Panică într-un liceu Zeci de elevi la spital, după ce s-a făcut o dezinsecție. Ce spune Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății s-a sesizat și a dispus un control mixt de urgență, după ce la unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Arad s-au prezentat cu mijloace proprii, 20 copii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, de la Liceul German cu erupții la nivelul feței, grețuri și vărsături.

Se suspicionează faptul că în sălile de curs unde aceștia învață, vineri, 10 ianuarie 2020 au fost efectuate proceduri de Dezinfecție, Desinsecție și Deratizare (DDD) și este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanțe chimice, care să le fi produs această simptomatologie.

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a deplasat la unitatea școlară și a cerut de la ISU ARAD, autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs. O altă echipă a DSP Arad formată din epidemiologi s-a deplasat la UPU a spitalului județean pentru a verifica împreună cu personalul medical simptomatologia celor 18 copii.

De asemenea, reprezentanți ai DSP Arad și Poliția caută firma care a efectuat operațiunile DDD. Se pare că aceasta are sediul social la Hunedoara.

La acest moment, starea de sănătate a celor 18 copii este bună. Aceștia au rămas sub supraveghere, fără a necesita internare.

”Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timișoara o astfel de situație să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operațiuni de deratizare, dezinfecție și desinsecție, dar se pare că la Arad, nimeni nu și-a făcut treaba.

Iată cum, 20 copii au ajuns la UPU cu iritații faciale și oculare pentru că, în continuare, operațiunile DDD se fac după ureche. Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar și a Inspecției Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum fimele care folosesc biocide au fost controlate.

Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovați care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiți să schimbăm radical legislația” a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz halucinant la un liceu din București. Trei elevi au încins un grătar în timpul orelor de curs

19 Apr 2024 547

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1633

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 478

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 476

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 556

Bărbat depistat de jandarmi in timp ce aborda eleve pentru videochat în parcarea unui liceu

09 Apr 2024 1020

Propunere pentru a reduce violența în scoli Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

08 Apr 2024 697

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

07 Apr 2024 1134

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 380

Constanța. Minorii acuzați că ar fi agresat sexual o copilă în curtea unui liceu, internați într-un centru educativ

26 Mar 2024 746

Justiție Constanța Se cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul fostului profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime

17 Mar 2024 450

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevi, cadre didactice și părinți

14 Mar 2024 489

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 616

Primăria Ovidiu lansează licitația pentru creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” (DOCUMENT)

09 Mar 2024 687

Proiectul ,,Extindere și dotare Liceul Tehnologic Crucea” se apropie de final

06 Mar 2024 423