OMD Mamaia Nord a transmis un mesaj tuturor celor care îl serbează onomastica astăzi

Plaja Mamaia - foto cu rol ilustrativSfinții Constantin și Elena reprezintă o sărbătoare importantă pentru creștini-ortodocși.

OMD Mamaia Nord a transmis un mesaj tuturor celor care îl serbează onomastica astăzi.
 
Sfinții Constantin și Elena să vă umple viața de bucurie și forță.
La mulți ani tuturor celor sărbătoriți astăzi!
Fie ca soarele ce răsare din marea noastră albastră să continue să va lumineze calea.
Sfinții Împărați Constantin și Elena este o sărbătoare în calendarul bizantin (folosit de bisericile ortodoxe și de bisericile unite cu Roma), fixată pe data de 21 mai. Sărbătoarea îi evocă pe împăratul Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena Augusta.

Sfantul Constantin a fost fiul imparatului Constantius Chlorus si al Elenei. S-a nascut la 27 februarie 272, in cetatea Naissus (astazi, Nis, in Serbia). Dupa moartea tatalui sau din 304, a fost proclamat imparat. Intra in conflict cu Maxentiu, fiul imparatului Maximian, pentru ca acesta dorea sa ocupe functia pe care el o detinea.In ziua premergatoare luptei cu Maxentiu, in anul 312, Constantin a vazut pe cer o cruce luminoasa si o inscriptie: In hoc signum vinces (prin acest semn vei birui). Noaptea, in vis, i se descopera Hristos si-l indeamna sa puna semnul sfintei cruci pe toate steagurile armatei sale. Constantin va iesi biruitor din lupta.

In anul 313 va da un decret prin care va opri prigonirea crestinilor si astfel, crestinismul devine religie permisa in imperiu. Religia crestina va deveni religie de stat, in vremea imparatului Teodosie cel Mare (379-395).

Amintim ca in vremea imparatului Constantin s-a tinut primul Sinod Ecumenic, la Niceea in anul 325, unde a fost inlaturata erezia lui Arie si s-au alcatuit primele articole din Crez.

Imparatul Constantin a murit in anul 337, la zece ani de la trecerea la cele vesnice a mamei sale.Imparateasa Elena, mama sfantului Constantin, este cea care a descoperit pe dealul Golgotei, crucea pe care a fost rastignit Hristos. A zidit Biserica Sfantului Mormant, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret si multe alte sfinte locasuri.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

OMD Mamaia Nord și Traian Bădulescu, reprezentant ANAT, despre cea mai nouă stațiune de pe litoral - „A ajuns un mic Miami al Europei Centrale și de Est“

10 Jun 2024 630

Destinația perfectă pentru sezonul estival OMD Mamaia Nord invită turiștii români în cea mai nouă stațune de pe litoral

30 May 2024 629

Mesaj pentru turiști Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord – „Avem o stațiune cu cele mai noi locuri de cazare și o plajă extrem de frumoasă“

15 May 2024 606

Mesaj de Ziua Tineretului OMD Mamaia Nord - „Tineretul nu este doar viitorul nostru, ci este prezentul vibrant care ne inspiră în fiecare zi!“

02 May 2024 195

OMD Mamaia Nord și Primăria Năvodari, pregătite de sezonul estival 2024 Primarul Florin Chelaru - „Vom crea un climat de siguranță pentru toți turiștii“

24 Apr 2024 288

OMD Mamaia Nord îi încurajează pe toți turiștii să fie responsabili „Să ia în considerare consumul de apă și energie din hoteluri“

22 Apr 2024 171

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 936

LIVE TEXT - Constanța Se lansează OMD Mamaia Nord Năvodari! Cum se pregătesc pentru sezonul estival 2024? (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 1109

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 704

Fostul administrator public al judeţului Constanţa, Mirela Matichescu, noul manager al OMD Mamaia Nord

21 Dec 2023 1809

OMD Mamaia Nord, modificări ale actului constitutiv. Dosarul a fost depus la Judecătoria Constanța

04 Oct 2023 1037

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prezent pe litoral. OMD Mamaia Nord este funcțională (DOCUMENT)

14 Aug 2023 1184