Oficial, din Monitor Constantin Gabriel Bunduc, numit nou membru în CA-ul Canalelor Navigabile! Ce indemnizație va primi (DOCUMENTE)

  • Constantin Gabriel Bunduc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile SA, în baza Hotărârii nr. 4 din 23 martie 2023 a Adunării Generale Ordinare a acționarilor.
  • În prezent, CA-ul Administrației Canalelor Navigabile arată astfel: Georgeta Bumbac este președinte CA, cu mandat valabil până pe 11 iulie 2023, administratori sunt Cheța Voicu, Ion Laurențiu Voicu, Gabriel Valentin Pîrvulescu, Daniel Georgescu și Dănuț Gabriel Ofițeru – toți cu mandat valabil până pe 11 iulie 2023), iar noul membru provizoriu este Constantin Gabriel Bunduc, cu mandat valabil până pe 23 iulie 2023.
  • Constantin Gabriel Bunduc l-a înlocuit în funcție pe Adrian George Foghiș.
  • În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale lui Constantin Gabriel Bunduc, noul membru provizoriu din CA-ul CN ACN SA Constanța.
Constantin Gabriel Bunduc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile SA, în baza Hotărârii nr. 4 din 23 martie 2023 a Adunării Generale Ordinare a acționarilor.
 
Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 1909, din 27 aprilie 2023.
 
Potrivit documentului citat, Constantin Gabriel Bunduc a fost numit în funcție începând cu data de 23 martie 2023, pentru o durată de patru luni respectiv până la data de 22 iulie 2023, cu posibilitatea de prelungire, pentru motive temeinice până la maxim șase luni.
 
Se mai arată în document că „se aprobă ca remuneraţia administratorului provizoriu numit să fie formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară în cuantum de 12.212 lei brut, numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, precum şi cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate la nivelul C.N. A.C.N. - S.A“.
 
Contractul de mandat al lui Constantin Gabriel Bunduc a fost semnat de Valentina Ruxandra  Trandafir, reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în Adunarea Generală a Acționarilor CN ACN SA.
 
Anterior numirii lui Constantin Gabriel Bunduc, AGOA a luat act de încetarea mandatului lui Adrian George Foghiș, prin ajungerea la termen la data de 22 martie 2023.
 
În ce-l privește pe Constantin Gabriel Bunduc, în luna februarie a fost revocat din funcția de membru provizoriu al CA-ului Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, începând cu data de 13 februarie 2023, care a fost ultima zi de mandat.
 
Acesta a fost revocat din funcția de membru provizoriu al CA al CFR alături de Bogdan Radu Balanișcu, Laura Diana Gîrlă, Ion Damian și Ionel Sabin Emil Bociu.
 

În locul lor, în urma finalizării procedurii de selecție, au fost numiți membrii CA cu mandat de patru ani: Mihaela Mocanu, Marian Marius Chiper, Ion Damian, Dorin Mitan, Diana Doina Țenea, Gheorghe Udriște și Marian Zamfir.
 
Legat de indemnizația acestora, s-a stabilit: „indemnizaţia fixă lunară brută a administratorilor numiţi să fie la nivelul sumei de 12.448 lei brut, numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salariat mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată, conform obiectului principal de activitate al CNCF „CFR" - S.A., la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii, cu respectarea dispoziţiilor art. 37 alin. (1) şi (2) din O.U.G. nr. 109/2011, şi cu încadrarea în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aprobat“.

 
Despre CN ACN SA
 
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a fost înființată în 1998, având sediul social în Agigea, strada Ecluzei nr. 1 și având ca obiect principal de activitate „activități de servicii anexe transportului pe apă“.
 
CN ACN SA este o companie de stat, în care Statul Român deține 80% din acțiuni, restul de 20% revenind Fondului Proprietatea.
 
