ONG Mare Nostrum Peste o tonă de deșeuri au fost ridicate de pe plaja Corbu în mai puțin de trei ore

Corbu foto OMG MARE NOSTRUM
  • Plaja Corbu a fost curățată la începutul lunii de peste o tonă de deșeuri. Gunoaiele au fost adunate în mai puțin de trei ore, cu ajutorul a peste 100 de voluntari.

Acțiunea de ecologizare a avut loc în cadrul evenimentului Green Week și a fost coordonată de  ONG Mare Nostrum, care a primit ajutorul unei echipe HP România.

Acțiunea a fost lansată la scurt timp după ce ONG Mare Nostrum a făcut publice rezultatele monitorizării porțiunilor de plajă de pe litoralul românesc.

HP România a fost partener în cadrul acestei acțiuni, prin programul anual HP by the Sea. Peste 100 de persoane au răspuns prezent pe 3 iunie și au reușit să curețe plaja Corbu, eliminând 1,2 tone deșeuri într-un timp record, de mai puțin de trei ore. Au participat 80 de voluntari HP, 30 de copii de la Teach for Romania și 6 voluntari din partea partenerilor Amplify. Împreună au adunat cantități impresionante de plastic – aproximativ 560 kilograme, dar și de metal – 384 kg, hârtie – 210 kg și sticlă – 46 kg.

Este o cantitate uriașă care demonstrează încă o dată că mulți oameni încă nu folosesc coșurile de gunoi și locurile special amenajate pentru deșeuri și resturi, iar plaja este considerată în continuare drept un sac uriaș de gunoi:

”Cifrele sunt foarte mari, în mod evident. Am rămas surprinși să vedem că am reușit să adunăm această cantitate în mai puțin de 3 ore. Cele mai multe deșeuri au fost de dimensiuni mari și grele, tocmai de aceea am și ajuns la aceste cifre. Este îngrijorător faptul că de pe o porțiune de plajă atât de mică am reușit să adunăm o cantitate atât de mare de deșeuri”, spune Angelica Paiu, coordonatorul proiectului.

”Răspundem mereu prezent la astfel de acțiuni care au dublu scop: pe de o parte, ecologizăm locuri în care ne petrecem timpul liber și, pe de altă parte, încercăm să dăm un exemplu, să responsabilizăm și să contribuim la efortul de educare. Programul HP by the Sea a fost creat în acest scop și sunt mândru că angajații HP România se implică an de an în activitățile lansate de ONG-uri. HP și-a asumat să devină cea mai sustenabilă și echitabilă companie IT din lume și fiecare acțiune ne conduce spre îndeplinirea acestui obiectiv”, a precizat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. România

”Vin cu familia pe această plajă, iar acum am adus și fetița cu mine, la această acțiune. I-am explicat de ce facem asta și de ce este important ca fiecare dintre noi să păstreze plajele curate. E ca acasă. Gunoiul se aruncă la coș, nu în mijlocul sufrageriei sau sub preș. Este o dovadă de bun simț și educație”, spune Ana, voluntar din echipa HP România.

În cadrul programului HP by the Sea, voluntari din cadrul HP România participă în ficare an la astfel de acțiuni de mediu. În 2019, 100 de voluntari au adunat 500 de kilograme de gunoi și deșeuri pe plaja din Eforie Nord, unde au fost amplasate și patru panouri de informare.Mai multe detalii despre activitatea ONG Mare Nostrum puteți găsi pe pagina oficială de Facebook.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONG Mare Nostrum aduce marea în Parcul Arheologic Constanța și stinge lumina. Când are loc evenimentul și cu ce ocazie este organizat

17 Mar 2023 710

Mare Nostrum Constanța, cel mai murdar sector de plajă. Mucurile de țigară rămân în topul nedorit al deșeurilor

07 Mar 2023 708

Peste 500 de kilograme de plase pescărești eliminate din Marea Neagră!

12 Oct 2022 694

A încetat din viață Nicola Samargiu, unul dintre fondatorii ONG MARE NOSTRUM

31 Aug 2022 2633

Peste 100 de oameni, pe plaja Vadu, la Ziua Delfinului (GALERIE FOTO)

10 Aug 2022 1064

ONG Mare Nostrum - „Ziua Delfinului vine cu surprize pentru toți cei care iubesc delfinii“

26 Jul 2022 942

Delfinii din Marea Neagră sunt în pericol! Număr mare de delfini eșuați pe litoralul românesc

30 Jun 2022 1072

Se caută voluntari în Constanța. Este ultima zi pentru înscrieri la ONG Mare Nostrum

27 Jun 2022 1322

Vești bune înainte de sezonul estival Cantitatea de deșeuri înregistrată, la jumătate față de anul trecut! Anunțul ONG Mare Nostrum

31 May 2022 851

ONG Mare Nostrum Provocare răsplătită cu premii. Sesiune de jogging și adunat deșeuri

21 May 2022 1154

Din ce în ce mai mulți delfini eșuați din Marea Neagră. Cum îi afectează războiul și navele militare (VIDEO)

11 May 2022 1589

Descoperire tristă pe plaja din Mamaia. A fost găsit un pui de delfin mort (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Apr 2022 2829

ONG Mare Nostrum Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a zonei Vadu din județul Constanța

09 Apr 2022 1109

Platformă dedicată antreprenoriatului social, lansată la Liceul Teoretic Ovidius

04 Apr 2022 1100

Constanța. Delfin eșuat pe plaja Iaki din Mamaia (GALERIE FOTO și VIDEO)

18 Mar 2022 1628