Oficial de la CFR SA, despre incidentul neobișnuit din stația Medgidia (FOTO+VIDEO)


La data de 10 mai a.c., polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Feroviare/Transporturi Navale Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a urcat într-o locomotivă garată și a pus-o în mișcare.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii deplasați la fața locului au identificat un bărbat, de 18 ani, care ar fi deplasat locomotiva pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă., a mai punctat sursa citată. 

Menționăm faptul că, doar în momentul remizării locomotivei mecanicul este obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare din stația CF respectivă, înscris oficial care atestă faptul că mecanicul și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi deplasată., transmite CFR SA. 


Oficial de la CFR SA 

Urmare informaţiilor apărute în spaţiul public, în legătură cu locomotiva privată din stația CF Medgidia, transmit următoarele precizări:

Trenul privat de marfă a sosit în stația CF Medgidia în data de 9 mai 2023, la ora 21.15, la linia 10, stația Medgidia fiind stație terminus, vagoanele urmând să intre pe o linie industrială, cu o locomotivă Diesel. Astfel, mecanicul a detașat/decuplat locomotiva electrică din compunerea garniturii, aceasta fiind garată pe linia 15, linie de manevră.

Menționăm faptul că, doar în momentul remizării locomotivei mecanicul este obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare din stația CF respectivă, înscris oficial care atestă faptul că mecanicul și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi deplasată.

În cazul de față, precizăm faptul că mecanicul de locomotivă nu a anunțat în scris remizarea locomotivei, iar în momentul în care angajatul de la Postul 1 Mișcare a observat că locomotiva s-a pus în mișcare, s-a deplasat imediat în zona respectivă și a constatat că la bord se afla o persoană străină, moment în care a solicitat telefonic prezența reprezentanților Poliției TF la fața locului.

Cazul înregistrat miercuri 10 mai 2023, în stația CF Medgidia, face obiectul unei anchete penale desfășurate de organele abilitate, urmând ca după finalizarea anchetei, SRCF Constanța să recupereze de la operatorul privat de marfă contravaloarea pagubelor materiale produse la două aparate de cale talonate.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer fără permis depistat în trafic în satul Dunărea, județul Constanța! Suspectul, reținut

23 Apr 2024 243

#DobrogeaDigitală Mangalia în anul 1879 - „De trei ori a fost arsă şi jefuită“

22 Apr 2024 657

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 579

Cumpărări directe Mooz Services amenajează gazonul stadionului „Cimentul" din Medgidia (DOCUMENT)

22 Apr 2024 373

UPDATE Alertă în județul Constanța! O fată de 15 ani, dispărută de la domiciliul din comuna Adamclisi

21 Apr 2024 448

Primăria Medgidia cumpără carburant auto de la OMV Petrom! Iată despre ce cantitate este vorba

21 Apr 2024 351

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 716

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 479

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 676

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 490

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 765

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 495

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 489

Constanța Miercuri a fost cel mai cald din țară! Temperaturile au scăzut și cu 20 de grade Celsius

18 Apr 2024 360

Consilierul local din Medgidia Samir Menan, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 390