Orphaned Land, Subterranean Masquerade și Riot Monk vor urca pe scena Maximum Rock Festival 2020

După DEVIN TOWNSEND, KATATONIA și THERION, alte 3 formații își confirmă oficial prezența la MAXIMUM ROCK FESTIVAL # 8, eveniment ce va avea loc în perioada 13-14 iunie 2020 la Arenele Romane (Open Air) din București. Este vorba despre ORPHANED LAND și SUBTERRANEAN MASQUERADE din Israel și RIOT MONK din România.

Orphaned Land e o forță de neoprit. Formată în Israel în 1991, acești autoproclamați artizani ai metalului oriental au petrecut ultimii 26 de ani împrăștiind mesaje pozitive cu muzica lor.

Cu 5 albume de studio la activ, trupa israeliană Subterranean Masquerade a mai cântat în Cluj-Napoca în primăvara lui 2018, în deschiderea concertului Orphaned Land. Imaginat ca un amestec de rock progresiv, doom metal și rockul psihedelic al anilor ’70, proiectul lor muzical și-a propus să dilueze granițele dintre genuri și să realizeze combinații care, la prima vedere, ar părea cel puțin improbabile. Inspirați de Pink Floyd și de Iron Butterfly, israelienii au colaborat cu membri ai trupelor Agalloch, Tristania, și Orphaned Land, iar în toamna anului 2016 au pus în scenă un spectacol deosebit în cadrul ProgPower Europe. Subterranean Masquerade a participat de asemenea la un mini-turneu alături de Votum (Polonia) și Chaos Divine (Australia), încântând un public numeros din Germania, Olanda, Franța, Danemarca și Marea Britanie.

O formație tânără și plină de energie, Riot Monk s-a format în 2014 la Baia-Mare, și, asemenea unei beri de calitate, a stat la maturat până a fost pregătită să vadă lumina rampei. În 2016, când au ieșit pe piață cu primul album, publicul a apreciat stilul lor fresh, sound-ul lor aparte, după care îi putem distinge în oceanul metalului alternativ.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baniciu, Bittman, Ţapinarii şi mulţi alţii, la FOLKFest Remember Costineşti. Plus expoziţii, concursuri de epigrame şi mese rotunde

12 Aug 2017 2828

Se anunţă un concert incendiar Rezident Ex vine la Constanţa

15 Mar 2015 1921