Paloma Petrescu și Rodica Șerbănescu, propuse de PSD cetățeni de onoare ai județului Constanța!


Consilieri județeni vor aproba săptămâna viitoare conferirea titlului de cetățean de onoare al județului Constanța pentru Paloma Petrescu, fost inspector școlar județean și membru al Partidului Democrat și pentru fostul director al Radio Constanța, Rodica Șerbănescu.

Inițiativa aparține consilierului județean PSD, Adriana Gheorghe.

Paloma Petrescu a candidat pentru parlamentul României din partea PDL. În 2008 a candidat pentru funcția de deputat,Colegiul 8, din partea PDL. 

Aceasta este în prezent asistent team leader în cadrul programului ROSE. 

Proiectul ROSE face parte din Programul Național al MEN „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” și contribuie la strategia MEN de reducere a părăsirii timpurii a școlii în învățământul primar și secundar, la creșterea participării la activități de învățare pe tot parcursul vieții și la îmbunătățirea oportunităților în învățământul terțiar pentru populația României. Aceste eforturi vor fi susținute financiar, în mod complementar, și din fondurile Uniunii Europene aprobate pentru perioada 2014-2020. 

Un exemplu de bune practici din județul Constanța, s-a aflat de la prof. Paloma Petrescu, și îl constituie Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie, care derulează o mulțime de activități în cadrul proiectului ROSE.

„Acest gen de întâlnire urmează să aibă loc în toate județele din țară cu scopul de a aduna laolaltă echipele de proiect din liceele care beneficiază de grant, pentru a exersa mai întâi schimbul de bune practici. Oamenii au venit aici în echipă, de la fiecare liceu a venit coordonatorul de grant, responsabilul pentru activitățile educaționale, în speță activitățile remediale și extracurriculare, contabilul și expertul achiziții.

Vrem să aflăm ce probleme întâmpină, pentru că există la nivel național 211 acorduri de grant care nu au solicitat încă nicio tranșă de finanțare. Au primit avansul după semnarea acordului de grant și încă nu au cheltuit 70% din acest avans pentru a solicita o nouă tranșă de finanțare. Ceea ce înseamnă că există niște probleme, cel mai probabil datorită faptului că în școli nu există experți achiziții, iar experiența pe care ei o au este destul de redusă. Pot contracta expert pe achiziții, dar presupunem că nu au avut suficient curaj să o facă”, a declarat prof. Paloma Petrescu.

 

Citește și: 


Despre Proiectul ROSE „Nu este un program-umbrelă pentru toată școala, ci se adresează nevoilor specifice, de promovare a Bacalaureatului“ (galerie foto)

 Statutul de autoritate publică, în opinia profesorilor constănţeni „Nu-l putem face pe profesor funcţionar public. Doar dacă vrem să renunţăm la competenţele lui profesionale, pedagogice“

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Despre Proiectul ROSE „Nu este un program-umbrelă pentru toată școala, ci se adresează nevoilor specifice, de promovare a Bacalaureatului“ (galerie foto)

19 Oct 2019 2140

Statutul de autoritate publică, în opinia profesorilor constănţeni „Nu-l putem face pe profesor funcţionar public. Doar dacă vrem să renunţăm la competenţele lui profesionale, pedagogice“

11 Oct 2019 3200

De vorbă cu profesor Paloma Petrescu, despre „România Educată” „După o consultare de patru ani, lansezi o altă consultare largă... mie mi se pare că nu ajungem nicăieri”

08 Dec 2018 3165

Dezbatere publică pe tema educaţiei... durabile. Puncte tari şi puncte slabe

23 May 2018 1150

Ce semnificaţie are 8 Martie pentru Paloma Petrescu?

08 Mar 2012 3647

Iată dovada că Aliss Andreescu a fost membru PSD! (document)

07 Sep 2011 5923

Are dreptate Paloma PetrescuVezi ce medii au obţinut elevii din zona rurală a judeţului

08 Jul 2011 3862

Cei mai săraci elevi au avut cea mai mare rată de promovabilitate Paloma Petrescu - "Ei învaţă cu seriozitate. Este şansa lor de a pleca de unde sunt”

07 Jul 2011 899

Paloma Petrescu îşi serbează ziua de naştere

08 Mar 2011 2578