ONG Mare Nostrum Ciovlica ruginie, o pasăre pe cale de dispariție, poate fi văzută pe plaja Vadu

  • Plaja Vadu, unul dintre puținele locuri din Europa unde mai poate fi găsită ciovlica ruginie.

ONG Mare Nostrum informează că pe plaja Vadu poate fi găsită o pasăre pe cale de dispariție.

Ciovlica ruginie este o specie rară de pasăre, ce poate fi considerată pe cale de dispariție. Aparent, la nivel european, această specie mai are maxim 38.000 de exemplare perechi.

În România, mai există maxim 800 de perechi.

Specia a ajuns pe cale de dispariție din cauza degradării continue a habitatelor de-a lungul timpului și mai mult, prin folosirea insecticidelor.

Plaja Vadu a rămas unul dintre puținele locuri din România și din Europa în care mai poate fi văzut acest specimen micuț de pasăre, precizează reprezentanții ONG Mare Nostrum.
 

Este de datoria noastră să îl protejăm. Ne-am gândit că această informație vă poate fi de folos. Așa că dacă ajungeți pe plaja Vadu și observați minunația aceasta, să îi marcați prezența printr-o poză. Posibil să fie pentru ultima dată când o mai vedem alături de noi, dacă nu avem grijă, mai spun reprezentanții ONG Mare Nostrum.


Povestea face parte din cadrul proiectului VADUrabil

Despre proiectul VADUrabil

Satul Vadu, alături de Corbu, este unul din punctele de intrare pe grindul Chituc, o rezervaţie ştiinţifică mixtă, ce se întinde pe o suprafaţă de 2300 ha şi face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.


Vadu a devenit o destinaţie turistică preferată de către iubitorii de camping, iar numărul acestora creşte de la an la an. Mai mult decat atât, pandemia COVID19 a determinat tot mai multe persoane să îşi revizuiască destinaţiile de vacanţă şi să opteze pentru locuri izolate. Însă acest lucru îşi pune amprenta pe plajele, dar şi biodiversitatea zonei.

Prin urmare, proiectul VADUrabil furnizează o serie de răspunsuri şi soluţii, astfel încât comunitatea locală să înceapă să înţeleagă întreg procesul şi să asigure dezvoltarea durabilă a regiunii, bucurându-se în acelaşi timp de frumuseţea ei.

Mai multe detalii despre activitatea ONG Mare Nostrum puteți găsi pe pagina oficială de Facebook.

Sursă foto: Facebook/ ONG Mare Nostrum

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța va emite acord de mediu O firmă din Cluj investește în satul Vadu, comuna Corbu într-o pensiune cu foișor și piscină

28 Mar 2024 400

Debitul fluviului Dunărea la intrare în țară, în scădere la începutul săptămânii viitoare. Care este situația pe sectorul Vadu Oii - Tulcea

25 Feb 2024 561

UAT Comuna Corbu anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru „Reabilitare DC83 Corbu-Vadu și strada Școlii (sat Vadu) comuna Corbu, județul Constanța”

19 Feb 2024 1578

Imobiliare Constanța Lucrări de prospecțiuni pentru apă geotermală din perimetrul Vadu Oii. Documentație, depusă la Mediu

13 Feb 2024 660

Primăria Corbu intenționează să solicite de la AN Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Reabilitare DC38 Corbu – Vadu și strada Școlii (sat Vadu) comuna Corbu

31 Jan 2024 864

Primăria Corbu intenționează să solicite de la AN Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Reabilitare Dc38 Corbu – Vadu și strada Școlii (sat Vadu) comuna Corbu

24 Jan 2024 560

CFR Circulație feroviară închisă temporar din cauza unei deraieri. Sunt afectate mai multe trenuri de călători

22 Dec 2023 861

Incendiu în Alba Anexă gospodărească în flăcări! Pompierii intervin la fața locului (FOTO)

05 Dec 2023 618

RAJA Constanța Lista actualizată a localităților din județ unde nu este apă potabilă

29 Nov 2023 977

Oficial de la SC RAJA SA 17 localități din județul Constanța, în continuare nealimentate cu apă

29 Nov 2023 702

RAJA Constanța Lista localităților din județul Constanța care nu au încă apă potabilă

28 Nov 2023 894

RAJA Constanța Ce localități din județ nu au apă la această oră

28 Nov 2023 781

Ce localități sunt încă rămase fără apă, în județul Constanța, ca urmare a codului roșu

27 Nov 2023 1149

UPDATE RAJA Constanța Ce localități sunt în continuare afectate de lipsa apei, în județ

19 Nov 2023 900

UPDATE ora 17.00 Ce localitățil mai sunt afectate de lipsa apei în județul Constanța, ca urmare a codului de vreme rea

19 Nov 2023 925