„Pacienţii, vinovaţi pentru orice culpă medicală“ Deputatul Florin Gheorghe, acuzaţii la adresa sistemului sanitar din Constanţa

În urmă cu câteva zile, soţii Brînzan, din Constanţa, acuzau un medic primar pediatru că ar fi refuzat să le consulte copilul de şase ani, precizând totodată că doctorul ar fi adus injurii la adresa colegilor din sistemul privat de sănătate. Soţii Brînzan sunt revoltaţi şi vor ca medicul despre care susţin că le-a tratat cu indiferenţă copilul bolnav să fie tras la răspundere.

Despre acest caz puteţi citi mai multe pe ZIUA de Constanţa:

Acuzaţii grave: Părinţii copilului purtat între Spitalul Judeţean Constanţa şi o unitate privată, decişi să meargă până la capăt (documente)

Ca o reacţie la ceea ce au relatat părinţii micuţului despre experienţa trăită în Spitalul Judeţean Constanţa, deputatul Florin Gheorghe a trimis un comunicat de presă prin care îşi exprimă revolta faţă de cele petrecute. „Cârdăşia de la Spitalul Judeţean, DSP Constanţa şi Corpul de control al Ministerului Sănătăţii pune în pericol viaţa pacienţilor minori“, e de părere deputatul UNPR Florin Gheorghe, care a precizat că se va adresa, din nou, prin intermediul unei interpelări, ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pentru a-i sesiza neregulile pe care le identifică în sistemul public de sănătate din Constanţa.

Florin Gheorghe - „Pacienţii sunt primiţi şi trataţi cu dispreţ“

„Cazul Brînzan nu este nici primul şi nici singurul din Constanţa în care micuţii sunt certaţi în miezul nopţii, la uşa unităţii de primiri urgenţe, pentru că au îndrăznit să se îmbolnăvească, şi sunt lăsaţi să aştepte fără a fi investigaţi, deşi sunt urgenţe reale. La fel de mult m-a revoltat atitudinea managerului unităţii spitaliceşti, Dănuţ Căpăţînă, care, înainte de a se interesa măcar despre cum a fost investigat şi tratat copilul soţilor Brînzan, a sărit opărit în apărarea medicului. Nu a verificat respectarea procedurilor, nu a verificat dacă medicul a respectat măcar regulile umane ale bunului simţ. La Constanţa, ştim cu toţii că domnul Căpăţînă n-are nicio preocupare faţă de calitatea serviciilor, de modul în care sunt primiţi şi trataţi copiii, pentru că are spatele asigurat.

Este şi normal, atâta vreme cât este prieten la cataramă cu şeful Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, care are tradiţie în a găsi pacienţii vinovaţi pentru orice culpă medicală. Pe aceeaşi pernă moale doarme şi şefa de la DSP Constanţa, doamna Schipor, pusă cu grijă în această funcţie, doar ca să-i ţină locul cald aceluiaşi fiu rătăcitor, şeful Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, Costel Dina (n.r. Constantin Dina). Nu cred că mai miră pe nimeni faptul că DSP Constanţa nu s-a deranjat aproape niciodată să facă un control riguros la Spitalul Judeţean Constanţa, nici faptul că pacienţii sunt primiţi şi trataţi cu dispreţ în unităţile medicale din Constanţa. De aceea, o să-i solicit domnului Bănicioiu să se implice personal şi direct în problemele grave pe care le are sistemul de servicii de sănătate din Constanţa, şi nu prin intermediul Corpului de control, priceput la «albirea» tuturor cazurilor de prost management sau de culpe medicale vădite”, arată deputatul Florin Gheorghe într-un comunicat remis redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa.

Constantin Dina - „Nu vorbesc acum în calitate de șef al Corpului de control“

Ca răspuns la acuzaţiile parlamentarului constănţean prezentate mai sus, șeful Corpului de control din cadrul Ministerului Sănătății, Constantin Dina, a declarat, pentru ZIUA de Constanța: „Nu comentez în niciun fel. Îl vom da în judecată pe domnul deputat. Asta însă din poziția DSP Constanța, nu vorbesc acum în calitate de șef al Corpului de control“, a explicat Dina, cel care a condus, vreme de câțiva ani, Direcția de Sănătate Publică.

