Oficial de la COTAR. Protestul transportatorilor se amână în așteptarea modificării legislative

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) anunță amânarea protestelor anunțate în București și în principalele orașe, pentru miercuri, 13 decembrie.

”În urma întâlnirii pe care am avut-o cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, am luat această decizie, deoarece ministrul Transporturilor a promis că în cel mult două săptămâni se va modifica legislația, prin Ordonanță de Urgență, astfel încât să fie eliminată pirateria și să se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat” - au transmis reprezentanții COTAR.

Peste 5.000 de taximetriști și transportatori rutieri de persoane din București și alți peste 40.000 din toate marile orașe ale țării așteaptă materializarea acestei OUG promise de șapte ani, pentru scoaterea în afara legii a celor care fac transport neautorizat și nelicențiat, periclitând atât activitatea firmelor care respectă legislația în vigoare, cât și viața persoanelor care folosesc transportul rutier. 

Protestul a fost anunțat în contextul în care transporturile rutiere, care aduc anual 4,7% din PIB, au fost supuse concurenței neloiale cu sprijinul autorităților statului care au tolerat pirateria și firmele care au funcționat fără să respecte legile.

“Domnul ministru Felix Stroe și-a luat angajamentul ferm ca la ședința de Guvern din data de 20 decembrie sa fie promovată Ordonanța de Urgență care să elimine sintagma "în mod repetat" din legea 38/2003, pentru ca organele abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar și pentru a eradica actvitatea neautorizată și nelicențiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane - de taxi, rent a car și prin curse regulate sau ocazionanle. Așteptăm de mai mulți ani această OUG care să oprească pirateria și activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale. Această OUG trebuie să elimine în primul rând sintagama “în mod repetat” din legea 38/2003, introdusă în anul 2015, astfel încât să facă imposibilă activitatea organelor de control care ar vrea să aplice legile. Prin introduerea acestei sintagme, organele de control sunt obligate să demonstreze mai întâi caracterul repetat al contravenției, înainte de a lua măsurile legale împotriva celor care fac transport de persoane neautorizat și nelicențiat”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte C.O.T.A.R.

În România sunt 110.000 de transportatori, însemnând cei care fac transport în regim de taxi și închiriere, precum și cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate. Toți acești trasnportatori sunt piratați zi de zi de cei care fac concurență neloială și evaziune fiscală. OUG promisă de ministrul Transporturilor va restabili o situație de normalitate și de legalitate.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Discuții între Ministrul Transporturilor și reprezentanții Confederațiilor și Asociațiilor relevante de transportatori

11 Jan 2024 581

Transportatorii vor să încheie protocoale cu asiguratori din afara ţării pentru poliţe RCA

10 Jan 2024 1107

COTAR pune la dispoziție gratuit mașini pentru personalul medical și persoanele cu dizabilități

26 Mar 2020 2409

Lică Neagu, președintele Camerei Taximetriștilor din Constanța, a intrat în greva foamei

17 Apr 2019 4026

Protestatari care participă la acțiunea din Piața Victoriei, sancționați de jandarmi

17 Apr 2019 1903

Protest al transportatorilor în Piața Victoriei din București. Ce revendicări au manifestanții (galerie foto)

17 Apr 2019 2095

Taximetrişti din Constanţa în marş către Bucureşti. Protest împotriva ordonanţei pentru transportul alternativ gen Uber si Bolt (galerie foto)

17 Apr 2019 3654

Consultări între reprezentanții Guvernului și cei ai transportatorilor. Ce decizii au fost luate

21 Mar 2019 1613

COTAR anunță că nu va anula protestul programat joi

20 Mar 2019 1676

Transportatorii reiau protestele de stradă. Mii de autovehicule participă la protestul din 21 martie

19 Mar 2019 1889

COTAR protestează mâine în fața Guvernului. Transportatorii ies în stradă și în alte orașe

12 Feb 2019 1787

Taximetriştii constănţeni, pe jar. Reprezentanţii au stat la masă cu viceprimarul Dumitru Babu. Ce s-a discutat (galerie foto)

12 Feb 2019 3360

COTAR. Transportul public de persoane va fi suspendat „Se încalcă principiul liberei concurențe privind condițiile de acces la piața transportului de persoane”

29 Oct 2018 1825

Niciun membru COTAR nu va ieși mâine la protestul anunțat. Transportatorii așteaptă întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă

10 Oct 2018 1831

COTAR militează pentru adoptarea OUG privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, în forma nealterată

29 May 2018 2264