O serie nouă de soldați gradați profesioniști a depus Jurământul Militar la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale (GALERIE FOTO)

Imagine de la eveniment, foto: Facebook/ Forțele Navale Române
101 soldați gradați profesioniști au depus Jurământul Militar vineri, 28 octombrie, în cadrul unei festivități organizate la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, după ce au parcurs modulul de bază, în perioada 12 septembrie - 21 octombrie.

Militarii vor parcurge, în perioada 24 octombrie - 25 noiembrie, cel de-al doilea modul de pregătire, care constă într-un stagiu de instruire pe diverse specialități și domenii., transmite Forțelor Navale. 

După desfășurarea pregătirii specifice la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, soldații profesioniști vor fi repartizați la unitățile Forțelor Navale pentru care vor opta.

Potrivit sursei citate, prin implementarea standardelor NATO, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale îndeplinește încă un obiectiv din misiunea sa permanentă de furnizare a uneia dintre cele mai importante resurse ale Armatei României, cea umană. De asemenea, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” este o școală militară care și-a consolidat, de-a lungul timpului, statutul de instituție care formează și pregătește, la standarde înalte de calitate, soldați profesioniști.

Toate formele de pregătire care se desfășoară la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale au ca scop final generarea de militari competenți, compatibili din toate punctele de vedere cu omologii țărilor Alianței Nord-Atlantice, capabili să asigure, potrivit funcțiilor pentru care se pregătesc, managementul îndeplinirii misiunilor specifice pe teritoriul național sau în cadrul structurilor multinaționale, în teatrele de operații, precum și punerea în practică a procedurilor, standardelor și tehnicilor de instruire și evaluare ale Armatei României, ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene.

 În prezența contraamiralului de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Comandamentului Componentei Navale, tinerii marinari au rostit jurământul de credință față de țară: „Jur credință patriei mele, România. Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulam, entele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”., a mai precizat sursa citată. 

La ceremonie au participat reprezentanți ai conducerii Forțelor Navale Române, comandanți de mari unități și unități, precum și familiile tinerilor militari.


Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce s-a întâmplat cu mina marină de pe plaja din Sfântu Gheorghe. Forțele Navale Române au făcut anunțul (GALERIE FOTO)

27 Jan 2023 492

Marian Ciobotaru, comandantul Brigăzii Radioelectronice şi Observare „Callatis”, avere și interese (DOCUMENTE)

27 Jan 2023 724

Comandantul Marinei Militare a SUA, în vizită oficială la Forțele Navale Române

20 Jan 2023 758

Ce avere are Marian Ioan, șef departament în cadrul UM 02039 Constanța (DOCUMENT)

18 Jan 2023 870

Forțele Navale Române au marcat începutul anului de instruire! Imagini de la Constanța (GALERIE FOTO)

17 Jan 2023 597

Ce avere are contraamiralul de flotilă Auraș Liviu Coman, locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Navale Române (DOCUMENTE)

06 Jan 2023 1633

Marinarii și scafandrii militari, la sărbătoarea Bobotezei. Cine va participa la slujba de sfințire a apelor

05 Jan 2023 674

Reprezentanții Forțelor Navale Române, pe podium la Campionatul militar de taekwondo

12 Dec 2022 685

Ceremonie militară la aniversarea a 35 de ani de la înființarea Divizionului 508 Rachete de Coastă (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 865

Ceremonii militare la Constanța, Brăila și București Decrete prezidențiale de avansare în grad pentru comanda Forțelor Navale Române (FOTO)

06 Dec 2022 744

Ziua Națională a României, sărbătorită de Forțele Navale Române. Programul evenimentelor organizate

28 Nov 2022 812

Marinarii militari promovează cariera militară în județul Botoșani (GALERIE FOTO)

08 Nov 2022 659

De Ziua Armatei României în școli, marinarii militari sunt prezenți în 8 județe. Printre ele, Constanța și Tulcea

13 Oct 2022 669

Lansare de carte a directorului adjunct, prof. dr. Adrian Ilie, „Absolvenți ai Liceului Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza Constanța (1973-1998). Cariere militare în Forțele Navale Române“

02 Oct 2022 898

Nava Maritimă Hidrografică „Cpt.cdor Alexandru Cătuneanu” a sărbătorit 26 de ani în serviciul Forțelor Navale Române (GALERIE FOTO)

30 Sep 2022 734