Patru persoane și-au pierdut viața în incendii, în ultimele 24 de ore. Unde s-au produs tragediile


Imagine de la un incendiu, foto: Pexels
În cursul zilei de ieri, pompierii din întreaga țară au acționat pentru stingerea a 93 de incendii, majoritatea dintre acestea produse la locuințe. În urma acestor evenimente, patru persoane și-au pierdut viața, în județele Brăila (1 victimă), Iași (1 victimă) și Mehedinți (2 victime).

Situația cea mai complexă a avut loc, ieri seară, în localitatea Rudina din județul Mehedinți, acolo unde colegii noștri au acționat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuință. Pe timpul intervenției, pompierii au identificat două victime, dintre care o persoană decedată și o alta intoxicată cu fum, aflată în stop cardio-respirator. Din nefericire, cu toate eforturile depuse de echipajele medicale, cea de-a două persoană nu a răspuns manevrelor specifice de resuscitare, aceasta fiind declarată decedată., transmite IGSU. 


Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință! Fie evenimentele sunt observate prea târziu, fie oamenii sunt surprinși în somn sau incendiul se dezvoltă mult prea rapid pentru a mai putea face ceva. Important este să nu ajungeți în aceste situații, iar sfatul nostru este să respectați câteva măsuri simple de prevenire a incendiilor.

Pentru a evita astfel de situații, asigurați-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum cel puţin o dată pe an. O altă măsură foarte importantă constă în stingerea întotdeauna a focului din sobă înainte de culcare, fiind astfel înlăturat pericolul intoxicării cu monoxid de carbon. De asemenea, este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte sau cu improvizaţii, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!
 

Apelarea la specialişti, atunci când sesizați probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente nedorite! 

Misiunile pentru stingerea incendiilor nu au fost singurele cazuri la care au intervenit colegii noștri. Tot în ultimele 24 de ore, pompierii salvatori au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 1.368 de persoane, în cazul a 7 misiuni de descarcerare, precum și pentru gestionarea a 180 de intervenții de căutare/salvare sau protecție a comunităților., mai precizează sursa citată. 


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro


Citește și: Explozie într-un apartament! Copii și adulți, autoevacuați. Printre ei, un bebeluș de doar 2 ani are nevoie de ajutor!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat o societate de dezmembrări vehicule scoase din uz cu 15.000 lei. Iată de ce

19 Apr 2024 299

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 225

UPDATE Incendiu în localitatea Băltăgești, județul Constanța

17 Apr 2024 443

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 385

Act de vandalism în Constanța. Coș de gunoi incendiat în zona gării CFR (FOTO)

16 Apr 2024 575

ISU Bihor Incendiu la o locuință din Cetariu

16 Apr 2024 250

Județul Constanța Mesaje de condoleanțe pentru bărbatul din Conacu, care s-a sinucis (FOTO)

15 Apr 2024 896

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 986

Imaginile tragediei de la Conacu, județul Constanța Un bărbat de doar 44 de ani, găsit spânzurat în anexa unei case cuprinse de flăcări (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2095

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 3004

ISU Constanța Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid! Măsuri de prevenire

15 Apr 2024 313

Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case incendiate din Conacu! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța

15 Apr 2024 1043

Știri Constanța Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case din Conacu!

15 Apr 2024 1005

Incendiu într-o gospodărie din municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 554

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1875