Actualitate

OMV Petrom și Enel X vor instala puncte de reîncărcare pentru mașinile electrice, în stațiile de distribuire a carburanțilorOMV  Petrom și Enel  X vor instala 10 stații de reîncărcare rapidă pentru  mașini electrice  în  stațiile  de  distribuție a carburanților din România, anunță reprezentanții OMV Petrom.

Fiecare stație de reîncărcare va avea o putere disponibilă de minimum50 kW

Un ciclu de încărcare de până la 80% a bateriei unui autovehicul va dura aproximativ 25 de minute

Iată comunicatul oficial transmis de OMV Petrom:

OMV  Petrom,  cea  mai  mare  companie  de  energie  din  Europa  de  Sud-Est, și  Enel  X România, companie membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, vor instala, în următoarele luni, în stațiile de distribuție a carburanților din rețelele OMVși Petrom, 10 stații de reîncărcare rapidă pentru automobilele electrice.

Stațiile de reîncărcare rapidă vor fi instalate în stații de carburanți din rețeaua OMV și Petrom, acoperind o distanță de aproximativ 380 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta orașe din estul, centrul și vestul țării.

În acest fel, OMV Petrom și Enel X își continuă planurile pentru dezvoltarea rețelei  de  puncte  de reîncărcare în  România,  încurajând  mobilitatea  rutieră a  clienților prin intermediul vehiculelor electrice.

Toate stațiile de reîncărcare pentru mașini electriceinstalate în cadrul parteneriatului vor avea o putere disponibilă de minimum 50 kW, iar  un  ciclu  de  încărcare  pentru  80%  din  capacitatea  baterieiunui autovehicul se va putea efectua în aproximativ 25 de minute.

„Credem că răspunsul pentru nevoile de mobilitate ale clienților noștri este un mix care include carburanți  și  soluții  alternative.  Prin  acest  parteneriat, contribuim  la dezvoltarea infrastructurii naționale de încărcare care să susțină tranzitul mașinilor electrice în România. Estimăm că, până la sfârșitul anului 2021, vor fi instalate în rețeaua noastră regională peste 40 de stații de încărcare pentru  mașini  electrice”, a  spus  Radu  Căprău,  membru  al  Directoratului  OMV  Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.


„Prin programele noastre de mobilitate electrică ne-am propus să facilităm transportul electric oriunde în țară,  într-un  modsustenabil.  Tocmai  de  aceea,  ne  bucurăm  să  putem  oferi  utilizatorilor  de  vehicule electrice  din  România,  prin  intermediul  acestui  parteneriat,  mai  multă  flexibilitate  pentru  nevoile  lor  de mobilitate,  contribuind  totodată  la  dezvoltarea  infrastructurii  de  încărcare,  la  nivel  de  țară”,  a  declarat Marius Chiriac, Head of Enel X Romania.


OMV Petrom este prezentpe piața de distribuție de carburanți în România, Moldova, Bulgariași Serbia, operând o rețea de 802stații de alimentare sub mărcile OMV și Petrom.


Pondereaautoturismelorelectriceși hibride noiîn totalul pieţei auto locale s-a situat, în prima jumătate a acestui  an,  la 3%, conform datelor  statistice oferite  de Direcția  Regim  Permise  de  Conducere  și Înmatriculare a Vehiculelor.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Arhiva ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Romgaz este în discuţii pentru preluarea unei părţi din participaţia Exxon la Neptun Deep

01 Jul 2020 517

OMV Petrom a câștigat licitația pentru un perimetru de explorare țiței și gaze din Marea Neagră, în zona offshore a Georgiei

29 Jun 2020 657

Direcţia Hidrografică Maritimă Constanța cumpără combustibil de la OMV Petrom (document)

19 Jun 2020 1457

OMV Petrom va livra motorină către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa (document)

13 Jun 2020 1487

Raport de activitate al Autorității Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră – ACROPO

04 Jun 2020 1926

Un nou proces, împotriva Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa După Dominocost şi Asociaţia Proprietarilor şi Investitorilor din Tuzla, Costineşti, Litoral a apelat la instanţă. Ce a solicitat (documente)

28 Apr 2020 751

O conductă de transport tiţei din comuna Corbu, deviată de OMV Petrom SA. Detalii

25 Apr 2020 3309

APM Constanţa, citată în instanţă Asociaţia Dominocost solicită anularea a două acte de mediu pentru o staţie de măsurare a gazelor naturale şi a unui centru de control în Tuzla (documente)

24 Apr 2020 2392

Raportul prezentat de OMV Petrom SA pentru săparea sondei de exploatare 822 bis A Lebăda Vest, în dezbatere publică

10 Mar 2020 1872

AGA la OMV Petrom. Sevil Shhaideh a fost revocată din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere. Cine îi ia locul

03 Mar 2020 855

Produs, unic pe piața din România Combustibil maritim cu un conținut redus de sulf produs la Petrobrazi

14 Feb 2020 785

Bursa de Valori Propunerea inițială a Directoratului OMV Petrom SA privind distribuirea dividendelor pentru 2019

07 Feb 2020 739

A fost solicitat acord de mediu Conductă de transport ţiţei, deviată de OMV Petrom SA - zona de producţie X - Petromar

29 Jan 2020 1672

Ministrul Economiei, despre decizia privind revocarea lui Sevil Shhaideh din conducerea OMV Petrom

11 Jan 2020 1568

OMV Petrom semnează contractul de transfer pentru 40 de zăcăminte. Către cine s-a efectuat acest transfer

09 Jan 2020 1882