Patronul benzinăriei din Beiuş, amendat pentru combustibilul vândut cu 11 lei litrul „Nu sunt slugă la nimeni, vând cu cât vreau eu!”

Benzinărie, imagine cu rol ilustrativ, Sursa foto: Pexels  Amendat de ANPC şi călcat de inspectorii ANAF, patronul benzinăriei din Beiuş, partener MOL, cel care a înregistrat un record naţional după ce a vândut, miercuri, atât benzina, cât și motorina cu 11 lei, consideră că a luat decizia corectă, iar majorarea ar fi fost o încercare de a opri asaltul şoferilor, care formaseră cozi uriaşe la benzinărie.


„Lumea a început să facă circ...”

Degău a majorat în trei rânduri preţul la pompe, panica instalându-se după cea de a doua mărire. „Dimineaţa am vândut cu 10 bani peste Petrom din Beiuş. Pe la ora 12, când am aflat preţul din ziua respectivă de la MOL şi că a doua zi va fi 10 lei, am ridicat preţul la 9 lei. Apoi, când lumea a început să facă circ şi să-mi ducă marfa, numai s-o ducă, am făcut-o şi mai mult, de 11 lei. Eu am început, recunosc, am fost primul în ţara asta care a pus preţul de 11 lei, ca să plece la alţii, să nu mă lase cu rezervoarele goale. Ştiti ce a fost în Beiuş? Erau 4 echipaje de Poliţie care dirijau circulaţia, coada de la Tribunal (centrul municipiului, n.r.) până la staţia de benzină (la intrarea în Beiuş, dinspre Oradea, n.r.). Românii s-au pus la coadă cu butoaie, cu canistre, cu pungi, cu plase, cu de toate”, a declarat Degău, pentru BIHOREANUL, susţinând că oamenii ştiau deja, de dimineaţă, „că se ridică preţul şi că nu este marfă”.

Cert este că, miercuri, după a doua scumpire, informaţia a ajuns pe reţelele de socializare, împreună cu fotografia benzinăriei, şi a creat panică în toată ţara, cozi la pompe, de teamă că benzinăriile vor rămâne fără stocuri de benzină şi de motorină, informaţii pe care, însă, autorităţile le-au negat categoric, susţinând că este vorba doar de o speculă care trebuie sancţionată.

"Nu sunt slugă la nimeni"

Comisarii pentru Protecţia Consumatorului şi inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea au declanşat joi dimineaţă controale la comercianţii de carburanţi care au mărit preţurile, între aceştia numărându-se, desigur, şi firma Desira Impex din Beiuş, a lui Daniel Degău.

Primii au fost, zice patronul, inspectorii CPC Bihor care, după ce i-au verificat benzinăriile, i-ar fi găsit doar "nişte îngheţată şi bere expirată", la care s-a adăugat reproşul că a avut "un comportament nepotrivit faţă de client", pentru că ar fi majorat preţul de prea multe ori şi cu o sumă prea mare, într-o singură zi, acuză pe care el însă o respinge, considerând că a făcut-o justificat. 

„Puteam să fac marți marfa 11 lei, dar n-am făcut-o. Am făcut-o miercuri, când mi-a ridicat MOL preţul. Nu sunt slugă la nimeni, nu-s al statului, vând cu cât vreau eu. Le-am spus şi lor. Nu e normal ce se întâmplă, dar nimic nu e normal în ţara asta”, spune patronul, deloc împăcat cu faptul că s-a ales cu o amendă de 35.000 lei din care, însă, va putea achita doar 3.500 lei, adică jumătate din minimumul prevăzut de lege, dacă o va face în termen de 15 zile.



Sursa: ebihoreanul.ro

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Va apărea un nou lanț de benzinării în România!

28 Jan 2024 2247

Firma care deține benzinăriile MOL, în proces cu Primăria Constanța

21 Jan 2024 950

Benzinăria MOL de pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța, închisă

18 Oct 2023 9314

Accident rutier în apropierea unei benzinării! Au intervenit pompierii (FOTO)

16 Oct 2023 1289

Se desființează o benzinărie Mol din Constanța. A primit undă verde de la Mediu

03 Oct 2023 6375

Incident într-o benzinărie MOL. Un TIR a intrat în stație și a dărâmat o pompă de alimentare cu carburant

30 Sep 2023 1083

Știri Constanța Deficiențe depistate la Constanța, la societățile ce comercializează carburanți

26 Sep 2023 953

Deficiențe depistate la Constanța, la societățile ce comercializează carburanți

20 Sep 2023 969

Nereguli în industria carburanților din Constanța! Controalele dezvăluie deficiențe și sancțiuni

05 Sep 2023 917

Surse. Rusia Explozie gigantică la o benzinărie din Daghestan. Imagini cutremurătoare de la fața locului (VIDEO)

15 Aug 2023 998

Mai mulți tineri din București au jefuit mașina unei femei dintr-o benzinărie! Fapta, comisă în timpul încheierii unei amiabile

03 Aug 2023 735

Incident într-o benzinărie în zona Tomis Nord. Ce i s-a întâmplat unui bărbat (FOTO+VIDEO)

22 Jun 2023 3161

Accident rutier în zona unei benzinării MOL. Cinci persoane implicate (FOTO)

04 Jun 2023 1762

Constanța Iată cum arată noua benzinărie SOCAR de pe bulevardul I.C. Brătianu

31 May 2023 2870

Benzinăria Mol de pe strada Dezrobirii din Constanța va fi desființată

31 May 2023 3728