Organizatiile, posibile paravane pentru rularea unor fonduri

Noua initiativa legislativa "finantarea partidelor politice de catre asociatii si fundatii" face referire la posibilitatea organizatiilor neguvernamentale de a finanta partidele politice si campaniile electorale, "toate acestea intamplandu-se fara a se tine cont de un principiu elementar si anume de a consulta in procesul de elaborare a cadrului legislativ pe cei pe care noile reglementari ii afecteaza", se specifica, intr-un comunicat, trimis de Grupul pentru Implementare a Rezolutiilor Forumului Judetean al Organizatiilor Neguvernamentale - GIR Constanta.GIR dezaproba modul in care reprezentantii proprii "consulta" societatea civila si avertizeaza asupra pericolului ca organizatiile sa devina paravane pentru rularea unor fonduri. Tinand cont de faptul ca baza organizatiilor neguvernamentale este voluntariatul si ca majoritatea nu detin sedii, iar parteneriatul cu administratia publica este anevoios sau inexistent, posibilitatea de a atrage resurse financiare de la organizatiile neguvernamentale pentru partidele politice pleaca de la o estimare eronata asupra potentialului financiar al acestora. La nivel national, a fost lansata o campanie impotriva finantarii partidelor politice si a campaniei electorale, la care au aderat, pana in prezent, 150 de organizatii neguvernamentale. In momentul de fata, legea se afla la Comisia de Mediere a Parlamentului. Membrii GIR Constanta declara ca se alatura acestei campanii si, totodata, fac un apel de aderare catre toate ONG-urile constantene pentru ca imaginea publica si credibilitatea atat a partidelor cat si a organizatiilor neguvernamentale sa nu fie afectata.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice. Cât plătește Primăria Tulcea pentru achiziția scenei pentru evenimentele de promovare a potențialului zonei? (DOCUMENTE)

04 Aug 2023 2141

Comunicat de presă Finalizare proiect „Valorificarea potențialului balnear și turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”

09 Jul 2023 908

Comunicat de presă Finalizare proiect „Valorificarea potențialului balnear și turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”

08 Jul 2023 1087

Comunicat de presă Finalizare proiect „Valorificarea potențialului balnear și turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”

07 Jul 2023 997

#citeșteDobrogea Unele aspecte referitoare la portul Constanța în perioada interbelică

11 Jan 2023 1646

DSVSA Tulcea își cumpără șalupă. Cine o furnizează și care este valoarea contractului (DOCUMENT)

17 Dec 2021 2910

Contract semnat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Ce servicii vor fi furnizate

24 Jun 2021 2772

O firmă din Ilfov reeditează materialele de promovare turistică pentru Consiliul Judetean Constanța (documente)

30 Jul 2020 3266

#ConstantaEsteBine „Umbra instinctelor - sediul forței vitale”, în viziunea dr. Sorina Soescu

06 Apr 2020 2290

Anunț de presă Finalizarea proiectului „Valorificarea potențialului balnear și turistic al lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare, strada lacului, oraș Techirghiol”

23 Jan 2020 2532

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără materiale pentru promovarea turismului autohton

15 Sep 2018 1782