DN 39 Mangalia-Constanța.
 
În jurul orei 12.00 polițiștii de Centrul Infotrafic anunțau că din cauza ploii, dar şi a numărului mare de autovehicule, se circula în coloană pe DN39, între Eforie-Sud şi Eforie-Nord. În Eforie-Nord, banda cu circulaţie reversibilă a fost deschisă pentru sensul de mers către Constanţa, deși de obicei vinerea era deschisă pentru sensul către sudul litoralului. S-a circulat în coloană şi în zona Tuzla, până în intersecţia cu sens giratoriu, deoarece foarte mulţi turişti au ales să plece de pe litoral, din cauza vremii nefavorabile.

Străzi inundate la Constanța

În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni, astfel că la nivelul municipiului Constanța, dar și în restul localităților din județ vizate de ploi torențiale, au fost pregătite să intervină 39 echipe de intervenție dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere- 18 în municipiul Constanța și 21 în restul județului.
 
Până la ora 7.00, din cauza ploilor, la dispeceratul societății erau înregistrate 10 reclamații venite din municipiul Constanța, Eforie Nord, Cernavodă, Mihail Kogălniceanu și Agigea. Pentru Constanța fuseseră primite reclamații din zonele: Cartier Coiciu - strada Steagului, zona Piața Ovidiu -strada Regina Elisabeta și zona Tomis III-Aleea Cameliei. Pentru orașul Cernavodă reclamațiile au vizat sistemul de canalizare stradal de pe străzile Anghel Saligny și Canalului, iar din Eforie Nord- străzile Mării și George Coșbuc.

Probleme și în Mamaia la Butoaie și Cazino

În doar o oră și jumătate, timp în care a plouat fără încetare, numărul sesizărilor a crescut la 39 reclamații , pe lista localităților afectate fiind trecute și Cumpăna și Ovidiu. Cele mai multe sesizări erau tot în municipiul Constanța din zonele: stațiunea Mamaia-zona Butoaie, Cartier Coiciu-străzile Steagului și Rândunelelor, zona Piața Ovidiu-strada Regina Elisabeta, zona Tomis III-Aleea Cameliei, zona Centrală-străzile Ion Vodă, Luntrei, Maramureș și zona Faleză Nord-străzile Ion Murgescu și Vasile Craiu.
 
Până la ora 10.00 au mai fost primite la dispeceratul SC RAJA SA alte 22 de reclamații din municipiul Constanța, Eforie Nord, Mamaia, Agigea, Cumpăna și Năvodari. 15 dintre acestea erau din municipiul Constanța din zonele: stațiunea Mamaia – zona Butoaie, zona Cazino; bulevardul Alexandru Lăpușneanu (intrare Sat Vacanță), bulevardul Mamaia (Liceul Energetic), Zona Faleză Nord, zona Piața Ovidiu –Muzeul de Istorie, bulevardul Ferdinand
 
În urma ploilor torențiale, cu cantități mari de apă, ce au depășit cu mult debitele de preluare ale sistemului de canalizare de la nivelul municipiului Constanța, mai multe zone au fost inundate.
 
Echipele au intervenit în zonele Gară – Pasaj, bulevardul 1 Mai, bulevardul Ferdinand (zona fostului cinematograf Republica), strada Unirii, bulevardul I.C Brătianu, Zona Sălii Sporturilor, strada Mihai Eminescu-Zona Casei Căsătoriilor și zona Poarta 1. De asemenea, pe strada Soveja, pe tronsonul strada Chiliei-bulevardul Mamaia,mai multe mașini au rămas blocate din cauza nivelului ridicat al apei de pe carosabil.

Inundații la Cernavodă 

Probleme foarte mari din cauza ploii au fost la Cernavodă unde s-au înregistrat aproximativ 65 l/mp. Pe lângă străzile și gospodăriile inundate, în jurul orei 10,30, SC RAJA SA a înregistrat o avarie astfel că locuitorii din cartierele Domnitorilor și I.D. Chirescu din Cernavodă au rămas fără apa potabilă.

