Pădurea Comorova devine Parcul Municipal Carol I Mangalia. Investiția va fi de 40 milioane de lei

 • Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța a dat undă verde pentru proiectul înființării Parcului Municipal Carol I din Mangalia
 
Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul inițiat de Primăria municipiului Mangalia, cu privirea înființării Parcului Municipal Carol I.
 
Nu este necesara efectuarea evaluării impactului asupra mediului”, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: Parc Municipal Carol I (amenajare pădurea Comorova)”, amplasat în Judetul Constanta, Municipiul Mangalia.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanta din Municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 
Parcul Municipal Carol I este gândit ca un întreg, dar acesta va fi împărțit în două zone care nu vor comunica între ele. Calea ferată desparte situl propus spre amenajare în două zone ce nu au posibiltiata de a comunica printr-un sistem de alei. Zona 1 și Zna 2 vor păstra același stil, același tip de mobilier.
 
Zona 1 prevede o alee principală de dimensiuni mai mari ce poate servi și ca alee carosabilă pentru a ajunge la tabără, canton, pentru colectarea deșeurilor sau pentru situații de urgență. Zonele principale care se vor regăsi în zona 1 sunt:
 • Loc de joacă pentru copii 2
 • Loc de joacă pentru copii 3
 • Elemente de răchită
 • Parcare 1
 • Parcare 2
 • Amfiteatru
 • Spațiu pentru picnic
 • Piațetă cu o arcadă decorativă din bușteni
 • Zonă pentru relaxare (șezlonguri, hamace, mese cu scaun, foișoare, leagăne hexagonale, turn de observație)
 
Zona 2 prevede două alei principale de dimensiuni mai mari ce pot servi și ca alee carosabilă pentru deșeuri sau situații de urgență. Zonele principale sunt:
 • Loc de joacă pentru copii 1
 • Piațetă cu mese și foișoare
 • Zonă pentru relaxare
 • Elemente de răchită
Construcția tuturor zonelor, a sistemului de alei, a sistemului de iluminat, a toaletelor se va face de la zero.
 
În stațiunea Neptun s-au reabilitat multe hoteluri care au atras un număr mare de turiști. Primăria Mangalia a hotărât construirea Parcului Municipal Carol 1 din acest motiv. Suprafața totală  este de 201 hectare, iar valoarea totală a investiției, cu tot cu TVA, este de 41.037.674,51 lei.
 
Proiectul depus de municipalitatea din Mangalia pentru înființarea parcului poate fi consultat în secțiunea „Documente”.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorul USR Remus Negoi cere oprirea defrişării Pădurii Comorova din judeţul Constanţa

05 Mar 2021 2605

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)

15 May 2020 3865

Ordinea.ro 1.700 de stejari și frasini din Pădurea Comorova, tăiați cu avizul Primăriei Mangalia și al Gărzii Forestiere

22 Apr 2019 1735

Incendiu la corturi în pădurea Comorova

21 May 2013 1538

Pădurea Comorova a luat foc

10 May 2012 1541