Şi actualul şef al DSP Constanţa, Cristina Schipor, a ţinut să facă unele precizări cu privire la declaraţiile deputatului de Constanţa: „La Spitalul Clinic  Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei», de la începutul anului 2015 până în prezent, s-au efectuat un număr de opt controale şi s-au aplicat două sancţiuni, în valoare de 10.000 de lei. În luna februarie, s-a efectuat o verificare a planului de conformare a autorizaţiei pe 2014. În perioada 4.03.2015 - 16.04.2015, o comisie din cadrul Compartimentului de Supraveghere, Epidemiologie şi Control a efectuat evaluarea condiţiilor igienico-sanitare, în vederea eliberării vizei anuale. DSP dă curs tuturor reclamaţiilor depuse la sediu sau prin email“.
 
Nu în ultimul rând, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Dănuț Căpățînă, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că a primit o reclamație redactată de parlamentarul Florin Gheorghe: „Am primit și noi o reclamație scrisă din partea domnului deputat și o să facem anchetă și o să îi răspundem domnului deputat. Și atunci o să vadă toată lumea, chiar și cei care încearcă acum să arunce cu noroi în noi, cum stau lucrurile“, a declarat Căpățînă, contactat telefonic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Alexandra

30 May, 2015 11:25

Deputat adormit da lectii unora care chiar au facut ceva pentru sistemul sanitar de la noi. Unul care sta pe banii nostri in parlament si nu face nimic pentru Constanta, se plimba dintr-un partid in altul ai atat.

Articole asemanatoare

Judecătorii anunță azi dacă Nordis Management SRL intră sau nu în insolvență! Numărul creditorilor a crescut la 24

15 Oct 2023 1685

Nordis Management SRL ar putea intra în insolvență! Tribunalul București a rămas în pronunțare

09 Oct 2023 1439

Peste 20 de creditori Zi decisivă pentru Nordis Management SRL! Tribunalul București analizează cererea de intrare în insolvență!

08 Oct 2023 6217

Soția unui fost polician constănțean, decizii importante în firma pe care o controlează

15 Feb 2022 3045

Interviu live Direcțiile de acțiune ale noului director. Florin Gheorghe - „Mulți chiriași ai RAEDPP, inclusiv locatari din blocurile ANL, ocupă imoral aceste locuințe. Vom modifica criteriile!“ (video)

02 Mar 2019 8420

Noul director al RAEDPP a pus gând rău afacerilor Pomacost pe bani publici - „Vom avea propria noastră seră“

19 Feb 2019 5598

Planul lui Decebal Făgădău Florin Gheorghe desemnat director al RAEDPP

18 Feb 2019 4856

CLM a votat. Oameni politici şi foşti jurnalişti, în Consiliul de Administraţie al RAEDPP (galerie foto)

28 Sep 2018 2911

Florin Gheorghe - „Susţin înnoirea clasei politice, la fel cum susţin că un parlamentar performant nu trebuie înlăturat doar de dragul creşterii în sondaje”

29 Nov 2016 3966

Concursul pentru directori de şcoli, subiect de interpelare. Un deputat de Constanţa îi sugerează ministrului să dispună verificări în teritoriu (document)

03 Oct 2016 4271

Un deputat PSD vrea să combată obezitatea în rândul tinerilor. Află cum!

20 Sep 2016 2087

Traseismul, boală grea! Un deputat UNPR a trecut la PSD, la Constanța!

02 Apr 2016 2021

Comunicat de presa deputat Florin GHEORGHE - 1 aprilie 2016

01 Apr 2016 1727

Comunicat de presa deputat Florin GHEORGHE - 16 martie 2016

16 Mar 2016 1845

Toamna, sursă de inspiraţie și nu prea pentru parlamentari Cât au muncit deputații de Constanța

31 Dec 2015 3082