Copaci căzuți și trafic blocat la Constanța

Un echipaj al Serviciului Spații Verzi, din cadrul Primăriei Constanța a intervenit pentru eliberarea carosabilului pe strada Crizantemelor, unde un copac uscat pe interior s-a prăbușit. De asemenea, s-a mai intervenit pe aleea Timonei pentru ridicarea unui copac căzut, care a avariat ușor plafonul unui autovehicul.
 
Polițiștii locali au oprit circulația în intersecțiile inundate: bulevardul Tomis cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada Soveja cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada Primăverii cu strada Soveja, strada Soveja cu bulevardul Mamaia, bulevardul Aurel Vlaicu cu bulevardul Tomis și s-a restricționat accesul pe strada Chiliei și strada Soveja, circulându-se doar cu mijloacele de transport în comun.

Accidente rutiere pe ploaie

Trei accidente rutiere au avut loc pe drumurile din județul Constanța în timp ce afară ploua cu găleata. Primul eveniment rutier a avut loc la Dulcești acolo unde o mașină s-a răsturnat și două persoane au fost rănite. Un alt eveniment rutier a avut loc în Portul Constanța, zona Poarta 7 acolo unde un TIR s-a răsturnat înainte de trecerea la nivel cu calea ferată.
 
Un accident rutier a avut loc și pe DN 22Tulcea Constanța, în zona intersecției cu drumul către Sibioara. În urma impactului foarte violent două persoane au rămas încarcerate într-un autoturism Dacia Logan. La fața locului a fost solicitată intervenția autospecialei de transpport personal și victime multiple având în vedere că șoferul avea aproximativ 200 kg.

Porturi închise din cauza vântului puternic

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis ieri că, în judeţul Constanţa, începând cu ora 9:00, din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele fluviale în porturile Constanţa-Nord şi Constanţa-Sud, iar în portul Midia cele maritime.
 






Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Codul Galben și-a intrat în drepturi la Constanța! Imagini din traficul rutier în această dimineață (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 662

MAERepublica Franceză – Cod portocaliu de ploi și inundații în sudul țării

11 Mar 2024 451

Cod galben de vreme severă la Constanța cu intensificări ale vântului, polei și viscol!

07 Jan 2024 1756

Primăria Constanța Orașul de la malul mării, sub avertizări cod galben și portocaliu de ploi și vânt puternic!

18 Nov 2023 1113

Știri Constanța azi Cod galben și portocaliu de vreme rea. Iată cum e vremea în municipiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2023 3668

Ploi și vânt puternic la malul mării! Recomandările Primăriei Constanța

17 Nov 2023 1171

Măsuri de autoprotecție în fața ploilor abundente și inundațiilor. Recomandările autorităților

15 Nov 2023 877

UPDATE Mesaj de avertizare meteo RO-ALERT în Constanța și Tulcea. Vijelii puternice se așteaptă în această perioadă

04 Nov 2023 1019

Cod galben de intensificări ale vântului în mai multe zone din țară. Printre zonele vizate, și Dobrogea

15 Oct 2023 1020

Alertă meteo! Mai multe județe din țară, sub cod galben de ploi, vijelii și grindină

03 Sep 2023 1258

Avertizare meteo de furtuni şi ploi torenţiale! Vizată și Dobrogea

30 Aug 2023 1931

Furtunile au făcut prăpăd în Brăila! Imaginile naturii dezlănțuite (FOTO+VIDEO)

03 Aug 2023 1054

Primăria Constanța Cod galben de vijelii pe litoral! Când sunt așteptate averse și grindină

02 Aug 2023 2380

Meteo Constanța ANM a anunțat vremea pentru următoarele două săptămâni! Când se va strica vremea?

31 Jul 2023 3212

Atenționare meteo! Vijeliile se întorc la Constanța! Primăria, despre codul galben în vigoare

31 Jul 2023 1682