Pe cine a numit premierul Dăncilă şefă la unul dintre cele mai importante oficii guvernamentale. De unde vine aceasta

În Monitorul Oficial al României partea I numărul 853/8.X.2018, a fost publicată Decizia 269 prvind încetarea exercitării cu caracter temporar prin detaşare, a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, de către Cornelia Nagy.
 
Imediat, prin Decizia 270 puiblicată în acelaşi Monitor Oficial Cornelia Nagy a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate.
Deciziile sunt semnate de primul ministru Vasilica-Viorica Dăncilă şi contrasemnate de secretarul general al Guvernului Toni Greblă.

Despre ONAC

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a fost înfiinţat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului UG 46/2018 publicată în „Monitorul Oficial” 476/2018.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) se află în subordinea Ministerului Finanțelor și reprezintă o instituție publică cu personalitate juridică, finanțată totalmente de la bugetul de stat.
 
Printre atribuțiile principale ale ONAC se numără: stabilirea programului anual al achizițiilor publice pentru produsele și serviciile achiziționate în sistem centralizat, punerea acordurilor-cadru centralizate la dispoziția utilizatorilor și monitorizarea acordurilor-cadru centralizate.
 
La conducerea Oficiului se află un președinte, rangul său fiind cel de secretar de stat, desemnat de premier, dar propus de ministrul finanțelor.
Președintele Oficiului trebuie să fi activat cel puțin cinci ani în sectorul achizițiilor publice, să nu fi fost condamnat penal, dar și să nu dețină participații la operatorii economici care iau parte la proceduri de achiziție publică. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nagy Cornelia, președintele Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, cercetată de DNA. Ce acuzații i se aduc

05 May 2022 1091

Stadiu dezamăgitor al licitației pentru tablete Ministrul Educației cere demisia președintelui Oficiului Național de Achiziții Centralizate

31 Aug 2020 1288