P.T.F. Ostrov și P.T.F. Negru Vodă, judeţul Constanţa, operaționale Poliţiştii de frontieră lucrează la capacitate maximă în perioada sezonului estival

  • Echipaje comune formate din polițiști de frontieră, jandarmi şi poliţişti desfăşoară acţiuni pentru asigurarea segmentului de ordine şi siguranţă publică în zona de frontieră.
  • Se menţin măsurile dispuse pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, prin realizarea unui control riguros la trecerea frontierei.
Suntem în plin sezon estival şi mulţi cetăţeni români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării sau să se întoarcă acasă pentru a petrece împreună cu familia, motiv pentru care, în perioada următoare, se prefigurează o creștere a numărului de persoane și mijloace de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria.

În acest an, particularitatea sezonului estival o reprezintă măsurile dispuse la nivel naţional pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, care au impus adaptarea misiunilor proprii, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de competenţă prin gestionarea situaţiei operative.

Se menţin măsurile dispuse pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, prin realizarea unui control riguros la trecerea frontierei, precum şi prin prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competentă, după cum urmează:
  • suplimentarea personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul de frontieră, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră acţionează zilnic la nivelul întregii ţări, fiind prezenţi atât în punctele de trecere a frontierei cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră;
  • folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora și, în funcție de valorile de trafic, se vor crea fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz;
  • echipaje comune formate din polițiști de frontieră, jandarmi şi poliţişti desfăşoară acţiuni pentru asigurarea segmentului de ordine şi siguranţă publică în zona de frontieră;
  • reprezentanţii Poliției de Frontieră Română menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor masuri comune pentru fluidizarea traficului la granițele României.
Recomandări:

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional, care sunt operaţionale şi funcţionează în regim permanent, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

La graniţa cu Ungaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei - 10 în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct şi unul pentru lucrătorii transfrontalieri, astfel:

P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare
P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
P.T.F. Borş – judeţul Bihor
P.T.F. Vărșand – judeţul Arad
P.T.F. Turnu – judeţul Arad

P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad
P.T.F. Salonta – judeţul Bihor

P.T.F. Cenad – judeţul Timiş,
P.T.F. Săcuieni - judeţul Bihor (pentru lucrătorii transfrontalieri)


La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:

P.T.F. Giurgiu – judeţul Giurgiu
P.T.F. Vama Veche – judeţul Constanţa
P.T.F. Ostrov – judeţul Constanţa
P.T.F. Negru Vodă – judeţul Constanţa
P.T.F. Calafat – judeţul Dolj
P.T.F. Turnu Măgurele – judeţul Teleorman
P.T.F. Zimnicea – judeţul Teleorman
P.T.F. Călăraşi – judeţul Călăraşi
P.T.F. Bechet – judeţul Dolj (doar pentru transportul de marfă)


În această perioadă, la frontiera cu Bulgaria,  autoritățile statului vecin, pe lângă controlul specific de frontieră, mai verifică şi dacă șoferii au achitat amenzile rutiere aplicate pe teritoriul R Bulgaria, fapt ce duce la creşterea timpilor de aşteptare independent de activităţile poliţiştilor de frontieră români.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

De asemenea, se menţine în continuare măsura interzicerii intrării pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini din state Non-UE, respectiv care nu aparţin spațiului Economic European şi Confederației Elvețiene, precum şi apatrizilor, cu excepţiile prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Recomandări călătorie minori

Având în vedere faptul că, în perioada vacanţei de vară, mulţi copii călătoresc în afara graniţelor ţării, precum şi faptul că se întâlnesc situaţii în care minorilor li se întrerupe călătoria ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale, recomandăm părinţilor ca înainte de plecare să consulte care sunt condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate. Acestea se regăsesc pe site-ul instituţiei la: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html

Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor, pe litoralul Mării Negre şi în Delta Dunării

În Delta Dunării şi la Marea Neagră, Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, acţionează permanent pentru supravegherea şi controlul frontierei maritime şi fluviale, dar şi pentru combaterea migraţiei ilegale, contrabandei, exploatării ilegale a resurselor minerale şi biologice şi poluării deliberate a mediului acvatic.

În acelaşi timp, se acordă atenţie deosebită controlului navelor şi al ambarcaţiunilor, căutării şi salvării vieţilor omeneşti pe mare (misiuni de tip "search and rescue"), protecţiei obiectivelor aflate în zona de competenţă, respectării normelor privind ordinea şi siguranţa navigaţiei în zona de competenţă etc.

De asemenea, atragem  atenţia  persoanelor  care-şi  vor  petrece concediul pe litoral să nu se aventureze la distanţă mare de ţărm şi să nu utilizeze ambarcaţii neadecvate pentru navigaţie, în special când vremea este nefavorabilă. În situaţii de urgenţă pe mare, recomandăm cetăţenilor să solicite sprijinul autorităţilor, apelând numărul de urgenţă „112”, a transmis Poliția de Frontieră.


Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 637

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 537

CSM Constanța, parcurs continental de senzație! Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“ (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 962

Farul Constanța, partidă cu FC Botoșani, decisivă pentru accederea în play-off Ionuț Vînă - „E un meci cât un sezon“ (VIDEO)

06 Mar 2024 1343

Handbal Un nou meci cu Füchse Berlin. CSM Constanța, ultima reprezentație din actualul sezon al EHF European League

05 Mar 2024 699

Fotbal Echipa feminină de la Farul Constanța s-a calificat în turneul play-off din Superligă (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Mar 2024 1147

CSM Constanța Baschet Campioana U-BT Cluj-Napoca și-a confirmat statutul de favorită în meciul de pe litoral (GALERIE FOTO)

03 Mar 2024 755

CSM Constanța Handbal George Buricea - „Echipa aceasta și-a făcut datoria în Europa cu vârf și îndesat“ (GALERIE FOTO)

01 Mar 2024 1016

Editorial Toți pentru unul și unul pentru toți! Când o mână ajută pe alta, victoriile vin

28 Feb 2024 904

Meci important la Sala Sporturilor din Constanța! Sunt anunțate restricții

26 Feb 2024 580

Micii voleibaliști de la CSM Constanța, două victorii din trei meciuri la turneul de la Tulcea (GALERIE FOTO + VIDEO)

25 Feb 2024 1063

Baschet feminin Succes clar a CSM Constanța împotriva Rapidului. Victoria cu numărul 13 în acest sezon (GALERIE FOTO)

25 Feb 2024 577

Handbal CSM Constanța, victorie clară cu CSM Vaslui. Urmează meciul cu Füchse Berlin, deținătoarea trofeului în EHF European League! (GALERIE FOTO)

09 Feb 2024 1000

Baschet Jaylon Scott, noul jucător al CSM Constanța

07 Feb 2024 646

Imaginea zilei Semnele unui nou început. Primii ghiocei au apărut la Constanța (FOTO)

06 Feb 2024 1035