Oficial! De astăzi RATC a devenit CT Bus SA. Ce se întâmplă cu biletele

Începând de astăzi, 1 noiembrie 2019 Regia Autonomă Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni, iar, potrivit conducerii CT Bus SA, odată cu semnarea contractului, se dorește dezvoltarea biletelor neconvenționale, mai exact se va pune accent pe E-ticketing.
 
Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune între Primăria Municipiului Constanța și CT Bus S.A. a fost semnat în prezența primarului Decebal Făgădău și a viceprimarilor Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu.
 
Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța:

“În istoria transportului public constănțean, ziua de astăzi, 1 noiembrie 2019, va rămâne ca un referențial. Astăzi punem punct Regiei Autonome și deschidem un capitol nou, naștem o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator din Regiunea de Sud Est. Avem 104 autobuze Diesel Euro 6 noi și suntem în proceduri de achiziție pentru 41 de autobuze electrice. Țintim către cât mai multe rute și vrem să investim în creșterea flotei, calitativă și cantitativă. Noi trebuie să ne creștem copiii spunându-le că prima opțiune este CT BUS și apoi transportul individual”.

La Oficiul Național al Registrului Comerțului s-a înregistrat noua societate iar astăzi, în prezența membrilor AGA și CA, Primăria Municipiului Constanța a acordat licențele de traseu societății CT Bus S.A.
 
Bogdan Niță, directorul CT BUS S.A.:

“Este un proiect pe care domnul primar Decebal Făgădău l-a început acum multă vreme și iată că am reușit astăzi să ajungem în faza de semnare. Este o schimbare radicală în ceea ce privește sistemul de mobilitate din Constanța și, poate pe viitor, și pe Zona Metropolitană. Proiectele noastre vizează reguli de calitate în transportul public, o mai bună administrare a flotei de autobuze, mergem și către partea de E-ticketing, o nevoie reală”.

Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane.
 
 CT Bus își propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce privește dezvoltarea mobilității cetățenilor municipiului Constanța și nu numai.
 
 Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții în municipiul Constanța.
 
Pe 10 octombrie 2018 Consiliul Local al municipiului Constanța a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea CT BUS SA. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, inclusiv din partea Consiliului Concurenței, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 14 octombrie 2019 s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA și atribuirea prin concesiune a contractului de delegare.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CT BUS achiziționează servicii de internet de la RCS & RDS (document)

14 Jul 2021 1958

Energobit SA a câștigat contractul de amenajare a stațiilor de reîncărcare pentru autobuzele electrice din Constanța

03 Jul 2021 678

Anunț de la CT BUS Autobuzele unei linii vor circula deviat

02 Jul 2021 566

CT BUS anunță călătorii Autobuzele unei linii circulă deviat astăzi

01 Jul 2021 581

Anunț important de la CT BUS. Vizate, autobuzele liniei 100 M și cele etajate

25 Jun 2021 778

Aristide-Cătălin Dumitrache, desemnat director general provizoriu al CT BUS SA, cel puțin până în luna septembrie

25 Jun 2021 755

CT Bus cumpără filtre pentru autobuze

23 Jun 2021 2033

Greva șoferilor CT BUS din 2019 a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Constanța. Prejudiciul se ridică la aproximativ 200 mii lei

23 Jun 2021 667

Allchim DDD CO SA a contestat o nouă licitație a CT BUS. Ce s-a decis

12 Jun 2021 579

Declarații de avere Marcela Mariana Frigioiu - Director executiv la Direcția Financiară din cadrul Primăriei Constanţa (documente)

12 Jun 2021 1527

Decizii importante adoptate de Adunarea Generală a Acționarilor CT BUS SA

11 Jun 2021 891

Constanța Trafic auto, restricționat pe prima bandă a bulevardului Tomis

15 May 2021 1175

CT BUS SA chemată în judecată pentru o licitație pentru servicii de dezinfecție spații interioare în autobuzele companiei

06 May 2021 975

Lubexpert nu a depus cauțiunea. CT BUS scapă de o contestație la CNSC

12 Apr 2021 691

CNSC obligă CT BUS Constanța la continuarea procedurii de atribuire a contractului de servicii de dezinfecție spații interioare

29 Mar 2021 577