Oficial de la Garda de Coastă Peste 1.000 tone de deșeuri, descoperite în Portul Murfatlar

  • Șlepuri cu peste 1.000 tone de deșeuri, descoperite în Portul Murfatlar. 
  • Peste 3.000 tone de deşeuri, oprite să intre în România, de la începutul anului.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au depistat două șlepuri cu motor ce transportau peste 1.000 tone de deşeuri. 

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu autorităţile competente în protecţia mediului ale judeţului Constanţa, au descoperit şi oprit, în total, aproximativ 3.000 tone de deşeuri care urmau să ajungă în România.

În data de 08.06.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Constanța, s-au deplasat în Portul Murfatlar unde au efectuat un control asupra mărfurilor transportate cu  două șlepuri motor, sub pavilion România. Acestea transportau 1.060 de tone mărfuri declarate ca deșeuri metalice provenite din Bulgaria ce urmau a fi descărcate în Portul Constanța, pentru o firmă de pe raza municipiului București care efectua activități de import în România.

În urma verificării documentelor, s-a constatat că acestea sunt întocmite neconform, fiind declarate mai multe coduri de deșeuri feroase.

Verificările au fost realizate şi fizic asupra compartimentelor marfă, fiind descoperit faptul că, pe lângă tipurile de deşeuri înscrise în acte, erau amestecate şi deșeuri de plastic, ambalaje carton, cauciuc, ebonită, deșeuri electrice, motoare cu ardere internă ce conțin lubrifianți și uleiuri, filtre ulei folosite, acumulatori – baterii, piese auto cu componente din cauciuc.

În acest sens, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României a mărfii şi returnării acesteia la expeditor, în Bulgaria, deoarece transporturile erau deșeuri neconforme.

În anul 2021, au fost identificate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu autorităţile competente din judeţul Constanţa, 23 de astfel de cazuri, fiind descoperite, în total peste 2.000 tone de deşeuri, în Portul Constanţa, dar şi în P.T.F. Vama Veche, respectiv P.T.F. Negru Vodă, astfel:

În P.T.F. Port Constanţa Sud Agigea - aproximativ 1.900 tone deşeuri
În Portul Murfatlar - 1.000 tone
În P.T.F. Negru Vodă - 45 de tone

În P.T.F. Vama Veche - aproximativ 100 de tone.În toate cazurile, după finalizarea activităţii de control, marfa a fost reintrodusă în containere şi returnată societăţilor comerciale expeditoare.

Mai multe imagini în galeria foto.Sursa foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colectarea deșeurilor se va face pe timpul nopții! Amenzi pentru constănțenii care parchează mașinile în zona platformelor de colectare

04 Oct 2022 334

Servicii de salubrizare pentru comuna Mircea Vodă din județul Constanța. Ce societate a câștigat (DOCUMENT)

04 Oct 2022 442

Anunț important al Primăriei Constanța. Colectarea deșeurilor se va face pe timpul nopții!

03 Oct 2022 736

Sesizare penală pentru îngroparea deșeurilor în Lacul Techirghiol! Anunțul Gărzii Naționale de Mediu Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Sep 2022 639

Constanța Amenzi de zeci de mii de lei aplicate pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public (GALERIE FOTO)

13 Sep 2022 632

Delegarea activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța, o licitație de aproape 130 de milioane de lei, atacată la CNSC

12 Sep 2022 698

Guvernul a aprobat ordonanţă de urgenţă privind derularea fără întrerupere a proiectelor de infrastructură şi de management al deşeurilor

08 Sep 2022 590

Constanța Autoutilitară încărcată cu deșeuri provenite de la biserica din Tomis Plus, distrusă de incendiu, confiscată de polițiștii locali

01 Sep 2022 1698

Alertă în Portul Constanța. 33 tone de deșeuri depistate în două containere sosite din Israel (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 707

Spitalul Municipal Medgidia nu reușește să atribuie contractul de colectare, transport și eliminare deșeuri. Licitația a fost contestată pentru a doua oară. Ce a decis CNSC?

16 Aug 2022 829

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate la Constanța pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public (GALERIE FOTO)

11 Aug 2022 522

Constanța Unde vor fi amplasate săptămâna viitoare, containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Aug 2022 1346

Colectarea deșeurilor de la Spitalul Județean Tulcea, trecută prin instanță. Acorduri-cadru cu o companie de deșeuri din Constanța și una de înfrumusețare din Tulcea

09 Aug 2022 586

Cine se va ocupa de deșeurile menajere de la Penitenciarul Poarta Albă! (DOCUMENT)

27 Jul 2022 598

Cum este împărțită procedura de licitație ADI „Dobrogea” a mai realizat un pas important în vederea delegării gestiunii serviciului public de salubrizare din județul Constanța

20 Jul 2022 702