ONG Mare Nostrum - „Ziua Delfinului vine cu surprize pentru toți cei care iubesc delfinii“

  • Ziua Delfinului se va desfășura în perioada 1-5 august și va cuprinde mai multe activități.

Ong Mare Nostrum te ia pe mare, pentru a cunoaște delfinii în mediul lor natural, pe 1 și 3 august! Poți ocupa unul din locuri, dacă participi la concursul lansat de organizație pe contul de instagram!

Ziua Delfinului vine cu surprize pentru toți cei care iubesc delfinii!

În acest an, faci cunoștință cu activitățile de monitorizare a cetaceelor din Marea Neagră, pe care organizația le efectuează constant în timpul anului, pentru conservarea biodiversității marine:

„Am hotărât ca în acest an să implicăm activ constănțenii și toți iubitorii de delfini în activitățile noastre de monitorizare terestră și acvatică, pentru că în acest fel pot înțelege mult mai bine ce facem. Monitorizările terestre și acvatice sunt o componentă importantă a ONG Mare Nostrum, dincolo de deplasările pe care le facem atunci când primim sesizări legate de cazurile de cetacee eșuate”, spune MARIAN PAIU, directorul executiv al organizației.


În ce constă concursul?

Iubitorii de delfini pot câștiga 2 locuri pe mare, alături de echipa ONG Mare Nostrum, un loc pe 1 august și unul pe 3 august, dacă se înscriu la concursul semnalizat pe contul de instagram ongmarenostrum. Concursul se desfășoară doar pe instagram, în perioada 20-27 iulie. Dacă vrei ca locul să fie al tău, ai de făcut 2 lucruri!

Follow pagina ongmarenostrum, pe #instagram

Care este programul din acest an pentru Ziua Delfinului?

Ziua Delfinului se va desfășura în perioada 1-5 august și va cuprinde mai multe activități, în care se poate implica și publicul ce vrea să afle mai multe informații despre cum se efectuează monitorizările acvatice și terestre ale delfinilor.

Luni – 1 August – ieșire pe mare –velierul Edith –  comandant Pădineanu Adrian

Marți – 2 August – ieșire pe teren – punct fix– zona Cazino Constanța. De asemenea, între orele 19:00-20:30, pe faleza Cazino Constanța- Zona statuia lui Eminescu, ONG Mare Nostrum va fi prezent cu un stand, scopul fiind de a informa turiștii și constănțenii cu privire la activitățile organizației, date esențiale despre delfini și modul în care se pot implica pentru a susține activitățile organizației.


Miercuri – 3 August – ieșire pe mare – Zona Mangalia –velierul Lindor – comandant Tudor Alexandru

Joi – 4 August – ieșire pe teren – punct fix, digul de Nord al portului Constanța

Vineri, 5 August, Ziua Delfinului va fi organizată la Vadu, evenimentul fiind susținut de Black Sea Oil and Gas.

În cadrul acestui eveniment, participanții vor primi informații esențiale legate de cetaceele din Marea Neagră, activitățile pe care ONG Mare Nostrum le organizează privind conservarea biodiversității, vor avea parte de diferite provocări cu premii și vor putea dona pentru a susține activitățile organizației. Sumele donate vor fi folosite integral pentre susținerea costurilor privind deplasările la cazurile de cetacee eșuate, precum și pentru reparația RIB-ului ONG Mare Nostrum(ambarcațiune de 4.5 m), care să faciliteze accesul acvatic la cazurile semnalate.

De ce Ziua Delfinului este importantă?

În doar jumătate de an, ONG Mare Nostrum a înregistrat 160 de delfini și marsuini eșuați de-a lungul litoralului românesc. Cel mai mare număr înregistrat în ultimii 20 de ani într-o perioadă atât de scurtă. ONG Mare Nostrum coordonează, fără întrerupere și în mod voluntar, rețeaua de observatori voluntari și raspunde apelurilor de urgență direcționate către numărul 0763 255 731 de 12 ani, înregistrând anual în medie  80-90 de exemplare eșuate pe plajele românești. 

Deși, în anii precedenți a mai fost înregistrat un număr mare anual, 2012 – 177 de exemplare și 2017 – 139 de exemplare, anul acesta doar în prima jumătate a anului am înregistrat un număr record de 160 de exemplare, unde 80 de exemplare au eșuat doar în luna iunie și 60 în mai, depășind cu mult media anuală și apropiindu-se de cel mai negru an, și anume 2012.

Din păcate, 63% din exemplare eșuate au fost în stare avansată de descompunere și nu s-a putut identifica cauza morții. Pentru restul exemplarelor (37%) au fost stabilite cauzele morții ca fiind naturale (15%) sau de natură antropică (22% – prinderi accidentale în plasele de pescuit). De asemenea, am înregistrat cele mai multe cetacee eșuate vii și anume 7 exemplare (3 delfini comuni și 4 marsuini dintre care 1 pui). Unii marsuini aveau semne de inaniție și probleme de orientare. Toate exemplarele s-au întors în mediul natural.

Evenimentul este înscris la EMDInMyCountry și figurează ca partener pe lista oficială a evenimentelor europene .

Evenimentul face parte din cadrul proiectului VADUrabil, finantat de Black Sea oil and Gas

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment de mediu pe faleza Cazino, Constanța - ,,Green Week Escape Net”

27 May 2024 401

Atlantida Grama SRL, care deține hotelul Zodiac, asigură servicii de cazare și masă pentru reprezentanții Animal Society (DOCUMENT)

23 May 2024 493

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 1147

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 986

Consiliul Județean Constanța are o nouă Comisie de Disciplină. Cine face parte din structură? (DOCUMENT)

10 Apr 2024 1723

În Tulcea „Balul Zâmbetelor Albastre”, la Casa Avramide, de Ziua Mondială a Conștientizării Autismului

06 Apr 2024 559

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 3104

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 1327

Ora pământului, marcată la Constanța

22 Mar 2024 1019

Ora Pământului, pe 23 martie 2024 în Parcul Arheologic Constanța. Organizatorii promit o seară plină de lumină și culoare

20 Mar 2024 1424

Imagini cu impact emoțional Un alt delfin mort, eșuat la malul mării, în Constanța (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 1029

Modificările, înscrise în Registrul Național ONG Asociația Școala „Wilhelm Moldovan“ din Constanța și-a schimbat sediul și componența consiliului director

08 Feb 2024 799

Zece combatanţi pro-Iran au fost ucişi în lovituri „probabil americane” în estul Siriei

30 Dec 2023 734

ONG Mare Nostrum Soluțiile implementate de tinerii din proiectul PROMIT, model pentru comunitățile din care fac parte

14 Dec 2023 691

Premierul Marcel Ciolacu - „Apreciem munca organizațiilor non-guvernamentale“

14 Dec 2023 638