Oamenii se aruncau de la etaj, un copil a fost prins în pătură de pompieri Momente dramatice la locul exploziei din Medgidia (galerie foto)

Pe o străduţă mică, înconjurată de o parte şi de alta de blocuri, mişunau reporteri, cameramani şi simpli trecători, care, în drumul lor spre casă, se opreau pentru câteva minute să privească blocul distrus în urma exploziei unei butelii.
Marţi seară, în jurul orei 20.00, pe strada Independenţei din Medgidia, un bloc de patru etaje a fost zguduit de o explozie puternică urmată de un incendiu care a dus la rănirea gravă a douăsprezece persoane şi a unui copil în vârstă de opt ani.


Ambulanţele şi echipajele de pompieri au sosit în scurt timp. Vecinii au participat alături de pompieri la evacuarea locatarilor. Potrivit declaraţiilor celor care se aflau la faţa locului, doi soţi s-au aruncat pe geam de la etajul doi şi au fost prinşi în braţe de vecini. Marian Popa, comandantul Detaşamentului de Pompieri Medgidia declara că acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu o fetiţă, aceasta fiind aruncată pe geam şi prinsă de pompieri pe o pătură.
Victimele au fost transportate la spitalul din Medgidia, în timp ce membrii familiei care locuiau în apartamentul în care s-a produs explozia au fost duşi la un spital din Constanţa. După ce starea lor a fost stabilizată aceştia au fost transportaţi către Spitalul de Arşi de la Bucureşti. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, despre care se spune că ar fi cauzat explozia, are arsuri pe 75% din suprafaţa corpului. Mai mulţi vecini au fost intoxicaţi cu fum iar fetiţa în vârstă de opt ani este internată acum la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din Bucureşti şi are arsuri pe jumătate din suprafaţa corporală.

Potrivit femeii de serviciu, bărbatul descărca o butelie şi în acel moment s-a produs explozia. Ulterior s-a aflat că acesta lucra la Medgaz.
Suflul exploziei a afectat douăzeci de apartamente. Aseară oamenii stăteau înmărmuriţi şi priveau ce a mai rămas din locuinţele lor. O femeie îmbrăcată în pijamale roz plângea şi îşi ştergea mustăţile făcute de fum. În jur era haos. Astăzi, un altfel de haos.
Femeile care treceau de la piaţă se opreau, priveau, se minunau şi apoi plecau. Un trecător cu geacă albastră adăpostit între două maşini privea curios la ce a rămas din bloc. Două femei cu umbrelă în carouri comentează nenorocirea. Câţiva bărbaţi de peste cincizeci de ani stăteau aproape de locul tragediei şi discutau ce s-a întâmplat. Televiziunile roiau iar perdelele care ar fi trebuit să acopere ferestrele, stăteau agăţate în crengile pomilor.

Geamurile au fost sparte, mobila distrusă, uşi nu mai există, iar cineva făcea grătar la nici 300 de metri de explozie.
În decursul zilei de astăzi se va face o evaluare la faţa locului pentru a se stabili cu exactitate care au fost daunele cauzate de explozie.
Ce spune ISU Dobrogea, despre eveniment
În data de 04.03.2014, la orele 20:16, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost solicitat să intervină la o explozie urmată de incendiu în Municipiul Medgidia, pe strada Independenţei, ocazie cu care la faţa locului s-au deplasat 22 de cadre ale ISU “Dobrogea” cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială de lucru la înălţime şi 2 ambulanţe SMURD. În urma exploziei s-au înregistrat 7 victime, între care 3 adulţi cu arsuri de gradul II şi III, 1 copil în vârstă de 8 ani cu arsuri de gradul II şi 3 persoane intoxicate cu fum.
 
Rodica MITU, student Universitatea Andrei Şaguna

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Momente dramatice La opt săptămâni de la tragedia de la 2 Mai, mama lui Sebi, în stare de șoc! Ce le-a cerut prietenilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Oct 2023 3921

UPDATE. Momente dramatice! Un fotbalist francez a amenințat că se aruncă de pe un pod

29 Sep 2023 1121

UPDATE Momente dramatice la Morga din Mangalia! Părinții tinerilor decedați în accidentul dintre 2 Mai și Vama Veche ridică sicriele cu trupurile copiilor (VIDEO)

20 Aug 2023 32672

UPDATE. Momente dramatice la EURO 2020 Fotbalistul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe gazon şi a fost resuscitat

12 Jun 2021 3404

#DobrogeaDigitală - „Uraganul istoriei. Pagini de jurnal intim. Anul 1940”, de Pericle Martinescu Strania înmormântare a lui Nae Ionescu

06 Mar 2020 3009

Panică pe un aeroport din Londra. Autobuz de pasageri, în flăcări

31 Mar 2018 2313

UPDATE 7. Momente dramatice Tentativă de suicid la Năvodari. Un bărbat ameninţă că se aruncă de pe un bloc turn (galerie foto+video)

16 May 2017 5010

Revista presei locale

24 Mar 2017 2010

Tentativă de sinucidere la Constanţa. Şi-a găsit soţul spânzurat

07 Mar 2017 4662

Doi copii au murit într-un grav accident, în această seară. Şoferul a fugit!

06 Sep 2016 3785

UPDATE 5. Momente dramatice Un adolescent, prins sub stabilopozi, în Saturn. Căutările au fost sistate! (galerie foto + video)

22 Aug 2016 5562

UPDATE Clipe dramatice la Costineşti! O minoră, la un pas de înec

19 Jul 2016 3909

UPDATE Momente dramatice în SUA. Incident armat în fața unui tribunal

11 Jul 2016 1766

A supravieţuit incendiului din Colectiv. A plătit şi un preţ. Mărturisiri cutremuratoare

06 May 2016 2460

Candidatul PNL la Primăria Lupeni a încercat să se sinucidă cu diazepam

28 Mar 2016 1875