Parchetul General a deschis dosar penal pentru act sexual cu un minor și viol pe numele unui parlamentar

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și JustițieBiroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a precizat ieri că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României.

Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane.

„Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. Precizăm că activitățile desfășurate în dosar nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au precizat reprezentanții PICCJ. 

Sâmbătă seara, în spaţiul public au apărut imagini în care deputatul Aurel Bălăşoiu apărea dezbrăcat alături de un tânăr, despre care s-a vehiculat în mediul politic că ar fi minor, conform Agepres.ro

În aceeaşi zi, PSD a anunţat că îl exclude pe Aurel Bălăşoiu din partid şi l-a îndemnat pe acesta să îşi dea demisia din funcţia de deputat.

"În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunităţii parlamentare. PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnităţii umane şi a moralei creştine", se arăta într-o postare pe pagina de Facebook a formaţiunii politice.


Ulterior, Aurel Bălăşoiu a negat că el ar fi cel din imagini şi a spus că nu va demisiona din Parlament.

Aurel Bălăşoiu este la primul mandat de parlamentar, fiind ales pe listele PSD în judeţul Argeş. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi Facultatea de Teologie la Universitatea Piteşti.

Bălăşoiu s-a născut în comuna Rogiu, judeţul Argeş, unde a ocupat pe rând funcţiile de contabil, secretar al consiliului local şi primar (2004-2020), conform Agepres.ro

Pe de altă parte, procurorii verifică dacă tânărul care apare dezbrăcat în imagini alături de parlamentar era minor şi dacă este vorba de viol. Contactat de reporterii Observator, deputatul dă înapoi: nu mai e o înscenare, aşa cum spunea în urmă cu două zile, dar se jură că nu a atins niciun minor. 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Episcopia Tulcii, reacție în scandalul deputatului Aurel Bălășoiu - „Acuzațiile aduse PS Visarion, nefondate și halucinante lansate de o persoană care acționează pe fondul frustrărilor“

04 Oct 2022 1617

Arhiepiscopia Tomisului dezminte acuzațiile aduse lui ÎPS Teodosie în scandalul deputatului Bălășoiu

04 Oct 2022 1385