OMV Petrom scoate la licitaţie un contract de foraj în Marea Neagră. Ce valoare are (document)

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din România, a scos la licitaţie un acord-cadru pentru servicii de foraj, valoarea totală maximă a acestuia putând ajunge la circa 62.100.000 de dolari.
 
Compania OMV Petrom SA anunţă organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii de foraj marin cu platformă autoridicătoare (jack-up)“, în valoare estimată fără TVA cuprinsă între 2.070.000 şi 62.100.000 de dolari. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 19.06.2017, ora 16.00, urmând ca acestea să fie deschise pe data de 14.07.2017, ora 18.00. Cuantumul garanţiei de participare pe care urmează să-l depună societăţile ofertante este de 45.000 de dolari.
 
Potrivit anunţului de participare, publicat pe licitatiapublica.ro, se va încheia un acord- cadru pe o durată de 60 de luni. Se estimează că, pe durata de valabilitate a acordului-cadru, vor fi atribuite cinci contracte subsecvente cu durata estimată de un an. Contractul constă în prestarea serviciilor de foraj marin cu platformă autoridicătoare (jack-up) pentru zăcămintele de hidrocarburi operate de OMV Petrom SA în Marea Neagră.
 
Estimări ale cantităţilor minime şi maxime pe durata acordului-cadru: minimum 20 de zile de foraj, o mobilizare şi o demobilizare / maximum 700 de zile de foraj, o mobilizare iniţială, o demobilizare finală, două mobilizări şi două demobilizări intermediare pe durată acordului-cadru, multiple poziţionări ale platformei între sonde, cu o durată estimată de 30 de zile. Estimări ale cantităţilor pentru un singur contract subsecvent: minimum 20 de zile de foraj, o mobilizare şi o demobilizare / maximum 140 de zile de foraj, o mobilizare şi o demobilizare.

Responsabili de atribuirea contractului

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul entităţii contractante implicate în procedura de atribuire sunt: Mariana Gheorghe – director general executiv, preşedinte al directoratului, Andreas Peter Matje – director financiar, membru al directoratului, Neil Anthony Morgan – membru al directoratului, responsabil cu activitatea de Downstream Oil, Peter Zeilinger – membru al directoratului, responsabil pentru activitatea de Upstream, Lăcrămioara Diaconu Pintea – membru al directoratului, responsabil cu activitatea de Downstream Gas, Andrei Gavril – director Departament Financiar, Michael Graf – director Managementul Categoriilor, Departament Achiziţii (persoana care aprobă/semnează documentele emise în legătură cu sau pentru procedura de atribuire), Wilhelm Sackmaier – director Departament Foraj şi Reparaţii Capitale Sonde (persoană care aprobă/semnează documentele emise în legătură cu sau pentru procedura de atribuire).

Despre OMV Petrom

Conform informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, OMV Petrom are un capital social subscris de 5.664.410.833,5 lei, integral vărsat, din care în lei - 5.629.514.441,6, integral vărsat, în euro - 9.544.163,19, integral vărsat, şi în dolari - 11.623.836,34. Valoarea participării străine totală în lei este de 3.007.153.361,1. Numărul de acţiuni este de 56.644.108.335, din care numărul acţiunilor nominative este 56.644.108.335, fiecare în valoare de 0.1 lei. Acţionari persoane juridice sunt Ministerul Economiei, în numele Statului Român, cu 20,639% din capitalul social, Fondul Proprietatea SA, cu 20,11% din capitalul social, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu 2,026% din capitalul social, OMV Aktiengesellshaft, cu 51,011% din capitalul social, dar şi Listă Acţionari PPM, cu 6,214% din capitalul social.
 
Persoane împuternicite sunt: Daniel Turnheim, membru în consiliul de supraveghere, George Băeşu - membru în CA, Lăcrămioara Diaconu Pintea - membru în directorat, Reinhard Florey - membru în consiliul de supraveghere, Rainer Seele - membru în consiliul de supraveghere, Manfred Leitner - membru în consiliul de supraveghere, Joseph Bernhard Mark Mobius - membru în consiliul de supraveghere, Mariana Gheorghe - preşedinte al directoratului, Jochen Weise - membru în consiliul de supraveghere, Neil Anthony Morgan - membru în directorat, Andreas Matje - director financiar, Dan Manolescu - membru în consiliul de supraveghere, Peter Rudolf Zeilinger - membru în directorat, Johann Pleininger - membru în consiliul de supraveghere.
 
Domeniul de activitate principal al societăţii îl reprezintă extracţia petrolului brut, explorarea si exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze naturale. Potrivit Ministerului de Finanţe, OMV Petrom a raportat pentru anul fiscal 2015 o cifră de afaceri netă de 13.687.616.179 de lei, o pierdere de 630.646.624 de lei şi 15.581 de salariaţi.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la licitaţia organizată de OMV Petrol. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.