Oraşul betoanelor Un bloc de zece etaje ar putea pune în pericol un imobil deja înclinat din Constanţa (galerie foto)

Pe principalele bulevarde ale municipiului Constanţa, orice spaţiu verde liber de construcţii este de vânzare. Blocuri de apartamente, hoteluri şi alte clădiri au fost ridicate prin „bunăvoinţa“ Primăriei, spre nemulţumirea constănţenilor. Astfel, un alt proiect imobiliar este pe cale să ia naştere la intersecţia dintre bulevardele IC Brătianu şi 1 Decembrie 1918. Şi nu unul oarecare, ci unul cu zece etaje.

Recent, agenţia imobiliară Grup Proprietăţi Perfecte a publicat anunţul de vânzare a unui teren situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, zona ICIL, chiar în faţa Liceului Teoretic „Ovidius“. Suprafaţa terenului este de 460 mp, acesta fiind vândut cu tot cu proiectul unui bloc de P+10 etaje. „Se vinde terenul plus proiect hotel/clădire de birouri sau rezidenţial. Coeficientul de utilizare a terenului (CUT) este 3 şi procentul de ocupare a terenului (POT) este 35%. Preţul este de 460.000 de euro, negociabil“, se arată în anunţ. Din acelaşi anunţ mai aflăm că structura de rezistenţă a viitorului imobil va fi din beton, cu o suprafaţă construită de 1.560 mp. Va avea 80 de încăperi şi 40 de grupuri sanitare. Reprezentanţii agenţiei imobiliare au precizat că potenţialul cumpărător are trei variante de ridicare a blocului. Noua construcţie va sufoca, practic, zona, ţinând cont de faptul că distanţele dintre cele trei imobile - noul bloc de zece etaje, blocul F 16 şi Liceul Teoretic „Ovidius“ - sunt extrem de mici. În plus, nu există teren liber pentru ca noul investitor sa poată amenaja locuri de parcare. Mai mult decât atât, despre blocul F 16 din zona ICIL locatarii săi susţin că este înclinat, drept pentru care clădirea a fost întărită cu spaţii comerciale, amenajate la parter.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

09 Oct, 2014 16:02

CONFORM ORDIN NR. 119 DIN 4 FEBRUARIE 2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata a populatiei EMITENT:MINISTERUL SANATATII PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 127 DIN 21 FEBRUARIE 2014 CAPITOLUL I Norme de igiena referitoare la zonele de locuit Art. 3. - (1) Amplasarea cladirilor destinate locuintelor trebuie sa asigure însorirea acestora pe o durata de minimum 1 1/2 ore la solstitiul de iarna, a încaperilor de locuit din cladire si din locuintele învecinate. (2) În cazul în care proiectul de amplasare a cladirilor evidentiaza ca distanta dintre cladirile învecinate este mai mica sau cel putin egala cu înaltimea cladirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire,care sa confirme respectarea prevederii de la alin. (1). CONFORM NORMATIVULUI PRIVIND PROIECTAREA CLADIRILOR DE LOCUINTE NP 057- 02 Anexa 3.4.(D) Insorirea Condiţia tehnică privind însorirea se referă la criteriile de pătrundere directă a razelor solare îninteriorul clădirii.O locuinţă trebuie astfel amplasată şi orientată încât, cel puţin una din camerele de locuit(dormitor sau cameră de zi) să primească radiaţia solară directă, un anumit număr de ore pe zi, subanumite unghiuri minime, pe toată perioada anului. Criterii şi niveluri de performanţă cu privire la: 1. Asigurarea condiţiilor de însoleiere 1.1. durata de însorire pentru cel puţin una din încăperile de locuit, întro zi de referinţă(21 februarie, sau 21 octombrie) trebuie să fie de:• cel puţin 2 ore 1.2. unghiul de incidenţă în plan vertical al razelor solare directe,în ziua de referinţă(21 februarie sau 21 octombrie), trebuie să fie:•min. 6°.3.4.(D). 1.3. unghiul de incidenţă în plan orizontal al razelor solare directe, în ziua de referinţă (21 februarie sau 21 octombrie), trebuie să fie:•min. 20°: Concluzii daca se doreste bloc de locuinte: 1-Latura de pe I.C.Bratianu(latura nordica) nu poate gazdui camere de locuit. 2-latura sudica dinspre blocul de locuinte nu are distanta pana la blocul invecinat mai mare decat inaltimea blocului propus deci necesita studiu de insorire. Conform studiului de insorire latura sudica nu primeste lumina din cauza blocului existent deci nu poate gazdui camere de locuit. Concluzii daca se doreste bloc de birouri: Pentru insertia de functiuni noi, diferite de cele existente in zona este necesar acordul notarial al vecinilor. Case closed. Locatarii trebuie sa faca o no

