OCPI Constanţa înregistrează electronic limitele teritoriale

ocpi_-_stere_sponte_01.jpgOficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa are ca prioritate definitivarea Programului „Registrul Electronic al Unităţilor Administrativ-Teritoriale“ (reluat).

Directorul OCPI Constanţa, Stere Sponte, ne-a declarat că programul de înregistrare pe suport electronic a limitelor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa a demarat pe 25 august şi are ca termen de finalizare 1 noiembrie. Au fost numite comisii de delimitare, prin ordin al prefectului, şi urmează ca după efectuarea grăniţuirii, limitele actualizate ale comunelor, oraşelor şi municipiilor să fie înregistrate în format electronic. Toate datele se centralizează la Fondul Naţional Geodezic, care le utilizează în elaborarea hărţilor. Dacă cei ce conduc unităţile administrativ-teritoriale se înţeleg, la întrunirile de grăniţuire se semnează documentele necesare pentru actualizarea limitelor, iar dacă nu, urmează pasul doi: medierea la prefect. Dacă nici la Prefectură nu se ajunge la un acord între reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale implicate, limitele se stabilesc de către OCPI, în raport cu toate documentele existente în arhivă referitoare la graniţele respective. Potrivit lui Stere Sponte, OCPI face o propunere privind limitele către Guvernul României, care emite legea în baza căreia sunt actualizate graniţele. 

Pregătiri pentru recensământul din 2011

„Cam 80% dintre factorii implicaţi se vor înţelege. Problema este că 20 - 30 dintre graniţe nu le vom putea stabili nici la mediere“, a afirmat directorul OCPI Constanţa, adăugând că în judeţul Constanţa, pentru cele 70 de unităţi administrativ-teritoriale, există 159 de limite. „Stabilirea acestor limite este necesară pentru alocarea numerelor cadastrale, la elaborarea PUG-urilor de către unităţile administrativ-teritoriale, în accesarea fondurilor europene, pentru efectuarea bilanţului teritorial, iar toate datele se trimit la Statistică“, a afirmat Stere Sponte. Şeful OCPI Constanţa a precizat că înregistrarea electronică a graniţelor trebuie definitivată cât mai repede, având în vedere faptul că în 2011 urmează să aibă loc recensământul agricol, al populaţiei şi al locuinţelor, fiind necesară actualizarea datelor. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă firmă, la Constanța, înființată de Stere Sponte

08 Jan 2022 2483

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 mai 2019

27 May 2019 2640

Tudorel Calapod şi Stere Sponte, condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu executare, au fost achitaţi definitiv

16 Nov 2017 4638

Vizate, stenogramele şedinţelor de Consiliu Local Năvodari Hotărâre definitivă în dosarul în care Calapod şi Sponte au fost condamnaţi

02 Jun 2017 4864

Tudorel Calapod şi Stere Sponte, condamnaţi la câte patru ani de închisoare. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel

20 Apr 2017 6732

Cartier rezidenţial în zona Mamaia Nord. Astoria Building solicită acord de mediu

11 Feb 2017 6666

Cartier rezidenţial la Năvodari! Astoria Building SRL construieşte patru blocuri de apartamente

28 Nov 2016 5293

Tudorel Calapod, fostul edil din Năvodari, şi Stere Sponte, fostul şef de la Cadastru, condamnaţi la câte patru ani de temniţă

17 Sep 2016 4218

Stere Sponte, fostul şef de la Cadastru, şi Tudorel Calapod, fostul edil din Năvodari, condamnaţi cu executare

16 Sep 2016 10160

Bloc de cinci etaje Fosta firmă a lui Stere Sponte, Lotus Camping SRL, investeşte pe malul Mării Negre

08 May 2015 4544

Oficial despre trimiterea în judecată a lui Tudorel Calapod și Stere Sponte

31 Oct 2014 3537

Surse judiciare Tudorel Calapod şi Stere Sponte trimişi în judecată de DNA Constanţa

31 Oct 2014 3001