Observațiile Asociației Verde Urban la proiectul Registrului Spațiilor Verzi aflat în dezbatere publică

 
  • Registrul spațiilor verzi se află în dezbatere publică, motiv pentru care Asociația Verde Urban, a transmis câteva observații la o primă analiză a planșelor de pe site-ul primăriei Constanței
  • Potrivit Asociației, în zona hotelului Ramada din parcul Tăbăcărie nu a fost identificată și menționată fâșia de teren – spațiu verde, care face legătura între latura dinspre bd. Alexandru Lăpușneanu a parcului și cea situată în proximitatea Satului de Vacanță
  • Asociația solicită autorităților clarificarea situației insulei Ovidiu, dacă aceasta aparține aceasta aparține sau nu de UAT Constanța precum și clarificarea situației juridice a terenurilor proprietate privată care au fost incluse în RLSV
  • Constănțenii pot consulta harta spaţiilor verzi din municipiu, accesând aplicaţia Registrul Local al Spaţiilor Verzi (RLSV) de pe site-ul Primăriei Constanţa – www.primaria-constanta.ro
  • Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat

Registrul spațiilor verzi se află în dezbatere publică, motiv pentru care Asociația Verde Urban, a transmis câteva observații la o primă analiză a planșelor de pe site-ul primăriei Constanței.

Potrivit Asociației, în zona hotelului Ramada din parcul Tăbăcărie nu a fost identificată și menționată fâșia de teren – spațiu verde, care face legătura între latura dinspre bd. Alexandru Lăpușneanu a parcului și cea situată în proximitatea Satului de Vacanță.
Totodată, nici parcarea hotelului menționat nu a fost trecută în planuri, deși terenul respectiv aparține primăriei și se pare că a fost cedat spre folosință printr-o înțelegere discutabilă.
Și terenul din zona Marvimex, în perimetrul cuprins între străzile Eliberării - Dezrobirii – Dreptăţii, este clasificat drept teren degradat, deși a beneficiat de plantări cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, activitatea realizată de către studenții basarabeni și, ulterior, de replantări și îngrijiri de către voluntarii Verde Urban.
Asociația Verde Urban solicită luarea în evidență de către primărie ca spațiu verde și îngrijirea lui corespunzătoare.

Totodată, mai susțin reprezentații Verde Urban, "la ieșire din Constanța, după cartierul Palas, au fost introduse în RLSV suprafețe imense de teren care nu sunt în concret spații verzi ci cu adevărat terenuri degradate. Se impune amenajarea lor în consecință".

Nu în ultimul rând, Asociația solicită autorităților clarificarea situației insulei Ovidiu, dacă aceasta aparține aceasta aparține sau nu de UAT Constanța precum și clarificarea situației juridice a terenurilor proprietate privată care au fost incluse în RLSV.
Reprezentanții Verde Urban mai afirmă că deși se critică introducerea în RLSV a spațiilor verzi aferente unităților militare, trebuie stabilit dacă acestea sunt incluse sau nu la art.3 din Legea 24/2007, mai exact la categoria instituții.
 
În această perioadă, draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi se află în dezbatere publică, înainte de a fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului.
 
Constănțenii pot consulta harta spaţiilor verzi din municipiu, accesând aplicaţia Registrul Local al Spaţiilor Verzi (RLSV) de pe site-ul Primăriei Constanţa – www.primaria-constanta.ro.

 
Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat.
 

De asemenea, din inventarul ierbii şi al copacilor reiese că suprafaţa destinată parcurilor, parcurilor sportive, parcurilor expoziţionale este de 422.117 mp.

Tot din aplicaţie aflăm că au fost inventariaţi 146.560 de arbori.
 
Citește și: 

Constănțeanul supărat. Draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi, greu de descifrat "Au apărut și au dispărut zone verzi, de ce?"

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contract de capturare și predare a câinilor fără stăpân din municipiul Constanța, în situații de urgență

22 Jan 2021 426

Ministrul Transporturilor, dă asigurări ferme "Autostrada A4 va continua spre sudul litoralului"!

21 Jan 2021 458

Primăria Constanța achiziționează servicii de dirigenție de șantier pentru reabilitarea termică a Școlii „Ion Minulescu”

20 Jan 2021 450

Se pregătește o nouă licitație pentru servicii de curățenie în sediile Consiliului Judeţean Constanţa

20 Jan 2021 479

Un fost parlamentar de Constanța, desemnat președintele Consiliului de Administrație al RAJA SA. Avere și interese (documente)

20 Jan 2021 2633

​ Cine i-a înlocuit pe Stroe Felix și Ramona Petcu în CA-ul RAJA? Foști directori de la Port în conducerea companiei de apă

19 Jan 2021 7524

Patru ani fără Gheorghe Dumitrașcu, proful de istorie a generații întregi de elevi şi studenţi (25 septembrie 1939 - 17 ianuarie 2017)

18 Jan 2021 1433

Se reactualizează studiul privind limitele de protecție a monumentelor din municipiul Constanța

15 Jan 2021 331

Se reia procedura. Contractul de furnizare echipamente de control de securitate pentru Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, atacat la CNSC

15 Jan 2021 432

Primăria Constanța consultă piața în vederea actualizării PUZ zona Peninsulară

15 Jan 2021 539

Piața Griviței din centrul Constanței, revine în atenția administrației publice locale. Se consultă piața în vederea realizării Planului Urbanistic Zonal

15 Jan 2021 616

Pe 14 ianuarie 1962 se năștea o stea. Andrei Gheorghe ar fi împlinit 59 de ani

14 Jan 2021 1760

CNAIR a lansat licitaţia pentru modernizarea agenţiei de încasare de la Feteşti

13 Jan 2021 334

Asfaltul din 2011 a rezistat doar șase luni. Undă verde de la APM Constanța pentru modernizarea DJ 392 Pecineaga-Amzacea

12 Jan 2021 480

Ce decizie a luat văduva fostului patron al lanţului de cafenele Filicori din Constanța

12 Jan 2021 1111