În prezent, CA-ul Administrației Canalelor Navigabile arată astfel: Georgeta Bumbac este președinte CA, cu mandat valabil până pe 11 iulie 2023, administratori sunt Cheța Voicu, Ion Laurențiu Voicu, Gabriel Valentin Pîrvulescu, Daniel Georgescu și Dănuț Gabriel Ofițeru – toți cu mandat valabil până pe 11 iulie 2023), iar noul membru provizoriu este Constantin Gabriel Bunduc, cu mandat valabil până pe 23 iulie 2023.
 
Totodată, Daniel Georgescu este director general, cu mandat până pe 1 septembrie 2023, iar Cornelia Popescu este director economic, cu mandat valabil până pe 1 septembrie 2023.
 
În 2021, CN ACN SA Constanța a raportat 409 salariați, un profit net de peste 1,97 de milioane de lei și cifra de afaceri de peste 58 de milioane de lei.
 
Profitul raportat în 2021 a fost mai mic decât cel raportat în 2020, când cifra se apropia de trei milioane de lei și numărul angajaților scăzând, la rândul său, de la 415 la 409.
 
Cifra de afaceri, însă, este mai mare în 2021 decât cea din 2020, când au fost raportate 5,79 de milioane de lei.
 
Averea și interesele lui Constantin Gabriel Bunduc
 
Constantin Gabriel Bunduc a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor la începutul anului 2022, cu susținerea PSD Bacău, potrivit presei centrale, fiind absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Petre Andrei, din Iași.
 
Anterior numirii la minister, acesta a fost inspector de specialitate în cadrul Consiliului Județean Bacău.
 
Potrivit declarației de interese completate de Constantin Gabriel Bunduc la data de 19 aprilie 2023, în termen de 30 de zile de la numirea în funcția de membru provizoriu al CA-ului CN ACN SA, acesta a încasat 25.155 de lei ca membru și președinte al CA al CN CFR SA.
 
Totodată, acesta este vicepreședinte al Organizației Municipale a PSD Bacău și asociat în SC Ilamar Consulting SRL Bacău.
 
Despre Ilamar Consulting SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 5 mai 2023, firma Ilamar Consulting SRL a fost înființată în anul 2020 și are sediul social în Bacău, pe strada Banca Națională nr. 31, obiectul de activitate fiind reprezentat de activități de consultanță pentru afaceri și management.
 
Asociat unic și administrator este Constantin Gabriel Bunduc, iar deocamdată nu sunt disponibile datele financiare privind activitatea firmei.
 
În declarația de avere completată în aceeași perioadă, Constantin Gabriel Bunduc a menționat un teren intravilan de 571 mp cumpărat în Hemeiuș, județul Bacău, în anul 2020, împreună cu soția sa, Sanda Maria Bunduc, tot acolo cei doi deținând și o casă de locuit de 113 mp, cumpărată tot în 2020.
 
Soția sa, Sanda Maria Bunduc, deține și o casă de locuit de 120 mp în Bacău, cumpărată în 2014.
 
În continuare, familia Bunduc deține un autoturism Fiat din 2010 și un Volkswagen din 2009, ambele autoturisme fiind cumpărate.
 
În ce privește depozitele bancare, Constantin Gabriel Bunduc a menționat suma de 47.806,13 lei reprezentând valoarea la zi a unui fond de investiții (inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare) deschis în 2014.
 
În anul 2020, familia Bunduc a contractat un credit scadent în 2030, cu o valoare de 221.000 de lei.
 
La capitolul venituri anuale realizate, Constantin Gabriel Bunduc a notat 10.828 de lei reprezentând indemnizație comisie de licitație 2021 în cadrul Aeroportului Internațional George Enescu, 116.321 de lei venituri salariale încasate de la Ministerul Transporturilor, 25.155 de lei remunerație președinte CA al Central CNCF CFR SA.
 