Tudor-revin

09 Oct, 2014 14:21

Daca observati,majoritatea terenurilor jefuite raman neingradite ca sa nu atraga atentia,pentru a evita revoltele spontane,sau pentru a nu da timp actionarii in instanta.Imprejmuirea se face cu cateva zile inaite de a incepe lucrarea cand ne trezim in fata faptului implinit.Se actioneaza miseleste.Vezi Doamne,toate autorizatiile au fost date.Un jurnalist de la dvs,sau cineva care stie sa bata la usi ar trebui sa verifice in arhive toate terenurile jefuite si sa intocmeasca o harta completa cu pozitia lor.Cred ca ne vom pune mana in cap.OCPI Constanta,sigur are o harta la zi.

yigru zeltil

09 Oct, 2014 13:23

Concluzia: nu ne mai rămâne decât să ridicăm blocuri pe sensurile giratorii! Pentru rechinii de pe piața imobiliară a minorității noastre liliputane ar fi o adevărată mană cerească! Să vedem însă dacă va protesta Gulliver...

Tudor

09 Oct, 2014 11:57

Povestea cu terenul asta este ceva mai veche.In urma cu 3-4 ani(inaite de alegerile 2012),treceam intamplator pe acolo.Cativa muncitori sapau pentru o conducta sparta(probabil RADET) aflata pe terenul domnului "proprietar".Proprietarul era foarte suparat ca muncitorii au indraznit sa-i sape in "gradina".Zona aia este intesata cu conducte de utilitate publica.Nu dau doi bani.Pretul unui teren de 460mp se vinde cu 460.000 euro(chipurile are proiect)-JAF MUNICIPAL.Astia sunt investitorii pomeniti de Maz.Problema este alta.Proprietarul si-a pierdut rabdarea(are 3-4 ani).Avand in vedere ca viitorul este cam nesigur(arestari,DNA,etc),omul s-a gandit sa incaseze banii si sa spele putina cat mai repede.Pagubitul va fi cel care cumpara acest teren-SAH MAT.Urmariti retrocedarile din Parcul Garii.Dupa cum au inceput,probabil ca acolo va fi un minicartier,cu fantana cinetica in centru.La strada langa semafor este amplasata biserica,in spatele ei pe latura BCR este deja o proprietate ingradita si pe latura blocului turn o alta proprietate cu o vechime de 10 ani(pentru prosti este veceu public).Urmeaza "retrocedarile pe latuta Ferdinand si latura Burada.In urmatoarele mandate de primar,va dispare si acest parc.Intrebati-l pe Mazare daca in campania electorala a pomenit ceva de jaful spatiilor verzi.Ma indoiesc.Votati Victor Ponta ,presedintele care ne linisteste pe toti.

fara nume

09 Oct, 2014 10:30

Un proiect neinspirat, similar "de bun" cu cel din statia de autobuz de pe Bd. Mamaia, la intrarea in statiunea Mamaia, 100-200m dupa statia OMV.

Articole asemanatoare

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 781

Se lucrează pe strada Cuza Vodă din Constanța. Imagini cu stadiul lucrărilor (FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 820

Black Sea Estate SRL vrea să edifice un incubator de afaceri pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța

13 Mar 2024 768

Ce va lua locul fostului Peco Mol din zona Intim din Constanța? (FOTO)

09 Mar 2024 15056

Este oficial Un nou magazin Dedeman va fi construit în Constanța! S-a emis autorizația de construire

22 Feb 2024 4901

Un nou șantier pe Bulevardul I.C. Brătianu din Constanța. Proiect de 7,3 milioane de euro pentru reabilitare rețele termice

31 Jan 2024 1044

Accident cu mai multe victime la Cora Brătianu! Mâine începe procesul (FOTO+VIDEO)

07 Jan 2024 1623

Accidentul mortal de la ieșire din Constanța, surprins de camerele de supraveghere (FOTO+VIDEO)

12 Dec 2023 11476

Oficial de la IPJ Constanța, detalii de ultim moment despre accidentul mortal de la ieșire Constanța (VIDEO)

12 Dec 2023 1699

CTBus Liniile 100, 100 C, 2-43, 5-40, 43M, 43C și 101, deviate

01 Dec 2023 4110

Atenție, șoferi! Trafic restricționat în Constanța. Iată în ce zone (FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 2621

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 857

Știri Constanța azi ​Atenție, șoferi! Trafic aproape blocat la intersecția bulevardului 1 Decembrie cu I. C. Brătianu din direcția Casa de Cultură (FOTO+VIDEO)

13 Nov 2023 2955

Bărbat cu comportament suspect depistat pe bulevardul IC Brătianu din Constanța. Ce au constatat polițiștii

11 Nov 2023 868

Vin sărbătorile, la Constanța! Se montează iluminatul festiv (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Nov 2023 1469