Actualitate

#pe scena bac-ului Colaborare în premieră a Inspectoratului Școlar Județean cu Teatrul de Stat Constanța

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa, derulează începând de astăzi, 31 martie 2020, proiectul #pe scena bac-ului.

În baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituții, elevii din clasele terminale vor beneficia de prezentarea în mediul online (în special pe durata perioadei suspendării cursurilor, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19) a unor creații literare sub forma reprezentațiilor artistice. Menționăm că repertoriul va urmări cu precădere conținutul programei școlare prevăzute pentru susținerea Probei de Limba și literatura română - Examenul de Bacalaureat Național 2020.

Parteneriatul interinstituțional prevede pe termen lung realizarea de spectacole şi alte evenimente culturale dedicate, prin tematica lor, tinerilor- organizare de recitări, dezbateri, întâlniri şi vizite de studiu, derulate pe parcursul anilor școlari 2019- 2020 și 2020-2021.

Printre principalele obiective asumate de către cele două instituții în cadrul acestei colaborări se numără: creșterea gradului de acces și participare a tinerei generații la fenomenul cultural, dezvoltarea personală a tinerilor şi încurajarea abilităților lor artistice prin implicarea directă în actul de cultură, sprijinirea elevilor în pregătirea pentru examenele naționale şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea publicului viitor al teatrului.

Așadar, astăzi, 31 martie 2020, cu ocazia zilei naşterii poetului Nichita Stănescu, actorii teatrului au lansat trei episoade dedicate poeziilor sale – Leoaică tânără, iubirea; În dulcele stil clasic și Adolescenți pe mare. Proiectul își propune să sprijine elevii care studiază pentru bacalaureat prin apropierea acestora de literatură și de actul cultural, în vederea unei mai bune înțelegeri a operelor scriitorilor români, oferindu-le interpretări variate, într-o formă accesibilă, online.

În perioada imediat următare vor fi prezentate și alte filme cu poezii din programa școlară, dar şi cu fragmente de proză.

Producțiile vor fi publicate pe canalul Youtube şi vor fi promovate pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanţa, precum și în rețeaua unităților de învățământ din județ.

Este o inițiativă binevenită în acest moment de izolare socială impusă de situația de urgență din România. Apreciem spiritul de echipă al Teatrului de Stat Constanța care a venit în întâmpinarea unor nevoi reale ale elevilor noștri.

Pe lângă beneficiul imediat al acestui proiect, privim pe termen lung, spre o apropiere a tinerilor de comunitatea culturală constănțeană a afirmat domnul Inspector Școlar General prof. Sorin Mihai.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE - Victima s-ar fi dezechilibrat Accident lângă Teatrul de Stat Constanța (galerie foto și video)

22 Jun 2020 1222

#DobrogeaDigitală – „Dulcea povară”, de Jean Badea In Memoriam Aida Abagief, „o strălucită cântăreață de operă”

13 Jun 2020 2154

#DobrogeaDigitală – „Dulcea povară”, de Jean Badea Directorul Jean Ionescu reușea să fenteze „ipocrizia mascată a ideologiei comuniste”

09 Jun 2020 1496

Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de finanțare pentru Teatrul de Stat Constanța

03 Jun 2020 804

Firmă din Ploiești, abonată la contracte cu Primăria Constanța, realizează documentația pentru reabilitarea clădirii Teatrului de Stat (documente)

26 May 2020 3023

Teatrul de Stat Constanţa. Spectacole online, în acest weekend. Ce puteți viziona

02 May 2020 2236

#ConstanțaEsteBine Oamenii de teatru din Constanța - un exemplu de spirit civic și solidaritate

19 Apr 2020 1655

#ConstanțaEsteBine Gest admirabil al actorilor Teatrului de Stat Constanța. Au donat 10% din salarii (galerie foto+document)

15 Apr 2020 1586

Actorii față-n față cu profesorii, într-un parteneriat benefic educării noilor generații de elevi

15 Apr 2020 1239

Teatrul de Stat lansează o nouă provocare - „Drama pentru toți” Ateliere online de scriere dramatică pentru adolescenți

11 Apr 2020 3551

#ConstantaEsteBine - Un nou parteneriat ISJ Constanța-Centrul „Jean Constantin” Filmări ale poveștilor copilăriei, accesibile tuturor elevilor constănțeni

03 Apr 2020 2567

#ConstantaEsteBine - Parteneriat între Teatrul de Stat Constanţa şi Inspectoratul Școlar Judeţean #pe scena bac-ului, un proiect pentru elevi în contextul izolării sociale cauzate de pandemie

01 Apr 2020 1654

#citeșteDobrogea Demostene Tranulis - ctitorul primului teatru românesc din Dobrogea. 137 ani de la naștere

22 Mar 2020 1446

Regizorul Erwin Şimşensohn, față în față cu comisia de evaluare a managementului Teatrului de Stat Constanța (document)

21 Mar 2020 2941

Toate instituțiile de cultură ale Consiliului Județean își suspendă activitatea cu publicul până la sfârșitul lunii martie(documente)

13 Mar 2020 806