Soția sa a realizat un venit anual de 4.015 lei reprezentând venituri salariale încasate de la compania Ny’Er Romania din Cluj Napoca, 1.719 lei reprezentând stimulent de inserție încasat de la Direcția de Asistență Socială Bacău și venituri salariale de la Consiliul Județean Bacău în cuantum de 53.026 de lei.
 
De asemenea, a fost notată și alocația copilului.
 
Despre Ny’Er Romania SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 5 mai 2023, compania Ny’Er Romania a fost înființată în 2007 și are sediul social în Cluj Napoca, Calea Dorobanților nr. 14-16, obiectul de activitate fiind reprezentat de comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate.
 
Firma este deținută de compania germană New York Handels – Und Beteiligungsgesellschaft MBH (99,99%) cu sediul în Russeer Weg și de compania germană New Yorker Zweite Verwaltungsgsesellschaft MBH, cu sediul în 24109 Kiel.
 
Administratori sunt Dr. Kall Florian Tobias (care este și reprezentant asociat persoană juridică), Friedrich Georg Knapp și Helene Steiner.
 
În 2021, compania a declarat 499 de angajați, profit peste 116,26 de milioane de lei și cifra de afaceri peste 417,211 milioane de lei.
 
Societatea are mai multe puncte de lucru în țară.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale lui Constantin Gabriel Bunduc, noul membru provizoriu din CA-ul CN ACN SA Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
UPDATE
Conferință de presă la CN ACN. Printre subiectele de discuție, finanțarea proiectelor de îmbunătățire și modernizare a infrastructurii (FOTO+VIDEO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dezbaterea publică, pe data de 25 aprilie CN ACN Constanța SA va sistematiza teritoriul aferent Danei 99 din zona fluvio-maritimă

20 Apr 2024 404

Pentru atingerea capacitatii de trafic de 11,5 milioane tone pe an Portul Medigida va fi modernizat și extins de CN ACN Constanța SA

11 Apr 2024 1184

Achiziții Constanța CN ACN SA Constanța a contractat servicii de cadastru

11 Apr 2024 429

Canalele Navigabile Constanța Cine va monta noua bariera de la Ecluza Cernavodă?

11 Apr 2024 460

Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Alba - Midia Năvodari se modernizează în vederea creșterii siguranței navigației (DOCUMENT)

27 Mar 2024 647

Decizia, publicată în Monitorul Oficial Georgeta Bumbac, Ion Laurenţiu Voicu şi Cheţa Voicu, numiți administratori provizorii în CA al CN ACN Constanța SA

25 Mar 2024 710

CN Administrația Canalelor Navigabile SA, mesaj de 8 Martie

08 Mar 2024 475

Cumpărări directe Constanța Eco Terra Proiect SRL va actualiza documentația necesară reabilitării taluzului afectat de alunecarea de teren din zona Cumpăna (DOCUMENT)

22 Feb 2024 611

Licitații Constanța Firmele Transguard Security SRL și X Guard Security System asigură paza obiectivelor CN ACN SA (DOCUMENT)

08 Feb 2024 923

CN ACN SA Constanța actualizează documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea taluzului de la Cumpăna. Mâine are loc licitația

08 Feb 2024 746

Licitații Constanța Administrația Canalelor Navigabile caută firmă pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari, cu 73 de milioane de euro. Licitația anterioară, anulată (DOCUMENT)

05 Jan 2024 864

Ce firmă a bătut palma cu CN ACN SA, pentru servicii de închiriere de vehicule de transport de persoane cu șofer? (DOCUMENT)

06 Dec 2023 1123

Contestație la CNSC BLC Autohouse Leader SRL, nemulţumită de rezultatul unei licitaţii organizate de CN ACN SA Constanţa. Ce decizii au fost dictate?

29 Nov 2023 1022

#Dobrogea145 Florin Goidea,director general al CN ACN SA Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1569

Contract de peste două milioane de lei. Firma Navis Max reabilitează instalația sanitară a sediului CN ACN (DOCUMENT)

28 Oct 2023 1055